Navštíveno 2918x

28.04.2009, 22:51 |
kore prosim Vas! přišel zamnou kamoš co sem mu stavel ozvucnici na pioneer a rikal ze mu nekdo nabizel toto:
[ Link ] za dobre penize! a pry jestli je to lepsi nez ten PIONEER TSW 257D2? ja taky nevím tak se ptam Vas! dik moc za rady!

28.04.2009, 22:56 |
DaveX Já bych se toho mac auda nebál, záleží, co jsou pro něj přijatelné peníze. Já nemám moc v lásce pioneer tak se spíš příkláním k mac audiu.
Nevím ten Mac A jsem neslyšel, ale ten Pioneer není vůbec zlý sw. Já mám zase obrácený názor já DaveX, Mac Audio nemám zas moc v lásce já.. Já bych si nechal TSW
Já jsem TSW měl a musim říct že jsem neměl jedinej důvod si stěžovat, podle mě v cenové kategorii nemá konkurenta
také bych byl za to ať si nechá pioneer.. Mac Audio nemám taky moc rád

29.04.2009, 15:21 |
kore a slysel ste ho nekdo?
Mám 307D2, pecka basák. Chce to ale kvalitní krmení.

01.05.2009, 12:32 |
kore takze ho tady nikdo nemate toho mac audia?
Také nemám MA ale Pio je Pio.. Mě se líbí moc.. Skvělěj sw.

03.05.2009, 12:08 |
kore mate pravdu at si necha Pio! taky sem ho slysel asi si taky koupim pioneer 257D2 za ty penize si myslim ze neni zly! a mam dotaz kterej je min narocnejsi na zesik D2 nebo D4?
Stejně, jen je rozdíl v tom, že D2 znamená 2x2ohmy a D4 2x4ohmy. Potom záleží čím ho hodláš krmit.

03.05.2009, 12:29 |
kore a co bych mel k nemu poridit k D2! neco levneho!

03.05.2009, 15:22 |
kore do 2000! kdyz by byl levnejsi budu rad!
No dvojka neni zrovna moc. Obávám se, že žádnej novej zesík ze sebe za tuhle cenu nevypotí 350rms, takže zbývá bazar. Napadá mě HPB-1502 od carpoweru, ale ten zesík je nic moc.
Tento je docela zajímavý, ale vzal bych tedy D4 zapojil bych ho na 2 ohmy
[ Link ]

13.05.2009, 21:18 |
kore este neco! toto je jenom free air???
[ Link ]
Pokud vim, tak všechny basáky od pio co měly v názvu F, tak byly free-air.

13.05.2009, 22:37 |
DaveX jo je, máš to tam u něho napsáno

28.05.2009, 22:03 |
kore mam takovy stupidni dotaz tak se nezlobte!
ma vliv vykon a citlivost wooferu na tuhost mebrany?
priklad: kdyz bude woofer s vysokou citlivosti nebo mensim vykonem tak bude membrana mekcci nez kdyby to bylo naopak?

29.05.2009, 17:34 |
kore ???
kore: membrána je pořád stejně pevná
jinak tady sem ti zkopíroval z ahifi.cz, snad osvětlí
Citlivost:
Účinnost reproduktoru.
Čím vyšší hodnota, tím menší nároky na výkonové parametry zesilovače!
Příklad: 94 dB reproduktor dokáže zahrát lépe než 86 dB reproduktor z hlediska nároků na zesilovač resp. 86 dB reproduktor potřebuje více nakrmit než reproduktor 94 dB.
Odborně: Charakteristická citlivost je udávána v tabulkách výrobců reproduktorů obyčejně průměrnou hladionou akustického tlaku v ose reproduktoru při měření ve vzdálenosti 1 m a příkonu 1 VA. Vyjadřuje se v decibelech. Obrazně řečeno, charakteristická citlivost udává energickou účinnost reproduktoru, to znamená poměr mezi elektrickým příkonem 1 VA a akustickým výkonem, který reproduktor vyzáří do prostoru. Pro amatérskou stavbu reproduktorových sestav je nutné vědět, že do soustavy se mohou zapojovat jen reproduktory s přibližně stejnou charakteristickou citlivostí, udávanou výrobcem v decibelech. Tím se předejde nepřípustným výkyvům kmitočtového průběhu celé soustavy.
Měření charakteristické citlivosti reproduktorů je velmi složité a proto je mimo dosah amatérských možností. Z tohoto důvodu se při výběru reproduktorů do soustavy řídíme údaji výrobců a hlavně doporučenými typy reproduktorů v ověřených návodech.

30.05.2009, 13:41 |
kore a tuhost gumového závěsu je mekčí u wooferu 93db než u 89db???