Navštíveno 3479x

Rád bych jestli by se tu nenašel člověk kterej si s nima hrál:)
Zajímaly by mě zkušenosti zejména v aktivu, tzn děličky,strmosti atd atd.
Zatim jsem se dozvěděl že jsou náročný na zesíky. To chápu, ale nic jinýho jsem se nedozvěděl :)
Tak abych si to případně včas rozmyslel , nebojte se kritizovat :D
Konkrétně jde o 6w3 a 3w2....
Výšky zatím S801 na denonu.Na utopie mam helix a4.
Díky

22.04.2009, 14:27 |
Pavel02 | Upraveno: 2009-04-22 14:34:23
Bud: doporučuji Oskar, Ivls, CRXMen. Ale je to na nich co prozradí. Ne každý ti řekne jen tak to, na co musel sám pracně přijít a co ho stálo spoustu nervů a času. Já když jem chtěl něco podobného od jiných členů, tak jsem moc nepochodil. Děličky, strmosti .... je to něco jako tajemství šéfa kuchyně. Obecně snad začít a zkoušet v takovém rozsahu SW do 63-90dB, středobas do 280-350-800Hz/12dB, Výšky od 3,2-4,5kHz/12-18dB. Bodně štěstí, Jinak volba OK. Snad jen ten HELIX tam trošku nepasuje.
Já vim že si to soutěžáci hlídaj :)
Basák zatim vynechám, jednak si to chci naposlouchat a jednak mi cla 958 neuřídí 4w. Takže si chci poslechnout jestli to vůbec stojí za rozdíl oproti rs6 který tam mam ted. Jako minus vidim to že dočasně přijdu o časový korekce v případě zapojenýho basáku.
Řešit to trochu na urovni znamená investovat do HU a to ted nemužu :)
Helix nepasuje...to myslíš výšky? Tam je to vyloženě na tom co je doma.O zesiku si myslim že pasuje .... možná by to chtělo A2 na středobas a A4 nechat na vršek.... taky drahý :D
Ja jsem myslel na ty focaly dat zes FOCAL. Slyšel jsem a můžu jen doporučit.

22.04.2009, 16:41 |
Cenda Prijed do Myta, jsi tam z Prahy za hodku a pul. Mel by tam snad byt Oskar, Gregi, IVLS. Kdyztak jim pisni, nejsem si uplne jistej. Mel bys hned tri sestavy na poslech. V tve kombinaci to ale stejne bude hrat jinak :-)
No repraky su narocne na zosiky-co sa zvuku tyka...A v takejto kategorii reprakov by som volil 2-kanaly na kazde pasmo a asi aj cosi kvalitnejsie (viem si skor predstavit na Braxoch) ak chces z nich vydolovat co najviac...Nastavenie vyhybiek (aktiv) je dost individualna vec a zavisi od instalacie, osadenia, nasmrerovania... A konkretne nastavenia si sefkuchari nechavaju preseba:-) Mozem prezradit, ze by som volil uplne ine strmosti ako Pavel a deliacky sa daju odmerat na spektralnej analyze....
gregi: tak neřikám že by se mi braxy do kufru nehodily :) Ale je to samo o penězích :(
Děličky se určo nechají změřit, to máš pravdu. Ale tímhle způsobem hifikování už jsem šel a nebavilo mě to. Určitě to na ucho nenastavim ideal , přesto se mi nic měřit nechce.
Bud se mi povede dostat z toho něco poslouchatelnýho nebo se pokorně vrátim ke competitionum a utopie budou hledat dalšího hračičku :D
Vies ako, ono to je dost "naprd" v tejto kategorii, ked clovek podceny HU, tak sa to prejavy, ked repra oproti zosikom, zase sa to prejavi, ked zosiky oproti repram... a takto stale dokola :-) Podla ucha to v tychto zemepisnych sirkach nenastavi nikto (ak hej nech sa prihlasi...), takze bude lepsie sa urcite spoliehat na meracie zariadenia a potom podla chuti(sluchu) donastavovat...
Dnes este stale vela ludi argumentuje tym, ze jemu sa paci tak ako to hra, ale podstatou hifi by malo byt prave priblizenie sa k dokonalosti (realu) a nie umele prifarbovanie a najme subjektivne nazory ludi, kt. si myslia, ze su fundovani "odbornici"...
gregi: jsem rád že se tady taky ještě dá debatovat bez emocí atd... :)
Nějaký zkušenosti už jsem nasbíral. Právě se u utopií obávám toho aby případný slabší článek sestavy nedaly hodně pocítit. Mam takovou zkušenost s Morelem. Ve finále to nebylo k poslouchání :(
Musím říct že na jednu stranu utajování chápu, na druhou stranu mi to přijde přehnané :) Ale samo je to vaše věc, vaše know-how.
Každopádně sedět hodiny s měřákem v autě není cílem mého snažení o příjemný poslech. V tom okamžiku mě to přestává připadat jako koníček. Nehledě na to že to pak leze ukrutně do peněz. A když to valíš po dálnici, tak si o realitě mužeš stejně nechat zdát ne? :)
No víc se tady asi nedozvím, ono to nějak dopadne :D
B-))) dej si jointa a ser na to
Za 2 hodky sa to da slusne nastavit, a verim, ze by si bol viac ako spokojny...
Věřím, nicméně jsem nenašel nikoho kdo by tyto služby nabízel. A pro mě to byly hodiny s mikrofonem...nejdřív rta a poté nezapomenutelné kratochvíle s 9887 :D
Možná ti osvětlí proč uvažuju tak jak uvažuju. Prostě si chci v klidu poslechnout. Instalace mě baví, ladit ne :)
budha:
prosim neuraz sa ... chcelo by to nejaky koncept. doplnit adekvatne vysky a zosiky...nevravim, ze Ti treba 7 sinfoni alebo Thesis aledo DLS lampace.... len holt trocha lepsie skombinovane...
A dobre naladeny system Ti zahra v stoji s vypnutym motorom aj ked ides po dialnici 200km/h, je to jednak o tlmeni jednak o vykonovych rezervach.
Ja som tie repro pocul prvykrat na 3x Zapco Studio 500, to ma primelo si jednu 500-ku ulovit :-)
noclue: Martine nejsem prostě kovanej hifík kterej tomu obětuje všechno. Utopie se ke mě dostali náhodou a za cenu co se neodmítá. Jestli zjistim že to na současnym železe není k poslouchání, tak prostě pujdou světem. Nebudu už prostě do auta ládovat statisíce....to už mam za sebou :)
To co tam hrálo doteraz mi stačilo, uvidím co zahraje totok :D I když Zapco bych si s chutí poslechl :)
zapco bude :-)
teda uz je :-)))
Tak jsem se odhodlal a nahodil pro začátek středy a vyhodil sub. Dveře udělám v pondělí,protože Focaly se nevejdou do kroužků.Zasloužej si poctivej instal. První dojmy? Když jsem si pustil Bártu.tak jsem si malem ucvrnknul :) A to zatim bez korekcí a nastaveno podle citu. Tw:3,15 khz ;12 db Mid:4 khz;6 db - 250 hz ;18 db Wof 630 hz ;6 db - 63 ; 6 db . Jestli to je vyloženě zle ,tak na mě někdo zařvěte. Trochu se mi nezdaj ty strmosti.....Ale na ucho asi nejlip zatim.
to chce fotoooo!
a mozno i pampersky :-)
Trosku gulas tie vyhybky....
gregi: takový dotaz. Také zkouším aktiv a koukám, že buddha nastavil přesahy. Já nastavil TW: 3.2 KHz 12db, W: 3.2 KHz 18db - 80 Hz 18db, SW: 80 Hz 18db. Přesah nebo ne ? Nebo podle ucha ? Zvažoval jsem i zakoupení nějaké RTA sady, ale na 9887 toho asi moc nenastavím, nebo to má smysl? Případně od jaké firmy? Díky.
Hifimaniak/Buddha napis mi na icq (tu sa mi to nechce riesit), alebo potom osobne v Myte...
OK. Lepší bude Mýto. Sadu jsem našel u Doronela. V dané ceně nevypadá špatně. Zde se to už také řešilo takže čtu a čtu :-)

01.05.2009, 10:57 |
Pavel02 | Upraveno: 2009-05-01 10:58:44
Hifim: přesahy určitě ne. Spíš menší "díry". Moje současné nastavení 3way aktivu(kontrola měřením RTA) SW 25Hz-63Hz, středobas 50Hz - 280Hz, středy 315-2,8kH, výšky 3,2kH - neomezeno. Ty dýry se překryjí, protože strmosti nejsou nikdy nastaveny tak, že pod nebo nad nastavenou dělící frakvencí repro vůbec nehraje. Na te děličce se "sečtou" kmitočty a křivka se vyrovná. Když dáš přesah nebo i stejnou děličku tak uděláš na křivce "kopec". Vyjímkou je snad jen dělička mezi SW a středobasem. Tam ten kopec spíš prospívá.
Díky. Zkusím ještě variantu s "dírami" Mně to právě zarazilo proto jem se ptal. Když jsem zkoušel přesah tak podle ucha se mi to zdálo takové hůř srozumitelné, nevím jak to líp popsat. Jinak vím jak funguje strmost, to jsem vše nastudoval. Chybí "pouze" zkušenosti :-)