Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > jaký SW za uDimension JR1004?

o Navštíveno 2707x o
o 22.04.2009, 06:40 | Petura
dvě sezony jsem spokojeně vozil ve dvou hatch. basák uDimension JR1004 v cca 25l uzavřence, ale letos se urodilo coupe a i když jsem basák více nakrmil na zesíku (Helix DarkBlue 4), tak to stále není jaksi ono...
radio, zesik je stejný, jediné co se změnilo jsou přední kompa
zvuk mi přijde takový "uřvaný" a i když se lehce zpětné zrcátko chvěje, tak bas není - jak to říct ? - prostě slaný ani mastný ... když auto stojí, tak to docela jde, ale za jízdy to všechno zmizí (buď už hluchnu nebo to ta karoserie opravdu sežere)

jaký basák byste doporučili? zesik měnit nechci, takže by to poháněl DarkBlue v můstku cca 180W RMS
já osobně bych to viděl na nějakou 12" v basreflexu - to by snad pomohlo, ne?

o 22.04.2009, 10:30 | Midnite
BR by ti měl pomoct ale také by to chtělo asi větší výkon :) jestli chceš ať se ti auto třepe :)
o 22.04.2009, 14:46 | Augi
Kamarád má toho nejlevnějšího 10" Helixe v origo uzavřence, pouští do něj 200W a je to obstojný. Má Mondeo.
o 22.04.2009, 14:57 | Pepíno_Honda
mám Rainbow Hammer 10" v BR na Audisonu SRx3 a opravdu pohoda ;-)
o 22.04.2009, 15:04 | ddawe
kdyby byl wofer na prodej asi bych měl zájem
o 22.04.2009, 18:15 | Petura
ddawe: no o prodeji zatím neuvažuju, spíš bych radši ozkoušel něco jiného a až pak bych se rozhodl

bude velký rozdíl mezi 10" a 12" reproduktorem? nebo bude víc znát jiná konstrukce bedny (BR)?

může někdo z vlastní zkušenosti porovnat JR1004 v uzavřence a BR?
o 22.04.2009, 23:45 | hifim@ni@k
Tu velikost a konstrukci subu je možná lepší vybrat spíše na základě toho co posloucháš.
o 23.04.2009, 06:39 | Petura
převážně disko trysko trace a tomu podobný vymejvárny mozku :o)

ale jak říkám dvě sezony v hatchbacku to bylo naprosto OK, po delší době zkoumání jsem se dostal k tomu co mi vyhovovalo na ucho, ale teď to mám naskládaný v coupe, kde je basák uzavřený za sedačkama, hraje do kufru a už to není co to bývalo
i když jsem mu na zesiku ještě trochu přidal, tak sice víc "duní" ale až při vyšších hlasitostech ...
prostě bych rád víc slyšel basy při nižších hlasitostech, aby mi to po autě nehulákalo jak na kolotoči ..
toho jsem sice docílil, když jsem gain na zesiku vytočil na max. ale pak nastal problém, když jsem otočil volume na rádiu víc doprava :o/
to pak z basáku vycházelo všechno možný jen né uchu příjemný zvuk ...

foto k příspěvku  od Petura

o 23.04.2009, 09:01 | hifim@ni@k
Na to by ti mohl stačit 10". Jestli máš loketní opěrku, tak natočit sub, nebo nátrubek do ní. Další možnost je vyvést nátrubek přes plato.
o 23.04.2009, 11:52 | Petura
loketka není a do plata nic dávat nechci, stačí že tam už jsou dva repráky :o)
no asi zkusím na SW jinou bednu s BR

nemáte někdo parametry BR bedny pro uDimensiona JR1004?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3256 sekund.