Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Sada Dynamat Original+extreme

o Navštíveno 2786x o
o 18.04.2009, 07:30 | jbelzik
Zdravím hifisti,mám takový dotaz,chci vytlumit dveře na trojkovém golfu a když koupím tu dveřní sadu,co je teď v akci, tzn. dynamat extreme+original,vyplatí se to? Kam dát extreme a kam original? Myslím tím vnější/vnitřní plech dveří. Díky moc za všechny rady ohledně tlumení dveří na tohle auto. Bodly by i fota,kdyby někdo měl.

o 18.04.2009, 13:10 | db-marek
extreme daj na vonkajsi plech a original na vnutorny, len zatvor cely obiem, s laminatom alebo tenkou MDFkou a na to original
o 18.04.2009, 15:46 | Bladzej
db-marek: opravdu takle? já sem myslel že lepší to je právě opačně. original vnější, extrem vnitřní. tlumení mě taky právě čeká a nechtěl bych pak něco skazit.
o 18.04.2009, 22:25 | Resuscit
No podle mě určitě na vnitřek extreme a ven originál..Originál není tak účinnej-vlastně hodně málo podle tabulek na jejich webu a dokonce se přestal už vyrábět a bude kvůli malý účinnosti nahrazenej něčím lepším.

No vnější plech tlumíš hlavně aby ti do auta nešel hluk z venku si myslím..Takže tam když dáš originál nemusí vadit jeho menší účinnost..No a vnitřní plech je daleko důležitější - tam jde o to co nejlíp odizolovat zadní část membrány aby se ti zevnitř dveří nedostával pokud možno žádnej zvuk do kabiny,protože by docházelo ke zvukovýmu zkratu..Takže tam bych určitě nalepil extreme..Nejlíp podle mě koupit víc toho dynamatu extreme a polepit s ním vnější i vnitřní plech a uzavřít s ním všechny otvory ve dveřích a pak na závěr přes vnitřní plech vytlumenej už dynamatem extreme jako druhou vrstvu použít ještě dynamat originál..To by bylo myslim nejlepší řešení..
o 19.04.2009, 10:02 | Biturb
[ Link ]
koukni
o 19.04.2009, 10:19 | Phasor
Já jsem to dělal jako Biturb, jen na vnější plech jsem dával vibraflex a brax. Jde právě o to, že extrem má lepší schopnost tlumit hluk, takže se vyplatí mít ho co nejblíž u sebe - schovat za něj co nejvíc zdrojů hluku. Vnější prostředí odtlumí každopádně, je jedno na kterym plechu bude. Samozřejmě, že nejlepší by bylo dát všude ex. a pod něj tak tři vrstvy bitumenu a braxu:D Ale na normální instalaci bude ta sada co píšeš víc než dobrá a ještě za dobrou cenu;)
o 19.04.2009, 10:34 | hifim@ni@k
Tlumí se také kvůli max. tuhosti ozvučnice. Zvolil jsem Vibru 25, nařezal na 12x12cm, nahříval a lepil 2cm přes sebe. Musím říci, že to není můj nápad. Odkoukal jsem to z jedné Hondy CRX :-) Výsledek je super. Jiným způsobem bych už netlumil. Pouze bych použil Vibru 40. Tak příště. Spotřeba asi 7 plátů 100x50cm na dvoje dveře a tapecy.
o 19.04.2009, 10:38 | Bladzej
hifimaniak: to ti ale pak pěkně stěžkli dveře, že. jinak pokavad je dosti místa, tak se dá nějaká malá "ozvučnička" vylaminovat a dveře lehce vytlumit.
o 19.04.2009, 10:50 | hifim@ni@k
To mně netrápí. Motor to utáhne, panty unesou. Ne každá kompa zahrají dobře v ozvučnici, jsou prostě dělaná pro použití ve dveřích. Buď to dělám pořádně, nebo raději vůbec. Buď dobrý zvuk, nebo lehké dveře :o)
o 19.04.2009, 12:04 | jbelzik
Tak fajn udělám to asi tak jako Biturb,pro mě je ot nejideálnější volba,díky té akci. Díky moc všem
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3846 sekund.