Navštíveno 3018x

Ahojte.
Potreboval bych poradit.Chci si koupit bassreflex box 12 do 3500kč.Ale nevim jaky :-(
Mam 2 favority ale nemuzu si mezi nima vybrat :-(.
1.BULL AUDIO ESW-12 2.DLD ACOUSTICS SO12
Bulla jsem slysel a hraje velmi slusne ale vrta mi furt hlavou ten DLD :-(. Prosim poradte.Diky moc

17.04.2009, 18:02 |
DaveX | Upraveno: 2009-04-17 18:02:58
Co jsem slyšel tak ten DLD snese vyšší výkon po rozehrání. Takže bych se ho nebál pověsit na zesilovač co má 400 W RMS. Ten Bull toho tolik nesnese. DLD zatlačí víc :) nebál bych se mu dát nějaký výkonější zesilovač :) Jinak já mám toho bulla a jsem spokojený ;)
Oki. Diky! Jinak mam zesik CARPOWER HPB-1502. A kolik si natlacil s bullem? Myslis ze na ten DLD bude stacit muj zesik?
mno tak ten carpower má namereno cca 333Wrms tet nevim presně ale stacit bude.Nebál bych vzít to dld :-)
DLD jde spise do tlaku,Bull je takovy velmi dobry pomer mezi tlakem a zvukem..jinak kolik stim natlacis,ti nikdo nerekne,zalezi na vytlumeni,zesilovaci,nastaveni,autu atd atd...ja mam taky Bull Audio a bohate to staci...slyset jde taky moc dobre :o)))
Kicker18: Ok. Jinak byl jsi na mereni? Jen by me zajimalo kolik ten bull natlaci db occa.(Aspon nejaky prumer :-))
ja osobne sem nikde na mereni nebyl,nemam to na souteze ale pro vlastni poslech,jinak to ti fakt nikdo ani od oka nerekne,jak jsem psal vyse tech veci je fakt spousta co to ovlivnuji..jinak teda bull ma na krabici napsano 138dB tusim,ale to je asi jen fakt orientacni..
simon-23: to ze kolko natlacis ti nepovie nikto. Je tam vela premenlivych faktorov ako rezonancna frekvencia auta, naladenie bedne, napatie baterky, vykon zosika, umiestnenie woofra/bedne, nastavenie sedaciek, teplota vzduchu, atmosfericky tlak, a milion inych. Neexistuje ani tabulka ani vzorec, kde dosadis vsetky nezname a mas vysledok. Jednoducho treba ist na merak a hotovo. Moze sa stat ze jeden den nameras s rovnakym nastavenim uplne iny vysledok ako dalsi den, lebo niektory z faktorov sa trosku zmeni, napriklad napatie na baterke bude nizsie o 0.2V, alebo teplota vzduchu nebude 18 ale 27stupnov, ad..Pokial sa xces venovat dBdragu, tak odporucam si pozriet pravidla, rozhodnut sa pre kategoriu a podla toho postavit aparaturu. ale zial dnes uz sa v kazdej kategorii tocia dost velke prachy, takze ...
Vzhledem k zesilovači co máš bych šel možná do DLD, dostaneš z něho víc než z Bull audia. Jinak na ten Carpower jsem jednou dával subwoofer od Crunch
[ Link ] a i když by možná snesl víc, tak to hrálo velice slušně, rozhodně víc než Bull audio na stejném zesilovači.
to bude asi tim ze Crunch ma o 200w vice...:o))