Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jak na tažení kabelů z futra do dveří-průchodky,husí krky,nebo jak na to???

o Navštíveno 7383x o
o 15.04.2009, 22:50 | Resuscit | Upraveno: 2009-04-15 22:50:41
Zdravim všechny stejně postižený hifimaniaky:-D

A je to tady opět.Další začátečnická otázka o který jsem se nikde nic nedočet.Tentokrát mi jde o to jak nejlíp protáhnout kabely z futra (sloupku) do dveří.

Použít původní průchodku není prakticky možné,protože je přímo v ní konektor asi o 50ks vodičů a v tom bych se vrtat rozhodně nechtěl.Nehledě na to,že potřebuju protáhnout poměrně tlustý kabely 2,5mm2 který by se do toho konektoru ani nevešly.

Takže jak na to?Kudy taháte kabely?Kde se dá sehnat nějaká průchodka a čím vrtáte tak velký díry do plechu?Moc přístupný to tam opravdu není!

Právě jsem nucenej tuto část operace nějakým způsobem řešit,tak dík za jakýkoliv infa a linky.

Díky

A ať to hraje!!!

o 16.04.2009, 07:38 | jamie.thomas
Pokud se ti za žádnejch okolností nepodaří vést to stejným otvorem (nemyslím přes originální konektory), tak ti nezbívá nic jinýho, než nad origo prostupen vyvrtat menší díru do dveří i do kastle, aby se ti tam kabely vešly, ty pak v nejlepšim případě ještě alespoň v místě průchodu obal husím krkem nebo jinou chráničko a do prostoru mezi dveřma a kastlí dej gumovou průchod, aby ti tam ještě nešla voda a je to jako original :-)

Dělal sem to na předchozim autě, takže ti sem můžu kdyžtak odpoledne hodit i fotky jak se to dělalo.
o 16.04.2009, 09:17 | Resuscit
jamie.thomas - díky-ty fotky to bych byl rád..Škoda,že jsem to nenafotil aby bylo vidět jak to tam vypadá.Možná to ještě nafotim.
No jinak vrtat do sloupku a dveří - z toho vyplývá,že musej dveře dolu - je to tak?Moc prostoru tam není.navíc kde koupit průchodky na kábly do dveří?
o 16.04.2009, 09:23 | axetom
koupis v autodilech:) ja to resil tak ze jsem ty origo pruchodky kde vedlo x kabelu v miste kde kabely nebyly navrtal 2x3mm dirou a protahl kabely tam:)
o 16.04.2009, 10:53 | jamie.thomas
To je taky možnost, jak říká axetom. Ale záleží co tam máš za průchodky a jak to je napojený, když hodíš fotky, bude to lepší. Samozřejmě, pokud je tam nějakej rozpojovací konektor a neni plně osazenej, tak se přesně dá navrtat místo, kde nic nejde a protáhnout to tim a ušetříš si vrtání další díry.

Já osobně moc zbytečný zásahy typu vrtání nemusim, takže bych se snažil to pokud možno nějak protáhnout origo dírama.

Jinak když by si chtěl navrtávat ty díry, tak určitě dveře sundat musíš. Leda by si tam měl opravdu hodně místa, když je otevřeš a dostal se tam i s nasazenejma.
o 16.04.2009, 10:58 | hifim@ni@k
Průchodky se prodávají různé. Něco bude určitě na Stualarm a možná i zdejší prodejci mají něco v nabídce. Kdysi jsem řešil to samé. Průchodkou to nešlo a dveře dolů také ne. Pak šlo auto na prodej, takže pohoda. Dnes bych to řešil spíše modelářskou bruskou typu Dremel.
o 16.04.2009, 11:21 | Cenda
o 16.04.2009, 11:24 | hifim@ni@k
To jsem přesně myslel. Vypadají dost dobře.
o 17.04.2009, 00:14 | Resuscit | Upraveno: 2009-04-17 00:25:15
OK-díky za inspirace a rady..Ta průchodka za 350 to je poněkud celkem drahý..No,nebejt jiná možnost,asi do nich půjdu-alespoň to vypadá profi..Jinak taky jsem proti dělání děr do kastle,dveří atd..Do toho půjdu jen když nebude jiná možnost.Ještě kouknu na ten konektor a zkusim to nafotit..

hifim@ni@k - Tu brusku jsi myslel - jako tam ty díry na průchodky vybrousit než sundavat dveře?To není špatnej nápad..Taky se mi to sundavání a vrtání zdá zbytečně složitý..Jinak by se to mělo dát vrtat stromečkem-to je spešl vrták do plechu a dá se s nim vrtat o několika průměrech a i velký díry a nekouše se jako normální vrták.Jenže s tím vrtat by šlo jen ve vrtačce což znamená dveře dolu.
o 17.04.2009, 07:17 | axetom
to s tou bruskou taky napad:) jen by mela stacit kuzelova nebo kulata frezka. Takhle sem resil diry na motorce kdyz mi kamos zavaril spatny a ja nemel za co prisroubovat:) Bohuzel delal sem to cinskym smejdem za par korun takze sel pa, ale napodruhy s drazsi se to povedlo
o 17.04.2009, 07:23 | Cenda
Neboj se sundani dveri, to je hned, zadnej problem. Pokud narazis na podobnou pruchodku, kde na obou koncich jsou diry kruhoveho prurezu, za par kacek, tak to sem pisni, urcite se to bude hodit vice lidem. Ja jsem to moc dlouho nehledal a koupil tuhle od Harryho.
o 17.04.2009, 08:02 | Siggi_z_BA
Ja mam tiez v dverach konektory a pri preciznej robote tam v pohode navrtas a pretiahnes 2x2,5mm2. Ja som ten konektor ukecal dokonca na 2x2,5 a 2x1,5mm2. Len je to piplava robota, aby si nieco nepokazil.
o 17.04.2009, 10:05 | Petura
jen jednou jsem sundaval dveře a "prasil" nezapojené konektory vrtáním ...
v dalších dvou autech jsem se na vrtání a sundavání dveří už vykašlal, a z boku plubky (mezi palubkou a sloupkem) jsem vytáhl kabel, na ten nasadil husí krk (cca 20cm), udělal oblouček a by se moc nelámal a kabel šoupnul pod tapec ve dveřích ...
sice to moc nevypadá, ale funguje to a kdo nic neví nic nepozná (tak trochu okoukaný L-J styl - na hulváta) :o)
o 17.04.2009, 22:13 | jamie.thomas
Tady sou ty fotky z bejvalýho auta:

foto k příspěvku  od jamie.thomas

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3195 sekund.