Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Ovály Helix DB 69.1

o Navštíveno 2961x o
o 11.04.2009, 10:19 | party_boy
Ahoj, má tady někdo tyhle ovály na zesilovači s více než 50RMS na kanál? Dostal jsem se do sporu s jedním kámošem, který tvrdí, že jeho kámoš má zesík co umí skoro 100RMS při 4ohmech (teď nevim co to bylo, ale takový ty rádoby značky co si rádi přidávaj, tak to ne) a má tam zavěšeny tyhle ovály. Tvrdí mi, že dle gainu do toho sype téměř vše, že to má teda ostrouhaný na basech, ale že do toho dává téměř vše a ty ovály to zvládaj a jako že hukot. Tu sestavu a ani toho kluka jsem v životě neviděl, takže nevim. Mohl by mi teda říct jestli se do těch oválů dá nacpat jednou tolik než jsou papírové hodnoty? Nic proti helixu, jsou to kvalitní reproduktory, ale mam pocit, že kilo už je moc. Dokonce to tu snad někdo psal, že na nějakej hlasitej poslech nic moc.

o 11.04.2009, 13:54 | DaveX
Zkus upřesnit jaký má zes. Já bych se jim nebál dát 70W RMS.
o 11.04.2009, 14:06 | party_boy
Pokud se nemýlim, tak by to měl být MBQ DSC480, tedy papírově 4x80 @ 4ohm, někdo z prodejců tu kdysi dávno řikal, že naměřené hodnoty jsou snad 4x92, ale nejsem si úplně jistý.
o 11.04.2009, 14:14 | Frenkie
party_boy pokud se nemylim tak v autohifi a navigace na test repro pouzivaj macaudio Z4200 a meli na nem kompa DB a v tom testu skoncili za MB Quart ESA216 druhe, tudiz pri spravnem nastaveni zesu pohodicka. ja ted delam testik prave DB komp, mam je na zesiku od dom. kina geniusu (pry 50W RMS, prosim nekomentovat zes, jen rozhravam, test ofiko bude na autoradiu z jistych duvodu :) )na rozehrani a zvuk velmi prijemny,ale chybej mi basy. proste to co o nich vim tak to predvadej
o 13.04.2009, 00:31 | db-marek
nemam skusenosti, najlepsie ked si poziacias zosik a skusis, ale podla mna tie ovaly su skor na radio a nie na zosik so 150w rms.......
o 13.04.2009, 07:05 | kulík
jsem si skoro jistý že ten výkon unesou,ale jestli to zmůstkuje tak ovály fuč:)
Mel jsem na 4k rodka 200mm koaxy a na 95W ok,zmůstkoval jsem a letěly do popelnice,výšky KO a středy načaté.Smrad z cívek. Šmudlátka typu koax prostě na to nejsou dělané.Výšky maj jak lentilky...
jo a gain nikdy nedávám naplno...
o 14.04.2009, 09:04 | party_boy
Nic se nemůstkuje, je to pouze sub + ovály, takže 2+1 sestava co tam má. Takže je to teda možné jo? Já právě jsem taky toho názoru, že jsou spíš jen na to rádio.
o 14.04.2009, 09:15 | Bolthorn
Nevím já osobně bych se do nich bál cpát víc než 60W.. Pokud někdo chce ovály na zesilovač, tak bych šel rozhodně jinou cestou než DB..
o 14.04.2009, 09:28 | party_boy
Právě proto se tu ptám, nechci ze sebe zbytečně dělat vola. Docela by mě zajímalo jak na tom hrajou, pokud do nich teče jednou tolik a jestli nemá náhodou nějakou botu v nastavení.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3641 sekund.