Navštíveno 3348x

Poraďte pls kam bych měl nejlépe umístit "Dynaxorb" za přední repráky, když bohužel ve výšce repra je vystužovací tyč ve dveřích. Mám plát rospůlit nebo ho dát kolem tý tyče? Jakej je nejlepší způsob?
Díky za rady.

09.04.2009, 06:52 |
Sodom Tak si to v místě ,kde potřebuješ dorovnej do roviny s tou výztuží nějakým nenasákavým materiálem.Já to řešil tak,že jsem si vyrobil desku z MDF,kterou jsem důkladně natřel polyesterovou pryskyřicí.Na ní sem pak nalepil Dynaxorb vteřinovým lepidlem.Když sem to po 3 letech vyndaval,známky po nabobtnání nebyly
A kdybych kopíroval tu struktutu, co je teď? Tzn. část by byla rovná nahoře, část rovná dole a kus by kopíroval tu výstuhu? To by asi úplně pak stratilo účel, kterej ten Dynaxorb má plnit,co?

09.04.2009, 07:05 |
Sodom Přesně tak:-)
jak píše Sodom, buď vyrovnat, nebo nedávat ;-)
cendler: o.k,tak asi vyrovnat. Odpoledne mi teda ještě poradíš jak :-D Díky.
asi dost zalezi na konstrukci dveri, vidim bezramovy dvere, nevim jestli je MDF ktera saje vodu jako houba dobra do tohohle mista...
Nevim do jaky miry by to mohlo prekazet ale udelal bych desku do ktery bych nechal vyfrezovat drazku tak aby to pasovalo na tu vyztuhu.
Jako material bych radsi volil nejaky plast, nebo pokud drevo tak nejakou vodeodolnou drevostepku OSB desku atd.
Co použít tvrzený polystyrén ?
Když tak o tom teď přemejšlim, tak si říkám, jestli to tam teda vůbec dávat. Na tom, že by to mělo být z něčeho nenasákavýho něco je. Navíc potřebuju, aby to případně bylo i lehký, protože i tak už ty dveře sou brutálně těžký a to tam ještě neni vnější vrstva Siky, repro, výhybka a tapec :-(
Bude to tedy mít nějaký zásadní význam, když tam ty "dynaxorby" nedám? Sou tam 2 vrstvy Braxu a přes to Sikadamp a ještě to potom příde uzavřít Sikou. a když vemu, že tam nebudu dávat žádný extra výkonný repra, ale jenom jedny 150W RMS JBLka, tak to asi znát nepude, nebo?

10.04.2009, 14:40 |
Cenda Dynaxorb ma za ukol eliminovat odrazy od vnejsiho plehu zpet na menic. Nemyslim si, ze by bylo dobre mit ho v rovine a navic odrazovou plochu k membrane priblizovat. Osobne bych ho dal pod a nad vyztuhu, nebo lepe udelal okolo vyztuhy plochu konkavniho (vyduteho) tvaru.
No tak teď už nevim vůbec. Jeden radí dát je kolem tý výstuhy, druhej, že v žádnym případě. Tak kde je pravda? :-((
Popravdě se mi moc do rovnání plochy za reprem moc nechce.

11.04.2009, 08:40 |
Cenda Muzes napsat Matoušovi z MAT servisu a podle nej se zaridit. Sem na forum uz dlouho nechodi.
Cenda: A máš na něj nějakej kontakt? Nejlíp ICQ?
Díky.

11.04.2009, 11:59 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-04-11 12:05:12
Pokud má eliminovat odrazy zpět na měnič, tak bude vhodnější cokoliv mimo rovné kolmé plochy. Tuto funkci bude částečně plnit i ta vzpěra. Takže za mně klidně jak přes tu vzpěru, tak i kolem ní.
Podobně by mohl fungovat i uhlíkový ( pyramidový ) molitan. A ten nesaje vodu. Nebo zkusit vyrobit jednu větší pyramidu např. z toho tvrzeného polystyrenu :-)
hifim@ni@k: Takže myslíš, že bych ani nic neskazil tedy tim, kdybych to opravdu nalepi nad, pod a i skopíroval tvar výstuže?
já bych to tam nedával, stejně pouhým uchem nepoznáš rozdíl ,,s´´ nebo ,,bez´´, tak bych to zase tolik neřešil a hlavně, jak tám budeš dávat ty tvoje SW, tak nějaký středy stejně nebudeš vnímat
Takže to mám spíš nechat a dát to pak do těch SW beden za basáky? Tam sem to chtěl taky dávat. A nebo dozadu až budu umisťovat ty druhý 16ky?

12.04.2009, 04:28 |
Cenda [ Link ] jestli je ten mail aktualni netusim.
Co tam mas vubec za sestavu?
Cenda: Ještě to neni dodělaný, ale bude tam tohle:
monoblok - JBL PBx2200.1
2-kanály - JBL PX600.2 (2x)
kompa - JBL C608GTi
- Radical Audio RA160.2
suby - JBL W12GTi MkII (2x)
baterka - PowerCell PC4000
rádio - Alpine IVA-D106R + BT modul KCE-350BT
LCD - zpětné zrcátko full LCD
Toť vše. Měla by to být hudba na kvalitní poslech, ale aby tak trochu uměla něco nazvučit. Takže nic extra.