Navštíveno 4584x

Zdravím. Je možné zapojit tento zes takto: na přední dva kanály výšky a na zbylé 4 kanály, dva středobasy v můstku ? Jedná se o aktivní režim. HU 9887.
Nejspíše to nepůjde, pokud ten zes nemá nějakou vychytávku. Proto se raději ptám. Idea byla taková 50W pro výšky a můstek ( prý měřeno 200W ? ) pro středobasy.
Hm, je to nesmysl. Jdu to zapojit normálně. Škoda.
maniak ak ti mozem poradit tak nemostikovat kanaly na stredobasy, je citit pokles DF, to iste aj s impedanciami pri 4Ohm cca. o polovicu mensia ako pri 8Ohm (aj som to meral, takze to nie je vymysel :-)
OK. Díky. Vím o poklesu DF při můstku ( při nižší impedanci ), ale nevím jak v reálu. Zkusil jsem jeden středobas zmůstkovat a hrál neskutečně. Jdu to zapojit normálně a jsem zvědavý na rozdíl.
to Gregi : a slyšel jsi toho Denona v zapojení jako 4k???
Já bych se zapojení jako 4k vůbec nebál, slyšel jsem ho a hrál very goood, bylo to na kompech Rainbow Germanium.
Mám k tomu Denonu komplet manuál v PDF-ku :-)

Ono je otazka ci to zrovna tu bude prinos, ale je odskusane, ze lepsie hra jeden 2kanal (na stredobasy) aj s mensim vykonom ako zmostikovany 4kanal...dynamika a prekreslenie sa proste neda porovnat...daj vediet ako si dopadol...

06.04.2009, 13:41 |
-gregi- | Upraveno: 2009-04-06 13:44:16
mna by to zvukovo vobec neuspokojovalo , takze to nema cenu pre mna ani skusat...
Jsem se jen ptal, jestli jsi toho Denona DCA 800 slyšel zapojeného jako 4k a nebo to píšeš obecně???
Plati to obecne...porovnanie napr. Sinfoni 150.2 lepsie ako 2ks zmostikovanych 90.2, dalej DLS TA2 ovela lepsie ako A3, A3 lepsie ako A4 zmostikovana...a atd...Pre kvalitne stredobasy odporucam 2-kanaly s 2zdrojmi(co najtvrdsimi..) a k obvodovej konstrukci, je to uz na kazdom vyrobcovi a jeho zapojeni...hifimanaik vyskusa a uvidi co mu je lepsie, ale odporucil by som mu hodit 2ks 2 kanalov a bude zvukovo ovela dalej aj kvoli presluchom...

06.04.2009, 17:36 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-04-06 17:37:13
Tak jsem to zapojil klasicky na přední k výšky a na zadní středobasy. Nějakou změnu jsem prakticky nezaznamenal. Poslouchal jsem jen chvíli. Měl jsem to zapojené podle obrázku, pravý středobas místo subu a nehrál. Ale koukám, že by to mělo šlapat. Asi jsem něco špatně přepnul. Jak je to ale se signály v aktivu. Nějak mi to hlava nebere :-) Zapojím normálně cinch Front a Rear a jde signál i do středobasu který je místo subu ?
Takže zapojení je dle obrázku, pouze Cinch pro pravý středobas nejde do Right Rear, ale Right Sub. Koneckonců je to logické, ale poprvé když jsem nad tím přemýšlel tak jsem se do toho tak zamotal, že bych v tu chvíli nezapojil ani dvě repro na dvoukanál :o) Takže výšky jedou klasicky a oba středobasy v můstku. Reproduktorům se to moc líbí, protože mají 160W RMS.
Jsem si to myslel, že budeš s Denonem spokojenej :-).
Shodou okolností jsem ho dneska pomáhal taky zapojovat ale jen jako 6k. Byli jsme se zvukem taky moc pokojený.
ze by se ze "skoro rarity" staval mainstream? asi ne, ale taky bych ho uz o vikendu mohl vyzkouset (taktez DCA800) :-)
takze to co pisete me jen tesi :-)