Navštíveno 3385x

31.03.2009, 20:42 |
g.r.o.f.o | Upraveno: 2009-03-31 20:44:11
chci se zeptat na rozmery litraz a vsechny ty veci ohledne stavby bedny pro dva subwoofery!maji 30cm
No jaké to přesně jsou ? že mají 30cm je docela velkej pojem. Co se poslouchá ?
a už máš na ně pohon, nebo budeš teprve shánět.
pohoon jako "zesilovac" ???jo ten mam od te same firmy
osobně tuhle značku vůbec neznám. jj myslel sem zes
Obávám se, že jsi vyhodil peníze oknem.
tak ja ji uz znam hraji docela dobre ale mam je provizorne v plate nez postavim bednu v plate mi sice nazabiraji mito ale ten zvuk neni uplne asi dobry!
jo nestojim o nazory na kvalitu teto znacku jde mi jen o to abych postavil na ne bednu takovou ktera bude nejlepe vyhovovat!

31.03.2009, 21:25 |
luda551 | Upraveno: 2009-03-31 21:26:55
g.r.o.f.o : mno dát woofer do plata ..ehm..:-)) be Ts to pujde těžko nasimulovat objem
for luda551 no to chapu je to jenom provizorium
zozen T-S parametre, bez nich sa nic neda pocitat
cot o je ty t-s parametre???
jsou to např. takovéhle
[ Link ] podle toho se počíta bedna
myslím že tady ta značka to ani udávat nebude ty parametry :P
Tím jsem myslel vyhozené peníze. Žádné seriozní parametry, ani není uveden objem bedny a u zesů také žádné parametry. Pokud ty parametry nenajdeš, tak můžeš stavět bednu odhadem a pokud je najdeš, tak bude bedna určitě obří. Oni ví proč je neudávají :-)
* Model: PYBL300A10
* Diameter: 12 cal
* Power: 600 W
* Impedance: 2Ω & 4 Ω
* Sensitivity: 88dB
* Frequency: 25-1500Hz
* Magnet: 80 oz
toto jsou parametry na subwoofery
to sice jsou parametry, ale ne Thiele-Small, podle těch co jsi sem zadal to nikdo dohromady nedá.
Popis produktu Zesilovač auto PY-A4E76R 4/2-kanal 4/2-kanál
4-kanálový zesilovač, ochrana proti přetížení a zkratu, dálkové ovládání, nastavení GAIN, LPF, HPF, X-OVER, BASS BOST.
Výkon (RMS): 4x 120 / 180 W (4/2 Ohm)
Výkon (RMS): 2x 300 (4 Ohm)
Kmitočet: 20 Hz - 20 kHz
Odstup S/N: > 85 dB
Zkreslení: < 0.1%
Vstupní citlivost: 200 mV - 6 V
Vstupní impedance: 15 kOhm
Filtr Low Pass: 50 - 5000 Hz
Filtr High Pass: 50 - 1000 Hz
Bass boost: 0 - 18 dB
Pojistky: 40A x 3
Rozměry: 495 x 250 x 56 mm
Thiele-Small nevim co to znamena tak to ani nemuzu odeslat nekdo mi na to poslal i link ale nejak mi nejde otevrit neslo by to nejak popsat sezenu to!
Musíš najít alespoň hodnoty Fs, Vas a Qts.
napiš mi to bez zkratek. dík
v tomto případě udělej bednu od oka nebo sežeň nějakou univerzální a neřeš to,je to ztráta času..
tak aspon kolikati litrovou a jake zakladni pravidla mam pri vyrobe dodrzet?
nebo to zkus prodat a koupit něco normálního
for Peta_R19 jsem truhlar takze si to chci vyrobit sam nechci kupovat ale i presto diky
for Midnite uz sem koupil to co jsem koupil a nehodlam menit a jen tak mimochodem na to sem se neptal
tak skus 45l a basreflex když to bude hrát na pikachu tak musíš experimentovat
No name a levné woofery dělíme na červené, modré - kulaté a hranaté...
Nevim, na co jsou v takovýchto případech důležité TS parametry, když to mají tyhle čínský věci všechno stejný. Je to na pytel, ale hučet a dunet to bude.
Vždy se ladí bedna/rezonanční frekvence nátrubku..
Zda máš jeden, dej mu 50 litrů a BR 100x150 - 200mm a zda dva paralelně zapojený, zavři je do společného objemu 70litrů a namontuj dva BR 100x200mm..
for wattman diky za tu druhou pulku nazoru!
g.r.o.f.o > škoda že ses neporadil už při nákupu wooferů........
mohl sis ušetřit mnoho starostí a uštěpačných poznámek.
Tak tak. Jsi tu nový a něco chceš, tak trochu opatrně. Ty zkratky se udávají jako zkratky, takže tak jak jsem ti je napsal. U těchto levných subů se často stává, že výrobce udává objem ( pokud ho udává ) např. 35L/42Hz a ono je to po spočítání 120L při 42Hz. Takže buď postavíš 35L a bude to hrát příšerně, nebo postavíš 120L a budeš mít plný kufr a nebo ho prostě pod cenou rychle prodáš a koupíš např. zde v bazaru sub za 2500kč, kterému stačí těch 35L a budeš mít kvalitní zvuk. Wattman ti radí dobře. Pokud se ti chce zkoušet 2 a více beden ( ale třeba se trefíš napoprvé ) a nevadí ti, že mat bude držší než suby tak OK. Ty lidi zde se tě od toho snaží odradit, protože to nikam nevede. Zkus zde pohledat podobné příspěvky a uvidíš kolik lidí nedalo na rady a čekalo je velké zklamání a zbytečná práce.