Navštíveno 3339x

Rozhoduji se mezi těmito dvoumi,který mi víc dopoučíte?
Rainbow 365 SLC
[ Link ] Rainbow 265 SLC
[ Link ]
Napiš co posloucháš, do jakého auta, na jaké rádio, jaký zesilovač. Potom ti mohou poradit lépe.
no...srovnáváš komponentní sadu KICK a obyčejnou...to je schválně nebo jsi se překoukl? Nemyslel jsi toto?
[ Link ] Pokud tě netrápí finanční rozdíl a dostatek místa...volil bych 3 pásm. system,ten zvuk je úplně jiný ať to napojíš přes rádio nebo zesik....
ne,mám šanci to mít za dobrý love ty Rainbow 365 SLC kolem 3000kč totiž.zesik bude časem,jinak na radio KENWOOD KDC-W413UAY a do Fabie hatchback,jinak poslouchám vše,občas rock něco hip hop atd,potom chci ještě dokoupit subwoofer
Oboje máš na Aukru, ale to už asi víš :-D

14.03.2009, 18:16 |
kadett | Upraveno: 2009-03-14 18:17:26
jojo právě, ty 365 to sou celkem 4 repro co?stojí to za tu cenu?
6 repro. To je třípasmový systém.
jo sorry zapomněl sem.Takže za ty love je to gut?Mám možnost to koupit ještě jinde za rošku větší cenu,ale v lepším stavu.
Celkově Rainbow je velmi kvalitní značka, ale nevím jak budou hrát 3 pásma v této ceně. Každopádně bude náročnější montáž, protože budeš muset dát středový a výškový reproduktor někam na palubku nebo A sloupek. Tzn. asi laminát.
ok a ještě se chcu zeptat jakýma kabelama to mám pospojovat?
Třeba Neotech Soundstream 2x2 a 2x3mm.
prřez 2mm bude stačit?no já to chcu udělat nejdřív tak,že to zapojím na rádio a časem koupím zesík a subwoower,který bude mít taky zesík,ale vše postupně.nejdrřív jen na radio,pak k těm repro koupím zesik a pak sub ze zesikem
Já mám 2mm pro výšky a 3mm pro středobasy. Dobrý plán :-) Ale nezapomeň také na vytlumení a uzavření dveří.
jasný,bude to potřeba vytlumení ikdyž to bude jen na rádiu nebo to postačí vytlumit až to dám na zesilovač?Jo a přemýšlím jak ty repro rozmístit ty Rainbow 365 SLC.Jestli něco nedát dozadu do plata nebo do kam?
jasný,bude to potřeba vytlumení ikdyž to bude jen na rádiu nebo to postačí vytlumit až to dám na zesilovač?Jo a přemýšlím jak ty repro rozmístit ty Rainbow 365 SLC.Jestli něco nedát dozadu do plata nebo do kam?
ty SLC mají smysl pouze pokud budou někde u sebe....a ne že je rozdělíš a dáš třeba woofery dozadu do plata.
Jinak k tvému plánu zapojit na rádio zesik pro repro a SW....ta 413U má jen jeden pár vývodů na zesik....
jo,tak to nejak promyslim ještě,jinak ohledně těch kabelů.Je to velký rozdíl mezi kvalitami levných a dražších kabelů?třeba ten Neotech Soundstream 2x2 do 60kč oproti obyčejnými za 30kč i míň?
ty SLC mají smysl pouze pokud budou někde u sebe....a ne že je rozdělíš a dáš třeba woofery dozadu do plata.
Jinak k tvému plánu zapojit na rádio zesik pro repro a SW....ta 413U má jen jeden pár vývodů na zesik....
jo,tak to nejak promyslim ještě,jinak ohledně těch kabelů.Je to velký rozdíl mezi kvalitami levných a dražších kabelů?třeba ten Neotech Soundstream 2x2 do 60kč oproti obyčejnými za 30kč i míň?
no tak teda budu ještě přemýšlet o těch 265 slc teda nevim jestli se mi bude chtit dělat něco z laminatu,ptž sem to ještě nedělal ani a jestli je to takový rozdíl vbec v kvalitě mezi 365 a 265 slc
rozdíl je znatelný i pro toho kdo postrádá hudební sluch....
Pokud se ti ale nechce nic vymýšlet,kup ty SLC265.Já je dával manželce do Fabie také a hrajou velmi good.
týjo ještě popřemýšlím no,jestli je to znatelný rozdíl pudu do těch 3650slc teda a radši si pohraju s laminátem.sice sem s nim nikdy nedelal,ale co,nejak to ušudlím.za ten zvuk mě to bude stát.
pokud nemas zkusenosti s 3wax a hodlas to nejak osudlit tak pro Tebe zbytecny, 3way je narocnenjsi nez 2way
Jako ostatní. Pokud koupíš takové repro, tak musíš počítat i se správnou montáží. Montáž je základ. Můžeš mít repro za 10k a při odfláknuté montáži budou hrát stejně jako správně namontované repro za 3k. Počítej další cca. 2k za tlumení + MDF kroužky + slušná kabeláž a laminát. A podle tvých dotazů na 3way raději zapomeň. Montáž, včetně nasměrování apod. je dost náročná a můžeš tím vše zkazit. Takže raději 2way. Ale každopádně počítej tak 2-3k za mat. na montáž u takových repro.
ok,ještě všechno promyslím
já sem nemyslel,jako že bych to odfláknul,jen že sem s laminátem nedělal,ale to by se nejak udělalo.Láká mě na 365 slc cena 3tiskč,ale prej tam byla protžená membrána u jednoho repro a pak opravená a chybý rámečky na síťky,to nevím jak bych vyřešil s těma rámečkama
a kdybych se rozhodoval o koupi 2 pásmových nových,jaký by ste mi doporučili?
nebo jsem se koukal a jaký je rozdíl mezi 265 slc a slx deluxe? odkaz
[ Link ] protože 265slx deluxe se dají sehnat ve slevě za 2340kč,teď jen jestli je to velký rozdíl mezi slx a slc
Před 265SLC jsem měl asi rok v autě 265deluxe a musim říct,že zvuk byl při první výměně a poslechu přesnější a detailnější a přibylo zesílení na středních tónech.Rozdíl byl určitě znatelný,alespoň podle mého názoru...
rozdíl SLX a SLC není jen v ceně.U Rainbow vyšší modelová řada znamená podstatný posun ve zvuku.
Jinak zalepená dírka v membráně nikterak podstatně nevadí.
jeslti chces kvalitni repro tak mi napis. neco mam na prodej