Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > vyber komp Morel Elate, Hybrid, nebo jine??

o Navštíveno 4274x o
o 10.03.2009, 00:25 | Biturb | Upraveno: 2009-03-10 00:27:11
vybiram kompa a uz mi z toho hrabe..
Doted sem mel v Omege Dotechy na RX44, vim, zadna slava, ale jelikoz sem Dotechy neslysel na lepsim zesu, tak sem byl spokojeny...
[ Link ]
jelikoz sem ale poridil Jeep Grand Cherokee, tak jde omega do sveta i s Dotechama a asi i s RX44kou..
mam doma jeste Rodek 480 ktery by se dal pripadne pouzit treba v mustku..

radio je JVC AVX33.. uvazuju tedy na TUSu komp.. Morel se mi osvedcil a tak bych zustal verny znacce..
Elaty me lakaji uzjen kvuli tomu ze to jsou Elaty:) jak tady ale ctu, tak potrebuji poradnou ozvucnici a s tim se srat nechci..
chci proste jen radne vytlumit dvere Braxem a vibraflexem a nahodit kompa a mit pokoj:)
takze elaty nejspis vypadavaji.. Co rikate na Hybridy? Jak velky je mezi nima rozdil oproti Dotechum? Podotykam ze prevazne na nich bude hrat Hipec.. jen nekdy kdyz si udelam chvilku tak i "normalni" hudba:) Mike oldfield, pink floyd, eric clapton, tory amos, atd..
sw je JBL W12 GTi..

dale mam dotaz, je zvukove lepsi RX44 nebo rodek 480? a da se na kompa pouzit mustek? co DP? klesa pri mustku?

muzete pripadne poradit kompa konkurencnich znacek?
Pripadne prijimam nabidky na nove i pouuzite repro...

pripadne co rikate na tyto??v porovnani s Elatama?
[ Link ]

o 10.03.2009, 07:12 | clarion
Trochu od veci, ale tú RX44 predaj aj s tou Omegou. Snáď s tým nechceš trápiť reprá, ktoré si menoval :)
o 10.03.2009, 10:01 | Biturb
tak jasne ze RX44ka je pro ne nevhodna, zajimalo me jen jestli je lepsi RXko nebo Rodek...

jaky doporucite zes na krmeni zminenych repro?
co treba tohle?
[ Link ]

nejradeji bych neco bazaroveho odsud...
o 10.03.2009, 14:02 | noclue
Biturb>
si musis uvazit, co chces
Hybridy idu aj v pasive, zato Elate su v pasive na objem dveri zabite....
na Hybridy staci modernych ale poctivych 150W RMS /R4 nap profile 2 ultra od genesisu.... rozhodne lepsie ako nove cinske soudstreamy....
ak by si pockal, tak budu genesisy na predaj, konkretne 2x dual mono a 1x dual mono extreme... vsetko v ceskej zaruke...
o 10.03.2009, 14:19 | 137
...RX predaj urcite a skus poskladat nieco z toho co ti radili chalani...pojdes sice do drahsieho ale lepsieho...

...alebo potom skus skor nieco ako DLS A4 odtial [ Link ]
o 10.03.2009, 14:25 | buddha
noclue: nechci ti do toho kecat ,umim toho půlku co ty ,ale hybridy na profile ultra jsou dost nepěkný. Něco málo jsem se s tím natrápil :D

biturb: než nějakou jebku , dualy jsou jistota :) Jinak bych možná poradil poslechnout si nějakej solidní helix.... :D
o 10.03.2009, 17:04 | mendo
na moderne rytmi by som sa poobzeral po inej znacke, napr. ako pise kolega buddha

Bohuzial Elate su urcene do 4L, v plnych dverach sa menic sprava uplne inak ako v ozvucnici

v dverach: membrana sa hybe, basy slabe ba az ziadne
ozvucnica: membrana skoro stoji, repro hra aj hlboko, basy su uplne ine

dalsia vec: nemostikovat 4kanaly na zvysenie vykonu, klesa DF!!!
o 10.03.2009, 17:05 | noclue
buddha: vsak je to forum :-)
profile som pocul len raz s uplne inou zostavou, ale nebolo to vobec zle... za tie prachy
ale hybridy so najvyssii rad od Morelu, ktory ma vyznam v pasive
o 10.03.2009, 17:20 | Biturb
Tak jdu do Hybridu...
jaky zesik tedy na ne??
o 11.03.2009, 06:50 | buddha
Hybridy se nechaj dobře vytunit Piccolama :))

Biturb: jenom lehkej dotaz, proč trváš nutně na morelu?
o 11.03.2009, 10:18 | Biturb
Na morelu zase nejak nutne netrvam.. jen me nenapada do ceho jineho jit....
o 11.03.2009, 11:48 | mendo
buddha: tu otazku som kladol aj ja, podla mna by sa hodili ine repra na taku hudbu
o 11.03.2009, 11:59 | Biturb
Ale jake??
o 12.03.2009, 22:01 | Klobouk
jako panove nademnou,na tuto a obdobnou muziku se mi taky morel vubec nezamlouval,popremyslej opravdu i o jinych vyrobcich,treba ten helix,hertz,JL audio by mohli byt fajn.
o 13.03.2009, 10:40 | jasisoft
na hip-hop by ti mohol lepsie posluzit Hertz MLK 165, DLS iridium 6.2i alebo JL AUDIO C5-650. zalezi na tom do akej ceny repro sa chces zmestit a aky zosik k tomu....
o 13.03.2009, 10:54 | mendo
Dls iridium 6.2 som mal a strasna slabota. tak isto repro urcene do malych ozvucnic a uz pri strednych hlasitostiach sa basy tratia a nastupuju kriciace stredy

skusil by som si vypocut neake helixi ako buddha spominal
o 13.03.2009, 16:08 | jute
[ Link ]

Iridia hrajú výborne, ak sú inštalované podľa pravidiel ! Nie len hodené do dverí.
o 13.03.2009, 18:22 | mendo
vyborne ako pre koho.... iridia su tak na urovni dotechov lebo hybridy uz hraju odost lepsie. Potvrdil to aj test v autohifi kde boli spolu testovane
btw. nemal som pocit ze som ich mal len tak hodene v dverach. sice po uzavreni dveri mdf-kruzkami hrali o cosi lepsie ale ziadna slava
o 13.03.2009, 19:46 | TomasW
jestli pak už nejste moc nároční :-)))
o 13.03.2009, 22:26 | noclue
ivan, dobre iridia boli v zelenom beetli, lebo boli pichnute v palubke v ozvucniciach s variventmi...
inak som iridia nepocul dobre hrat.....
stredobas nekope, stred pri trojpasme je okopirovany MT-54 od morelu (legalne samoska)....

dls ma A- a RA-seriu zosikov moc fajn, ale repro nee
o 14.03.2009, 08:52 | jute
V 6L closed s MDF DOORBOARDOM s nasmerovaným stredobasom sa mi zvuk veľmi páči a rozhodne by som to nemenil za Hybridy :-) Vôbec som nemal pocit s nedostatku stredobasov :-)
o 14.03.2009, 09:33 | frantobmw
Na takýto typ hudby je to OK, ale ak uz chces vychutnat nuansi a detaily v nahrávkach, su na to ine repráky. A na dosiahnutie kvalitnych basov uplne postacuju jedny kvalitne kompá, to video len naznacuje priority "SPL" majitela :D
o 14.03.2009, 09:37 | frantobmw
Co sa týka Hybridov mne az tak velmi nesokovali, neviem preco ale stredobas bol na mna uz prilis suchý, a bez zivota. Pravda za take love to boli slusne kompa, ale mne jedine Dynaudiá priniesli tie "ozajstne" basy a spokojnost. :D
o 14.03.2009, 09:52 | jasisoft
frantobmw len dynaudia su v trosku inej cenovej kategorii....

mozno tu niekoho nastvem ale na tie ucely co planuje Biturb by som mozno zase kupil Dotech alebo Hybridy. Pokial bol s nimi spokojny tak mu nic ine nezostava. A radsej za usetrene prachy priplatil za nejaky lepsi zosilovac....

nejake repra sa tu spominali ale najlepsie by bolo sadnut k niekomu do auta, kto ich ma nahodene, a pokial sa mu to bude pacit nech sa sam rozhodne. Kupovat nieco na slepo a potom si buchat hlavu sa neoplati.....
o 16.03.2009, 00:48 | Biturb
hm,, ted mi Augi doporucil svoje Audio Systemy HX 165 Phase
[ Link ]
ve verzi aktiv bez vyhybky..
k nim by se dokoupila aktiv vyhybka a 4ch reference 800.4 [ Link ]

co rikate na tuto variantu? kazdy tu chvali do nebes aktiv..
o 16.03.2009, 01:32 | Augi
jak bylo diskutovano... s SS REF neni treba aktiv vyhybka, takze to mas jeste o par kace k levnejsi...

Ale schvalne pockam na nazory ostatnich :-)
o 16.03.2009, 01:34 | Biturb
jj tak sem to myslel ale spatne napsal..
o 17.03.2009, 21:31 | frantobmw
jasisoft, banan.sk predáva Dynaudiá za 450 €, co je brutalna cena ja si myslim ked to niekto mysli naozaj vazne tie love nie su az tak vela za take kompa.
o 17.03.2009, 21:58 | jasisoft
tak za 450 € je to super cena... keby som bol v inej situacii tak ich beriem hned....
o 17.03.2009, 22:07 | noclue
jj, len na ne aspon 1x dmx....
matoL mi raz este v mojich starych dobrych Boston/PG-casoch hovoril Dynaudia nenakrmis :-)
o 17.03.2009, 22:57 | Biturb
Dynaudia mame doma:) a je pravda ze je problem je nakrmit:) maji malou citlivost..
nakonec je ale tatik spalil na Onkyo 7777
kdybyste nahodou vedeli o nekom kdo by je dokazal spravit nebo odkoupit, sem s nim.. jedna se o Conture 1.1
o 18.03.2009, 08:53 | frantobmw
Nove Esotecy co predava aj Banan, su uplne ine repraky ako boli pred tym. Maju okrem ineho vymeneny vlnovec s cim sa zvysila vychylka membrany a tak aj basy su uplne ine ako z predoslich serii, nehovoriac ze zvuk je ovela zivsi, nie je az taky suchý ako pred tym.
Ked pouzijes woofer tak n DA ti uplne postaci 1x DM Genesis mkIV a 1x Stereo100.

Biturb skus skontaktovat s ivanP on je tu DYNAUDIO guru :) a opravuje aj reproduktory.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3233 sekund.