Navštíveno 3288x

cau budu kupovat novou baterku ,ale nejsu si jistej jakou , v aute mam nebo spis teprve budou 2 zesilovace jeden 600 rms a druhy 4x180 rms+kapacitor,obsah 1,8 benzin tak me prosim poradte jak silnou dik.
nenapsal si cenu
za mě doporučuju power cell - PC3000 spokojenost ;)
Exide Maxxima 900 DC by měla stačit. Pokud lepší tak PowerCell.
ta už má málo ampér, jen 480. ta by ti brzo šla do s.. kytek
Záleží spíše na zkratovém proudu v A. Ta Exide je asi nejlevnější použitelná, jinak počítej 8-10k za pořádnou.
aha hm tak to budu muset zase obetovat vic penez :( tak jeste nejaky navrhy do tech 4 tis ?
Také by mně zajímalo jak jsou na tom. Za tu cenu to vypadá až moc dobře. Také jsou o něco větší, aby se vůbec vešly.
K tomuto dotazu se přidám. Myslím, že obecně Exide jsou docela dobré baterie, ale zkušenost nemám.

07.03.2009, 21:10 |
mendo

07.03.2009, 21:34 |
prohifi.cz | Upraveno: 2009-03-07 21:34:50
neni nejdulezitejsi jaky ma proud a kolik Ah, ale jde hodne i o vnitrni odpor a schopnost vydat energii - problem beznych baterek je, ze uvolnuji energii prilis pomalu
za sebe hlasuju pro:
[ Link ] a nebo lepe
[ Link ]
Vnitřní odpor je dost důležitý, ale kolikrát ho dohledat je problém :-(
Exide,Optima neuděláš chybu,pokud by jsi chtěl něco silnějšího a téměř napořád, tak se koukni i na toto
[ Link ] Zkraťák 4kAmpééééry
3roky záruka se taky podle mě hodí :-)

08.03.2009, 12:59 |
jao01 Zalezi aj aky mas alternator ci je schopny dobíjať aj 90-100AH baterie ktorych skratove nap.je uz dostatocne alebo potrebujes barerku ako Exide ktora ma sice 55AH co kazde bezne auto dobíjať staci ale skrat. nap. je 900A ako u 100AH autob.Ja mam na DLS A6 do 1 ohmu 1200W RMS a Helix DB 4 4x60W RMS Banner Power Bull 55AH 450A a zatial to staci jasne ze Exide Maxima by bola lepsia ale v dobe ked som kupoval tu Banner mal som v aute zosilovac 4x100W rms a musel som prerobiť napajanie - vymena za 50mm2 kable.

08.03.2009, 13:09 |
jao01 Zalezi aj aky mas alternator ci je schopny dobíjať aj 90-100AH baterie ktorych skratove nap.je uz dostatocne alebo potrebujes barerku ako Exide ktora ma sice 55AH co kazde bezne auto dobíjať staci ale skrat. nap. je 900A ako u 100AH autob.Ja mam na DLS A6 do 1 ohmu 1200W RMS a Helix DB 4 4x60W RMS Banner Power Bull 55AH 450A a zatial to staci jasne ze Exide Maxima by bola lepsia ale v dobe ked som kupoval tu Banner mal som v aute zosilovac 4x100W rms a musel som prerobiť napajanie - vymena za 50mm2 kable.
Já vždy myslel, že ideální dobíjecí proud je 1/10 proudu baterky (Ah). Takže dobíjení zvládne každý alternátor.
Mě by spíše zajímalo na jaký dobíjecí napětí jsou stavěny baterky Exide, atd... Jelikož mám Focuse a ten má dobíjecí napětí větší jak 14,4V a pokud se do něj nekoupí calciová baterka, tak baterka dozná rychlé smrti. Zvládnou to ty gelovky? Neodejdou jako ty obyč?
Jinak zkušenost s Exidem mám. Mám 62Ah 2 roky. Nemám zatím nabíječku a už byla několikrát vybitá a po nastartování přes kabely se dobila jen jízdou a zatím drží. Počítám stejně s novou proto ji moc nešetřím a divím se že stále drží :-D
crasher: tenhle problém s nabíjenim altikem řešim taky, to vyšší nabíjecí napětí. u nexie mi to dává kolem 14,7. otec řikal něco o tom, že na starejch autech (trabanty a podobně)se to prej dalo doma seřídit aby to nedávalo tolik.
Bladzej: No na Focusu to seřídit nejde, on to má standartně na 14,6V, je totiž nastavenej z výroby na baterku s vápníkem. Tak by mě zajímalo co na to řekne gelovka. Mají prodejci nějaký zkušenosti? Nerad bych dal za baterku osmičku, aby mi do půl roku odešla jako běžná baterka.
Nevíte někdo, jaké bývají průměrné hodnoty vnitřního odporu? Je mi jasné, že je to řídově miliOhmy, ale Odyssey mají psáno 7-10mohmu. Kolik má třeba Exide Premium 70Ah? To asi nikde nezjistím, co?