Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kabely-rady.Poslední (a to ta nejdůležitější)část mojí soustavy co zatím chybí!

o Navštíveno 3268x o
o 05.03.2009, 15:25 | Resuscit | Upraveno: 2009-03-05 15:34:18
Zdravim všechny hifimaniaky

Jaro se pomalu blíží a mě pořád chybí pár věcí co potřebuju dokoupit abych mohl začít dělat něco konečně i v reále a ne jen na netu.Takže opět jeden začátečnickej dotaz a tentokrát jde o kabely.

Signálový - Takže mě by zajímalo jaký kabely mám vybrat jako signálový od rádia k zesíku-jakou značku,jak moc stíněný,na co si dát bacha a co určutě nekupovat,případně nějaký doporučení co je dobrý.Rozhodně kvůli ušetřený padestátce nemínim zase rozkopávat celou podlahu!

Kabely k repro - jakej průřez mám volit pro repro do dveří o 150w rms? 2,5mm2 ? A opět by mě zajímalo jaký koupit-jakou značku,jestli kroucený/nekroucený,co rozhodně nekupovat atd

Napájecí - bude to 10mm2,to je už jistý..Pro celkovej příkon 420w rms /40A (pojistka na zesu) by to mělo stačit..nehledě na to,že silnější nemám šanci do terminálu na zesu nacpat.No a mě jde o to jakej koupit napájecí kabel-jakou značku,co nekupovat atd..

U těch kabelů jde i o ohebnost a životnost..Tak poraďte chlapi pokud víte..

Díky

o 05.03.2009, 16:01 | koren
signaly: audison, dls, basic reference, mogami:-D
repro snury: tady je to skoro burt. pokud neco lepsiho tak neotech a opet mogami
napajeci: tak tady je to skoro uplne jedno. urcite bych dal vic nez 10ku-to je malo uz na tech 40A(teda pokud to neni jen 30cm od baterky)

a samo je tu fce HLEDAT
o 05.03.2009, 16:15 | Resuscit
koren - dík za rady..No jinak já bych silnější než 10mm2 k napájení zesu do terminálu co je na něm prostě nenacpal.Ale je to digitál a ten by měl mít vyšší účinnost,tak možná by moh stačit i tenčí kabel..

Jinak co k těm reprákům o 150w?jakej průřez?

No a hledání tu je,to vim,jenže než bych se toho všeho dopátral,navíc potřebuju aby ty infa byly aktuální..
o 05.03.2009, 16:31 | Resuscit
Co ty kabely z beskyslíkatý mědi-je to k něčemu?
o 05.03.2009, 16:37 | hifim@ni@k
Co je to za zes ? 10mm2 nejsou ani 4mm.
o 05.03.2009, 16:46 | Resuscit
hifim@ni@k - je to blaupunkt 5 kanál THA555PNP...4x55w + 1x 200w woofer..

No vím,že to jsou cca 4mm a já zkoušel do terminálu strčit vrtáček a 4mm už tam nevleze-s bídou tam nacpu 3,5mm vrták..A s tim nic nenadělám.Ale je to digitál,tak snad to maj spočítaný,ne?
o 05.03.2009, 17:01 | Frenkie
rescuit mel bych tu stribrenej reprokabel 2x2,5qmm (v 10ti metrovejch civkach)od AIV za luxus cenu 500 kč cívka

[ Link ] sam ho mam a super,
10qmm mas celkem jedno takze tady doporucil bych bud obych anebo stribrenej od AIV a signalovy bych dal AIV colorado.jeste je ale mozno koupit 6x6 RCA kabel, to by tez chtelo specifikovat.
jeste si zapomel dodat kolik hodlas vysolit :) at ti tu nenabizime hi-endovy veci a tobe by stacila stredni trida. ikdyz ohledne reprokabelu a RCA i zakladnich drid AIV mam jen dobrou zkusenost
kdyztak mi napis a muzeme AIV komplet probrat
o 05.03.2009, 17:15 | Resuscit
Frenkie - tu cenu ber vzhledem k tomu co mám-je jasný,že kabelama nechci degradovat repráky,případně zesík..Rádio je bída a starý cca 8 let a to blaupunkt bologna C50 nebo kiel CD30-má 4 rca výstupy.Každopádně to rádio je možný časem vyměnit a proto bych chtěl rovnou natáhnout dozadu všech 6ks signálovejch kabelů.- to proto,když bych v budoucnu koupil rádio i s výstupem na woofer a nemusel to pak zase rozkutávat..

Jinak počítej že je to muzika cca za 18 litrů jen komponenty bez rádia.Tak něco aby to tomu odpovídalo..Zesík je digitál blaupunkt a to střední třída,,sub repro je 300w hertz HX200 a předky jsou komponenty 100w Blaupunkt velocity což je jejich nejvyšší třída..Myslim,že ta muzika je nějakej střed,možná vyšší střed,nedovedu odhadnout.Takže asi nemá cenu kupovat nějakej high end,ale chtěl bych něco slušnýho kde nebudu řešit problém,že to šumí nebo brumí kvůli kabelu a nebo,že bude někde za rok prasklá izolace atd..

o 06.03.2009, 08:24 | Biturb | Upraveno: 2009-03-06 08:25:27
[ Link ]
ja mam tyto a nebyl jediny problem, ale ted je nechavam v aute ktere jde na prodeja hudbu si prekopavam a tak resim znova kabely.. myslim ze se spokojim i s levnejsimi....

repro kabely mam tyto
[ Link ]
a taky je nechavam v aute, a jsou vyborne...
o 06.03.2009, 08:50 | hifim@ni@k
Repro: Neotech Soundstrem 2x3mm.
Signálové: Audison.
Napájecí: Kicker.
Tím asi nic nezkazíš :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3801 sekund.