Navštíveno 2910x

Zdravím. Nechci frantovi zasírat příspěvek, tak si udělám vlastní :-)
Mám rozdělané auto ( zase ) a chci udělat rovnou i nové napájení HU přímo z baterie.
HU je Alpine 9887.
Ten malý konektor v rádiu je mini ISO ? Chci koupit tento konektor a využít ho jen na napájení. Tím ušetřím i místo, protože repro kabely nepotřebuji. Ale na té kabeláži je zřejmě filtr. Co s tím ? Kabely budou 12mm2. Na + pojistka. Mám natáhnout i nový spínaný z pojistkové skříně, nebo použít ten co je v autě v ISO ? Návrhy, připomínky ? Díky :-D

03.03.2009, 20:46 |
Pagoš 12qmm na rádio???? 4qmm bohatě stačí a i to už bude známka nemoci :) Tahat další spínaný plus nemá význam.
na alpine zadnuy miniiso nikdy nebylo a ten konektor kam je vse pripojene je proste nejaky konektorr alpine,obavam se,ze toto nenahradis...a ty filtry jsou tam docela potreba...
na co kabely 12mm2 pro radio kde nevyuzivas ani konce nepotrebujes takto tlustou kabelaz...
spinany si myslim neni nutne natahovat,myslim,ze neni nutne natahovat vubec nic ,pokud mas origo zapojeni isa v aute...
no tak jsme se shodli..o)))
hifim@ni@k nemyslel jsi kabel 12mm tu krabičku tam nech a připoj 20mm kabel plus i mínus od baterie na spínací myslels od spínáčky že? To stačí co tam je pokud se ti chce natáhni novej.

03.03.2009, 20:52 |
Pagoš Demonbob: Cože??!
12mm2 je průměr 4mm. To není tak hrozné.
Pagoš sorry 1,2mm a 2,0mm překlep
DemonBob mi asi radí jak zapojit zes :-D
a jako na co??? pokud radio nevyuziva konce,tak ma odber do 4A a to maximalne,takze staci jakakoli tkanicka,ktera je tam origo natazena,tak vubec nechapu co tady resis....
Mám to rozdělané, takže by to bylo snadné. Třeba i z hlediska rušení, proto se ptám. A 4mm proto, že na 2m je větší odpor než na 20cm a nic tím nezkazím. Finančně mně to také nezruinuje.

03.03.2009, 21:05 |
Pagoš No abysme to uzavřeli...
- konektor je origo Alpine, ten tam bejt musí
- filtr v napájecí cestě nech
- napájení rádia od baterky v podstatě neni nutný, ale pokud máš problémy s rušením nebo chceš mít jistotu, tak ale nemá význam žádnej velkej průřez, kór když nepoužíváš konce
- spínanej nech, jakej je
tak :)
Já teda nevím, ale není náhodou spínanej ten, kterej je potřeba vyměnit??? Vždyt napájení paměti je úplně minimální... Spíš právě přes spínanej jdou proudy, ne???

03.03.2009, 21:56 |
Pagoš Říkáš správně, že nevíš :) Spínanej + má obdobnou funkci jako třeba spínání relé.
tak novej dratek taham do kazdeho auta ty origo sou k nicemu nastalej plus a minus je dobre pritahnout od baterky ale neni to nutne pro bezneho uzivatele ja mam k radiu 10QM ale to je dbdragova jistota ze sem nic nepodcenil jinak jak psal pagos 4ka staci uplne az az
duvod proc taham nove kable je ten ze e me stavalo na origo dratech ze radio vypinalo je to stejny jako zesik kdyz ma tlustsi drat dostane vic stavy pri vetsi zatezi to snad ale tady kazdej vi
Tak díky za usnadnění práce :-D
Doufám, že nenastane problém s rušením. Kabel od baterie mi vede podběhem a nebaví mě pořád vyndávat kolo :-)