Navštíveno 10598x

Chci se zeptat, koupil jsem si nove repro kicq 6,2 gfq a ted me zajima jak je rozehrat, nekde jsem cetl ze kdyz jsou repro nove maji se nejakou dobu nechat rozehrat. Jak dlouho a na jakou hlasitost asi? Mam doma komplet druhou aparaturu(radio, zesik, baterku) tak me napadlo ze bych je zatim nez vytlumim nechal rozehrat . Staci jen na radio a nebo radeji i na zesik?
Zahoření ( rozehrání ) repro je otázkou cca. 80 - 120 hod. Doba se dá výrazně zkrátit použitím speciálního signálu. Potom stačí zhruba 24 hod. Toto platí v home hifi, ale zde se to nebude lišit. Já zapojuji repro na zes pro domácí hifi. Hlasitost stačí nízká. Používal jsem takovou aby se v té mistnosti dalo spát :-)
co unamená specialni signal? to bych mohl doma napojit třeba na věž? jinak to je strašně moc 120hodin bych musel asi pořád měnit baterky

16.02.2009, 12:35 |
DaveX | Upraveno: 2009-02-16 12:42:27
já rozehrával 20 hodin repra i SW. myslím, že u takovýchto repro to nemusíš hrotit 80-120 hodin. prostě 20 hodin tomu nedávej kotel a budeš v klidu.
Poslal jsem ti ty signály na mail. Stopa 1 je na zahořování subu a stopa 2 je širokopásmový na repro. Vypal si to na celé CD stále dokola, ať nenamáháš laser opakováním jedné skladby a je to.
Problém je, že se dost špatně řeší směrování výšek pokud nejsou repra zahořená, protože se potom zvuk dost změní. Takže nedávat kotel když už máš namontováno je na nic :-)
S novým reproduktorem musíš jako u předehry se ženskou.. Nejdřív jí jen tak zlehka nabudit a rozechvět, a až pak do ní bušit na plno ;) Já jinak rozehrávám těch 36hod. - 48 hod.
jako BOL s tou ženskou ale dej tomu čas.. rozehrávej tak na 60% hlasitosti.. ale pomalu, nesmíš zapojit a naplno

16.02.2009, 16:30 |
DaveX hifim@ni@k: nevěřím tomu že se zvuk nějak razantně změní, abys pak musel měnit nasměrování výšek. Aspoň já to u mně nepoznal.

16.02.2009, 16:38 |
petis | Upraveno: 2009-02-16 16:39:27
pust do wooferu 20Hz hlasitost našteluj tak aby jsi měl tak 3/4 Xmax wooferu a za 10 minut máš rozehráno:-)
Jinak já woofer po recone nerozehrávám vubec. hned plnej kotel.
Hlavně u výšek je často znát větší agresivita a po zahoření se to zlepší. Tím pádem je potom jiné směrování.
petis: zajmavej nápad, jen jesli to nezanechá trvalé nežádoucí následky :) přeci jenom dbdrag tam udělá trrr a de do světa :)

16.02.2009, 18:10 |
petis Bladzej: 20Hz nenechá následky žádný. Jde do wooferu tak malej výkon že nedocházý k takovýmu tepelnýmu namáhání jako třeba při 50Hz na 3/4 Xmax.
Trrr a jde do světa taky není přesný. Ještě jsem u CS cívku nespálil. Jsou pořád jako nový. Jen rozehráním ''změknou'' spidery, takže už není skore takový jako má bejt:-)
Prostě i poslechové testy v jakémkoliv časopise se dělají až po důkladném zahoření. Ten zvuk je potom prostě jiný. Stejným způsobem se musí zahořet ale i např. zes. Týká se to všech komponentů kromě HU.

16.02.2009, 19:02 |
DemonBob | Upraveno: 2009-02-16 19:03:07
hifim@ni@k pošly my ty signály díky
hifimaniak: pls me taky :o)))

16.02.2009, 19:28 |
petis hifim@ni@k: jen dotaz. Proč se nemusí zahořovat HU ale zesík jo? dyt je taky z elektrosoušástek jako zesilovač?
Já jsem snad na zahořování CD ještě nenarazil. Pro mně je nejdůležitější zahoření repro např. kvůli tomu směrování. U zesu a např. subu to tak neřeším. Ale jinak to samozřejmě nikomu nenutím. Zahoření byla prostě vždy první věc na kterou došlo u nových komponentů.
hifi: prosím pošli mi taky signály na zahoření subu na mail wink01@centrum.cz děkuji :-)
no ja driv rozehraval a stalo to za prd takze jako petis neham ohrat jen zesik a sup ............plnej kotel
hifim@ni@k prosim taky o ty signaly.Dekuji moc