Navštíveno 3354x

Kluci chystám na vytlumení předních dveří škody octavie1, zajímá mě čím jste ucpali ty šílené díry ve dveřích které se Vám ukážou když sundáte tapec. Pokud máte někdo fotky z tohoto tlumení budu vděčný.

11.02.2009, 20:33 |
ivls fotky nemam, ale da se pouzit laminat, plech, sololit s naterem apod.
ta paska se mě zdá moc samodomo, plech asi pouziji mam jen strach z toho ze ty dvere nesjou moc rovne aby to nerezonovalo nebo tak neco, ty diry je lepsi zakryt 100%?

11.02.2009, 22:29 |
Midnite | Upraveno: 2009-02-11 22:29:55
díry nemusí být zakryty 100% plechem, ale při tlumení musí být vše zakryto na 101% (tlumením) :)

11.02.2009, 22:56 |
durus | Upraveno: 2009-02-11 22:56:50
a najvacsi problem je,ze ked prekryjes tu velku dieru kusom plechu napr., pravdepodobne nedosadne naspat tapacir,lebo zasahuje kusok do tej diery.
teda,skusal som to s tenkou mdf-kou, mozno plech bude ok,ale pochybujem.

12.02.2009, 09:23 |
Phasor | Upraveno: 2009-02-12 09:28:12
Tak tak, do tý spodní díry zasahuje tapec. Já jsem to měl laminátem a vpohodě, jen se musí trochu "zamáčknout" dovnitř.
Tak tak, do tý spodní díry zasahuje tapec. Já jsem to měl laminátem a vpohodě, jen se musí trochu "zamáčknout" dovnitř.

12.02.2009, 13:05 |
Midi34 | Upraveno: 2009-02-12 13:08:54
2 Phasor -pěkný
jinak Fridom myslím to měl taky laminátem jak se s tím popral nevím
a kdyz ten plech vlozim ze vnitr taky to nedosedne?

12.02.2009, 19:03 |
ivls nejlepsi bude rozdelat dvere a mrknout se na to
je tam nebezpeci, ze ti bude chytat stahovacka okna - vyzkousel a uvidis
zkusim hned jak prijde tlumeni at to porad nerozdelavam, a o kolik tam asi nevleze ten tapec? treba v mm? kdyz pouziju plech ze vnitr cca 1mm mozna ani to ne tak by to stahovacce vadit nemelo a melo by to couvnout dovnitr , zkousel to nekdo? A kdyz to budu nytovat po kolika cm asi tak je to dobre? a pod dat silikon?
V Car Hifi toto řešili. Stačilo myslím na tu spodní hranu dát zevnitř lištu z 1cm MDF a na ní teprve tu desku která to zakryje. Tím se vytvoří ten výklenek.
Phasor: zakryl jsi i tu díru kudy vede lanko? Kdysi jsem četl nějaký článek EMMA Work a ten maník předváděl tlumení dveří a tvrdil, že není nutné zakrývat díry které jsou takto vzdálené od středobasu. Prý to v této vzdálenosti už nemá vliv na zvuk. Má s tím někdo zkušenost? Stejně se to díky táhlům nedá uzavřít dokonale.
díky to by bylo v poho a ty díry co vzniknou okolo by se jen vytlumily, a co teda s tim silikonem?
Ano, používá se silikon. Možná by se dala použít i reproduktorová těsnící páska, ale nemám zatím vyzkoušené.
Tak jsem to dohledal. Je to v Autohifi Navigace. Dolu je vložena lišta z 8 mm MDF. A do desky, která uzavírá tu díru je třeba vyříznout otvor na motor stahování oken a ten pouze přelepit tlumením. Jinak nenasadíš tapec.
Tak super, takže seženu 8mm, ten článek mě posílal už stigi, a motorek na okna nemám tak to bude v celku.

13.02.2009, 09:09 |
Phasor | Upraveno: 2009-02-13 09:10:10
To s tou lištou zní zajímavě.
Já měl ten laminát silikonem přilepenej a ani se to nehlo.
Hifi: Zakryl jsem stejně i tu díru kolem lanka. Na zvuk nevim jakej to má vliv, na středy možná velkej ne.. Ale myslim že na basech už by se to pozitivně projevit mohlo.
A ještě k tomu tlumení, mám objednanou akční sadu od dynamatu , jak se s tím pracuje ? Taky je lepší to nahřívat? Nebo to lepí v poho samo?