Navštíveno 3460x

20.01.2009, 18:07 |
wir Neviete co to vynasa ked nieco kupim cez Ebay USA.poplatky a clo alebo ako to je Dik

20.01.2009, 18:44 |
Mááša co já vím, tak se účtuje pouze clo 4-5% z ceny zboží a DPH 19% z ceny zboží + z dopravy do ČR..... doprava je různá, záleží na váze a způsobu dopravy... expresně letecky, letecky, trajektem apod..
asi následovně... příklad:
cena zboží: 400$ (cca 8800,- CZK)
clo: 4-5% z ceny zboží (400$) > 18$ (396,- CZK)
DPH: 19% z ceny zboží (400$) + z dopravy do ČR (např. 100$) > 19% z 500$ > 95$ (2090,- CZK)
musíš najít prodejce kterej pošle do ČR, to je probém číslo jedna, druhá věc mít PayPal a doufat že dotyčnej neposílá jen na confirmed adress. Pak samo pošta, ta šla teď o něco nahoru, zesilovač počítej kolem 100 USD, clo bude kolem 23%
ha, byl jsem předběhnut, ale jako Máša, 23% = 19% DPH + 4% clo samo
Clo se při zásilkách z USA už neplatí. Ikdyž to tak ještě do nedávna bylo,tak ted už ofiko neni a i předtim se mi nikdy nestalo,že by zásilku vychytali a clo mi naučtovali.
Takže i z osobni zkušenosti platíš jen vyhranou částku na ebay + poštovný do CZ a to je vše.
jamie: nevim jakou máš zkušenost ty, ale já jsem doposud nezaplatil jen asi za 1 zásilku z 15ti, od nového roka je zákon že se neplatí clo u zboží do 3.5ooKč, ale pokud je to víc, tak cvakáš.
bezcelne byvalo do 50$
vzdy co mi prislo bylo s napisem vybrat clo uz na poste

20.01.2009, 21:20 |
Mááša jako Escudo.. a z vlastní zkušenosti se mi to bez cla nikdy nepovedlo...
Teda jak vy to děláte :-) Já jsem clo taky nikdy neplatil... vždy jsem před koupením napsal prodejci jestli mi věc může poslat jako "gift" ... ale je pravda, že jsem vždycky kupoval přes Buy Now... když prodejce potvrdil, že pošle jako dar, tak jsem koupil...
Na ebay nakupuju už nějaký ten pátek, kupoval jsem i nad 3500Kč, nikdy jsem žádné clo neplatil a pokaždé mi vše přišlo. Většinou píšou na obal, že se jedná o GIFT (dárek). Doporučuju tam kouknout na audio techniku do auta, dá se koupit za super ceny :)