Navštíveno 1673x

19.02.2008, 01:16 |
MarauderZ28 | Upraveno: 2008-02-19 01:17:39
měl bych takovej lama dotaz jak nejlíp propojit následující zařízení manuál nic takovýho neuvádí jen popis jednotlivých zdířek, ale není tam polopaticky pro idioty jako já napsáno co kam střelit. Repráky zapojený mám takže ty radit nemusíte, ale uvítám pokud mi řeknete jaký kable od DVD zastrkat do recieveru a kam píchnout signál pro TV (TV audio do recieveru zvládnu sám:o) )

telka je th-42pv60eh

ja bych pichnil dvd pres optickej kabel a telku normos pres av scart . pripadne ejstli ma svideo a coax:)

19.02.2008, 07:42 |
FSAL pokud to nechces rvat do auta, tak spatna sekce
jinak pokud chces plne vyuzit kvalit zesiku, tak bych poridil DVD s HDMI (teda za predpokladu, ze ho ma i TV, ale myslim, ze urco), no a tak jak to mas ted, tak z DVD zvuk koaxem nebo optikou, obraz by pro tebe byl u soucasnyho DVD asi nejvalitnejsi tahnou tim componentnim videem z DVD do zesiku (do Component video, treba comp1) a ze zesiku Comp monitor do zobrazovace (panasonic), ale jak rikam, koupil bych DVD s HDMI
dyztak ICQ
vyuzij HDMIcka, plazma dvd, dvd reciver ( outy mas 2, in mas 1)
Pokud nechceš nic měnit, tak DVD propoj s TV do AV 1 kvalitním! scartem a v menu DVD navol RGB. A DVD propoj s AV receiverem digitálním coaxem nebo optikou a v menu AV receiveru nastav, že vstup označený jako DVD používá třeba OPT.1(dle toho kam to skutečně píchneš).
Rady propoj to HDMI jsou sice hezké, ale pokud koupíš nějaký shit DVDčko, tak je HDMI kolikrát i horší než scart z Denona, Harmana apod.
príma díkas tohle sem potřeboval ...
Takže: obraz YPbPr kabelem pro komponentní video signál přímo do TV (určutě má vstup pro komp. video) a audio signál z cinch audio L+R event. všechny kanály pomocí RCA kabelů do AV receiveru.
Optiku nee, proptože ta bude v této třídě horší než klasický analog. signál, a jelikož na DVD nevidfím HDMI, tak ani nic jiného nezbývá. Myslím taky, že zvuk do TV vůbec netřeba, protože to bude řešit AV receiver.

21.02.2008, 15:29 |
clown take mam DVD primo do TV, zvuk mi vede do AV, kde jsem priradil pripojna mista, jak sem je natahal .. :o)
i ja jsem si koupil slusnejsi SCART od Profigoldu za cca 700 :o)
Zdeny_1: Dovolil bych si nesouhlasit. Nikdy jsem neviděl zásadní rozdíl mezi komponentním výstupem a scartem v RGB, pokud to teda neumí v komponentu progresiv. Pak tam trochu rozdíl je, ale pro běžného uživatele je lepší, že zapne DVD a díky scartu tam má samočině AV vstup, což u komponentu a HDMI musí šáhnout po ovladači a navolit vstup. A zda je lepší optika, coax a nebo analogový výstup z DVD versus převodníky v receiveru záleží na konkrétní kombinaci přístrojů, ale dnešní AV receivery mají už velmi slušné převodníky a většinou vyhraje optika nebo koax.