Navštíveno 959x

mozem zapojit dva 4 ohm. repraky do serie na jeden kanal zosilovaca ked ten zosik zvlada 2 ohm?...vysledny RMS vykon bude potom polovicny na kazdy reprak?
pokud je zapojíš sériově, tak budeš mít 8Ohm, to zaprvé, takže musíš paralelně ( ze zesíku z jednoho kanálu + i - na každej zvlášť), tim ti vniknou 2 Ohm, možný zapojení to je, ale spíš pokud jsou repra stejnej model a stejný místo (např.plato, boardy), protože kdyby byly každej jinej (jinde), tak jim nesešteluješ hlasitost a nikdy to nebude hrát tak jak by mělo
jo a je to jak píšeš, výkon se mezi repra rozdělí

22.02.2007, 11:04 |
deadmeat | Upraveno: 2007-02-22 11:05:30
repra su to tie iste...chcem na stvorkanal dat na jeden kanal dva predne reproduktory v palubovke (50W rms) na druhy dva v plate (80 RMS) a na dva kanaly do mostika subwoofer...zosik ma 320 RMS pri dvoch ohmoch
takhle to nejde, měl by jsi např. levou stranu na obou předních reproduktorech a pravou na zadních, bylo by to takový ozvěnový mono. V tomhle případě dej jeden pár repro (třeba ty přední) na rádio a zbytek na 4k, jinak to neuděláš, časem si kup dvoukanál nebo lépe monoblok pro sub
a myslis ze by to malo niaky divny zvuk? podla mojho nazoru by to malo akurat mono zvuk...pretoze radio ma aj tak len dva vystupy...a fader medzi prednymi a zadnymi by som nastavoval na radiu balance pre lavy a pravy signal
no ono to akorát mono myslim bohatě stačí na to abys to nedělal, opravdu raději zapoj slabší pár repro na rádio, nebude to hrát špatně, jestli máš možnost nějak vytlumit ten prostor aby to bylo pevný a bude to fajn, nad mono vůbec nepřemejšlej
no i když mono, slyšel bys to prostě stereo posunutě o 90°, fakt bych to nedělal
oka dik asi teda dam tie predne repra na radio...ja som to takto chcel hlavne preto lebo zosik ma vyhybku a chcem da tych prednych repro davat len vysky lebo basy im moc dobre nerobia hraju dost zkreslene a teraz ked som ich dal na zosik a vyfiltroval frekvencie pod 400 HZ tak hraju cistejsie a hlasnejsie
a co teda dokouopit jenom nějakej slabší dvoukánálek třeba i starší a hodit ho třeba pod sedačku? Nebo pak rádio který má výhybky v sobě, popřípadě jiný repro, záleží na penězích....co je to za auto a ty přední repro?
a ty jsi měnil rádio? Třeba tady máš za pár kaček odpovádající dvoukánálky
[ Link ] pokud to chceš na zesík
hej radio tam je menene...je tam sony GT200S (neries :-) ) som rozmyslal ze dat na ne vyhybku aby sa odfiltrovali nizke signaly myslis ze to by bolo dobre riesenie?

23.02.2007, 01:13 |
DevoteeG2 | Upraveno: 2007-02-23 01:14:35
No ve svych uplne prvnich zacatcich jsem podobnou variantu zkousel, zapojeni do 2 ohmu, prava strana (repro vpredu+oval vzadu) na jeden kanal, leva strana (opet repro vpredu+oval vzadu) na druhy kanala a zbytek zmustkovany na subwoofer. Vysledek byl takovy, ze ovaly v zadu meli vetsi citlivost a hudba proste "hrala zezadu". Poslouchat neco takovyho byl hodne neprijemnej pocit, nemluvej o nejakem zazitku z hudby. Ridic si Ty a hudba by mela dominantne znit ze predu. Protoze jsem nemel penize tak jsem nakonec napojil predni repro na zesik, zbytek mustek na woofer a zadni repro povesil na radio. To uz se dalo poslouchat, ale proste z toho bylo citit, ze to byla nouzovka. Pokud si ale treba ve stavu, kdy do toho nechces za zadnou cenu dat uz ani korunu, tak tohle bych videl jako nejrozumnejsi reseni...
Pokud se ti chce investovat, tak muzes koupit zesik jen na subwoofer a napojit ctyrkanal na repra. No a nebo jedno z nejlepsich reseni, prodat vsechny repra, za utrzene penize koupit jen do predu neco lepsiho a provozovat na tom ctyrkanalu jen predni repra+sw. Uvidis, ze zvuk "zezadu" ti rozhodne pri dobrych komponentech schazet nebude.