Navštíveno 1181x

tak som sa snazil tento weekend dokoncit nas maly testik "velkych"zosikov a podarilo sa.Za pomoci Ricciho a Vikyho teda CRXmana sme maly moznost porovnat na zostave ktora je uvedena v minulom prispevku zosiky Brax X1000 a Genesis DualMono.To poradie ktore niektori z vas uviedli v predchadzejucom prispevku" Kdo si hraje-nezlobi-1" trocha poupravim.Stale tu koluju nazori ze Brax patri medzi to najlepsie v High-end zosikoch.je to svata pravda,ale! su tu aj ine znacky napr.GENESIS ktori v nasich koncinach pozna par vyvolenych a pocuvat ho mohla este mensia skupinka nadsencov.k tomuto porovnaniu ma priviedol fakt ze hladam zosik na napajanie stredov a vysok pre system F.Beryllium n7+Pio DEX v Bi-Amp zapojeni.Po vybornich referenciach zosikov Brax vo svete som myslel ze to bude viacmenej jednoznacne.Ako prvy teda zaujal svoje miesto.Prve tony boli velkym prekvapenim lebo som doteraz nepocul tak kludny a "hrejivy"zvuk.Skusali sme rozne nahravky od Ramstein az po Diana Kroll a prezentnost sa nedostavila ani pri vysokych hlasitostiach.Dokonca som musel zvysovat uroven na vyhybke. Basy boli pevne a dorazne a detailov tiez ponukol za hrst.Konecne zosik ktori nereze usi.Po tejto skuske prisiel na rad Genesis.Po prvych sekundach hrania sme nespozorovali vyrazny rozdiel len stredov bolo akosi viac.Na sekundu sme si z Riccim pomysleli zasa klasika,jeden z tych lepsich, ale toto trvalo skutocne len par minut.Cim viac sme ho pocuvali tym vic sme si zacali vsimat detailov ktore Brax akosi zjemnoval. Uz len rozdiel v strednom pasme bol v tejto triede velkym skokom k lepsiemu pretoze ich bolo akosi viac," v dobrom slova zmysle".Ta kristalova cistita z akou hra tento drobcek je neuveritelna a to v celom pasme. Stredne pasmo ponuklo skutocne viac detailov a na referencnich nahravkach od "Chesky records" som mal pocit ze vokalista sedel priamo predo mnou.Vysky sa prezentovali podobne,vela jemnych a v porovnani z Braxom cirejsich detailov.Po tejto skuske je Genesis mojim jasnym kandidatom a favoritom vdaka svojej kristalovej cistote a nezamlcani ani tych najmencich detailov.O lepsom zobrazeni priestoru nehovoriac.Hold existuju kusky ktore na prvy pohlad nevzbudia velku doveru ale ten dalsi pohlad je o to prijemnejsi.
2 TomasSI: moc pekny clanek!
troufnul by sis jeste porovnat Genesis DM s DLS A3? to by me moc zajimalo - nekonecny souboj :-) tusim, ze jste jej take meli k dispozici
Genesis DualMono z A3 sme uz porovnavali a dokonca bol testovany v slovenskom AH 3/2006 skutocnymi netopiermi a verdikt bol v prospech Genesisu prave kvoli jeho neagresivnemu podaniu, muzikalite a univerzalnosti. Genesis dostal 34 bodov zo 40 a A3 dostala 33 bodo Proste A3 hra skutocne vyborne ma viac stavy ako Genesis ale nesadne si z kazdym kompom. Genesis ten prejav cely zjemni.
Mna by skor zaujimal iny duel.A to SINFINI Amplitude vz.GENESIS DualMono.Toto by bola ozajstna chutovka. Ma niekto skusenost? Je niekto ochotny zapozicat Sinfoni aj na kauciu z tym ze ak bude lepsi kludne ho kupúim?

29.01.2007, 22:10 |
Ricci Ryves, nekonecny suboj medzi A3 a Genesisom Dual mono nie je,len Gen sa hodi zvukovo k viacerym kompo systemom ako DLS, lebo nema tak vyrazny prejav, napr, kombinacia Focal + A3 nie je ziadnou vyhrou vdaka tomu, ze A3 zvyraznuje vyssie stredy a pasmo vysok, aby bol zvuk na prve pocutie lubivejsi,ale po dlhsom case uz unavuje...