Navštíveno 723x

03.01.2007, 10:23 |
sopta Ahoj lidi, předem přeju vše NEJ do novýho roku. Teď k věci - ježíšek mi naježil (konečně) kapacitor, po kterým moje instalace 5-kanálu a 12" SW Rockford tak trochu prahla... Mňo...trošku mě ale zarazil návod k instalaci, kde výrobce doporučuje instalaci již 15cm od zesíku, osobně sem měl v hlavě informaci, že by to mělo být do 30cm. No nic, i tak mám docela problém, protože mám zesík i SW zastavěnej do dna v kufru, což bylo v malým kufru 3D Hondy Civic 5g docela fuška to tam narvat... Teď si nějak nevím rady kam vlastně dát i ten (pro mě překvapivě velkej) kapacitor...Instalaci do dna kufru mám z toho důvodu, že nechci mít už tam malej kufr zarvanej aparaturou, protože ho potřebuju používat. Je to tam dost narvaný, protože jsem chtěl zachovat i origo dojezdový kolo. Na velej kapacitor už pod dnem kufru ale fakt místo není, respektive by možná i bylo, ale už ho tam ani rvát nechci, další zmenšení už ta malýho objemu ozvučnice SW by bylo nepřijatelný. Ptám se tedy - co myslíte, mohl bych (a mělo by to vůbec smysl) dát kapacitor cca 50cm od zesíku, když je použit napěťový kabel relativně slušně dimenzovanýho průřezu 38mm2?
Na jak silnou aparaturu pouzivas ten 38qmm kabel
z praxe to do 30cm a cim bliz tim lepe, pokud to budes mit pres pul metru tak bylo zbatecny kupovat cap

03.01.2007, 11:30 |
sopta zesilovač je Magnat 5000 - 5kanál s výkonem (cca) 850W při 4Ohm, takže těch 38qmm je podle mě dostačující. Fakt myslíte že by při vzdálenosti cca 40-50cm byl Cap zbytečnej? Počkám na další reakce...
napis presny oznaceni toho zesiku
a taky toho napajeciho kabelu co mas a jak je dlouhej

03.01.2007, 11:41 |
sopta Zesík je Magnat Classic 5000 XL, kabel ufff tuším nějakej Monacor (bral sem co měli), jak to myslíš s tou dýlkou? Od autobaterie je vedený jak plus tak i minus, vzdálenost baterie-zesilovač asi 4,5m. Nicméně na napojení Capu bych musel koupit kabel novej, už doma žádnej napěťovej nemám.
ten zesik ma ale 4*65W rms + 1*180W rms = 440W rms
monacor dela okolo toho co mas jen 30qmm a pak az 50qmm
na tohle je Cap zbytecnej, 30qmm Ti bohate postaci

03.01.2007, 12:42 |
sopta jj já udával max výkon...S těma kabelama je tam skutečně 38qmm, taky sem teď koukal na web Monacoru a tenhle průřez nedělaj, takže si asi fakt výrobce kabelu pletu (jak sem psal, tohle fakt v hlavě nemám). Cap sem dostal, takže neřešim jestli je zbytečnej nebo ne, nicméně se do budoucna jistě hodí. Teď ale řeším kam ho tedy namontovat, takže tu prosím neřešme zbytečnost/nezbytečnost capu, hm? Dík za další reakce na dané téma
Je to opravdu jak rika kraliiiik, takze pokud ten cap nechces jen jako estetickej doplnek ( blikatko s displ. ), tak to udelej jak rika kralik....... :-(