Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Umístění kapacitoru

o Navštíveno 723x o
o 03.01.2007, 10:23 | sopta
Ahoj lidi, předem přeju vše NEJ do novýho roku. Teď k věci - ježíšek mi naježil (konečně) kapacitor, po kterým moje instalace 5-kanálu a 12" SW Rockford tak trochu prahla... Mňo...trošku mě ale zarazil návod k instalaci, kde výrobce doporučuje instalaci již 15cm od zesíku, osobně sem měl v hlavě informaci, že by to mělo být do 30cm. No nic, i tak mám docela problém, protože mám zesík i SW zastavěnej do dna v kufru, což bylo v malým kufru 3D Hondy Civic 5g docela fuška to tam narvat... Teď si nějak nevím rady kam vlastně dát i ten (pro mě překvapivě velkej) kapacitor...Instalaci do dna kufru mám z toho důvodu, že nechci mít už tam malej kufr zarvanej aparaturou, protože ho potřebuju používat. Je to tam dost narvaný, protože jsem chtěl zachovat i origo dojezdový kolo. Na velej kapacitor už pod dnem kufru ale fakt místo není, respektive by možná i bylo, ale už ho tam ani rvát nechci, další zmenšení už ta malýho objemu ozvučnice SW by bylo nepřijatelný. Ptám se tedy - co myslíte, mohl bych (a mělo by to vůbec smysl) dát kapacitor cca 50cm od zesíku, když je použit napěťový kabel relativně slušně dimenzovanýho průřezu 38mm2?

o 03.01.2007, 11:02 | ACEMajky
Na jak silnou aparaturu pouzivas ten 38qmm kabel
o 03.01.2007, 11:06 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
z praxe to do 30cm a cim bliz tim lepe, pokud to budes mit pres pul metru tak bylo zbatecny kupovat cap
o 03.01.2007, 11:30 | sopta
zesilovač je Magnat 5000 - 5kanál s výkonem (cca) 850W při 4Ohm, takže těch 38qmm je podle mě dostačující. Fakt myslíte že by při vzdálenosti cca 40-50cm byl Cap zbytečnej? Počkám na další reakce...
o 03.01.2007, 11:33 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
napis presny oznaceni toho zesiku
a taky toho napajeciho kabelu co mas a jak je dlouhej
o 03.01.2007, 11:41 | sopta
Zesík je Magnat Classic 5000 XL, kabel ufff tuším nějakej Monacor (bral sem co měli), jak to myslíš s tou dýlkou? Od autobaterie je vedený jak plus tak i minus, vzdálenost baterie-zesilovač asi 4,5m. Nicméně na napojení Capu bych musel koupit kabel novej, už doma žádnej napěťovej nemám.
o 03.01.2007, 11:47 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
ten zesik ma ale 4*65W rms + 1*180W rms = 440W rms

monacor dela okolo toho co mas jen 30qmm a pak az 50qmm

na tohle je Cap zbytecnej, 30qmm Ti bohate postaci
o 03.01.2007, 12:42 | sopta
jj já udával max výkon...S těma kabelama je tam skutečně 38qmm, taky sem teď koukal na web Monacoru a tenhle průřez nedělaj, takže si asi fakt výrobce kabelu pletu (jak sem psal, tohle fakt v hlavě nemám). Cap sem dostal, takže neřešim jestli je zbytečnej nebo ne, nicméně se do budoucna jistě hodí. Teď ale řeším kam ho tedy namontovat, takže tu prosím neřešme zbytečnost/nezbytečnost capu, hm? Dík za další reakce na dané téma
o 03.01.2007, 15:46 | Barthez
Je to opravdu jak rika kraliiiik, takze pokud ten cap nechces jen jako estetickej doplnek ( blikatko s displ. ), tak to udelej jak rika kralik....... :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3085 sekund.