Navštíveno 829x

Jak zjistim kde je + a kde - u repráků ? mužu to zkusit zapojit ? nebo když to dam obráceně tak zničim radio nebo ten reprák ? Je to asi hodně blbej totaz , ale já fakkt netušim . Mam doma obyč multimetr za pár korun . Díky

14.12.2006, 13:39 |
Zdenek (A)
Nic fatalniho se nestane, kdyz to zapojis obracene. Proste jen membrana bude kmitat v opacne fazi. Kdyz zapojis 2 repra s opacnou fazi, tak by to melo byt slyset, ze to hraje divne. Jak to poznas na repraku? Bud je to tam napsane nebo ne ;-) Konektory mohou mit odlisne velikosti. Nebude-li to tam napsane, tak proste zapoj vsechna repra v aute stejne.... t.j. plus kabely na stejne konektory na vsech repro.
nebo vezmi tužkovou baterku,zapoj kabely na repra a na baterce je + a - vyznačeno. Pokud bude mít membrána výchylku směrem dolů,je to špatně a musí to zapojit opačně.
jj...jak píše Majk-fox.....pomocí baterie.Já používám 9V malou hranatou...:))
No, ona stačí i ta tužkovka:-))
možná blbej dotaz:-) ale pohne vubec ta 9v třeba s 10kw sw mohl bych to vyzkoušet jenže nemám baterku a zapojení sw je 1+1+1+1ohm
Jo,pohne, tam jde o ten impulz
Ty máš 10kw-ovy woofer jo...?
:))))

15.12.2006, 17:13 |
zdany Wattman: Ty snad ne?? :)))))))))))))))))) To nejsi IN. :)))))
Jasně,bylo to bráno, tak že s tou membranou to alespoň trochu pohne.

18.12.2006, 07:29 |
audi ofil | Upraveno: 2006-12-18 14:45:49
no mám GZ plutonium je to obrazek pod nickem :-) jenže někde o něm píšou 5 někde 10kw tak nevím ale na jaře naložíme 16 a uvidíme prej to snese:-) a aj tomu věřím tědka jen sedím doma a vymejšlím pi****** tak mě napadaj blbosti no:-) jinak zdany nepotřebuju být in jen nechci furt měnit každou chvily sw jelikož mně to hifi prostě chytlo tak si chci postavit něco pořádnýho když už ...tak pořádně!!