Navštíveno 1324x

když má autorádio 20 Bit D/A převodník a CD měniče stejné značky jen 1 Bit D/A převodník ? Jak tomu mám rozumět
No jako že to autorádio má lepší převodník :)

09.09.2006, 13:32 |
tomvee | Upraveno: 2006-09-09 13:33:16
no vidíš to by mě nenapadlo :)
já jsem myslel spíš vysvětlení a technické porozumění. Jestli ten zvuk bude kvalitnější z CD přehrávače autorádia, než CD měniče.
Jinak se jedná o kenwood a ty jejich CD měniče mají tuším 1 Bit převodníky. Předem díky za další postřehy, názory a dohady

09.09.2006, 18:34 |
dddd jednou se to tu uz resilo,ale nejak jsem to stejne nepochopil,zkus vyhledavac
to dddd : díky řešilo a koukám, že zrovna s Tebou. Jsem na tom podobně jako Ty. Vzal jsem si z toho ponaučení = že ten cd měnič nemůže být takový shit a zvuk z rádia nebude x krát kvalitnější. Možná to výjde úplně na stejno. Cena slušnýho cd měniče = ceně autorádia, tak by jsme tomu mohli věřit. Sám osobní zkušenosti zatím nemám.

10.09.2006, 18:23 |
dddd tomvee: no presne jak píšeš asi budem věřit ja osobní zkušenost taky nemam a nebo ho nepouzivat

10.09.2006, 20:34 |
akim 1bit a 20bit je predsa rozdiel, tak logicky, CD menic bude pravdepodobne na tom horsie...
akim právě že asi ne :(((

10.09.2006, 22:23 |
Cenda spis bych rekl, ze ma predpoklady byt lepsi, ale bude zalezet na konkretnich typech.
1bit má drtivá většina rádií, 24bit pak dražší modely, např. Clarion, JVC, atd. rozdíl je znát, ve větších detailech, křišťálovější výšky apod. ale je to vysoce individuální :) Vlastní zkušenost...

11.09.2006, 18:30 |
akim tomvee: co znamena "právě že asi ne :((( "
nejak som to nepochopil... je to tak ako pise Cenda, ked bereme papierove informacie, tak vzdy je lepsie 20bit ako 1bit.
nenapisal si o ake radio ani o aky menic sa jedna, tak necakaj inu odpoved...
Autorádio mám Kenwood (high-end model) a moc se mi nezdá, že by ty měniče, který stojí 8000 Kč byly zvukově horší. Fakt nevím. Měnič ještě nemám, ale zajímá mě to. Např. měnič KDC-C719 má
integrovaný ??? quad 1 bit D/A převodník --- ???
Akim: jednou se to tady už řešilo a mluvil tam o tom člověk, který tomu očividně hodně rozumí a závěr takový, že není 1 Bit jako jeden Bit. Případně si to zkus najít.
Na zkoušku jsem psal do eshopu s Kenwoodama, tak jsem zvědavý jestli a co odpoví :o)
To jestli je DA převodník 1bit nebo 24 bit na zvuk primární vliv nemá,jde o to jak je vše provedeno jako celek.Je to to samé oblbování zákazníka jako zesilovače s nápisem MOS-FET.Doporučuji nastudovat literaturu na stránkách TI.COM,CIRRUS.COM,ANALOG.COM
Souhlas s Filipem: Leckteré high-endové mašinky mají 1bit D/A převodník. Záleží taky hodně na kvalitě výstupních obvodů, takže jestli je lepší 1 nebo 20 případně 24 bitový převodník, bych vůbec nepřemýšlel - podle toho se soudit nedá.

12.09.2006, 11:34 |
IvanP Hmm :-(, v skutočnosti sú dnes už takmer všetky prevodníky su 1-bitové a ani už neexistuje selekcia ako volakedy. Výsledný zvuk primárne ovplyvnuje kvalita prevedenia, návrh plošného spoja, zapojenie, vystupné obvody a hlavne vzájomná interakcia vyššie uvedeného.