Navštíveno 1194x

04.08.2006, 19:41 |
empty | Upraveno: 2006-08-07 16:21:54
zdar,
mohli by ste mi poradit ako mam zapojit kable do tychto reprakov?
[ Link ] Problem je v tom ze som stratil jednu tu srobovaciu hlavicku vid. foto.
ten zeleny kabel je zapojeny tak, ze je strceny do tej dierky, potom je vytiahnuty z tej bocnej dierky, potom je 2-3 krat omotany okolo a na to je nasrobovana ta hlavicka htora to pekne drzi ale na tom zltom to je len tak omotane.
idem cez vikend natiahnut hrubsie kable a potrebujem radu.
prosim vas a este neviem ako mam tie hrubsie kable prichitit k tomu konektoru co spaje radiove kable s reproduktorovymi. Z vonkajsej strany ide donutra kabel a z druhej strany trci pliesok, to sa ma na silu vytrhnut?
Som amater nesmejte sa a radsej poradte

04.08.2006, 19:50 |
empty zltou zvyrazneny je ten konektor. ako sa vymiena tenky kabel za hruby???
Dik za radu

04.08.2006, 22:34 |
Borin Kriste pane...

04.08.2006, 22:37 |
empty No co je?
mohol si radsej poradit.
Som hovoril ze som audio amater tak co?
No ale to neznamena, ze to budes mit prasacky udelany, ze jo.
Bud si sezenes jinou maticku, nebo ty sroubovaci srace vymen za fastony.
Na ten konektor, abys to rozebral bez poskozeni, musis mit vypichovatko, no a proc vlastne chces menit kabely?

04.08.2006, 23:52 |
empty Dik moc, konecne sa nasiel rozumny clovek.
Teraz to je udelany mega-prasacky ale chcem to zmenit. Bolo to narychlo, predal som svoje auto, a radio a repro som hodil do frajerkinej feldy,
Inu maticku zhanat nebudem, radsej vymenim tie sroubovaci srace za fastony, ale najprv musim zistit co su to tie fastony.
Neviem si ani predstavit co je vypichovatko, ale menit kabely chcem, lebo na lavom zadnom su natiahnute take, ze prierez neni ani 1 mm.
Samozrejme ze idem aj plato menit, najprv som si myslel ze iba zmensim to stare z calibry ale zistil som ze to je mensie nez potrebuje felda, tak idem pilovat nanovo.
A kedze sem zasiel aj rozumny clovek tak sa chcem opytat, ake mam kupit repra do predu do dveri (felicia) + aky zosik (vykon, kolko kanalov) pripadne znacku,typ alebo link, tie magnaty su 4-pasmove maju rms/max 100/200 94dB 32-23k Hz
Vopred dakujem za rady
faston - je takova ta typicka nastrkavaci autosvorka (nevim jak to lip laicky vysvetlit ) . Jen pro info do tech sroubovacich svorek se to pripojije tak ze ten kabel rozholis pokud mozno ocinujes ale nemusis a zarstrcis rovne do ty dirky a utahnes maticku jinak ta maticka se da v klidku koupit a potom je druha moznost pripojeni pokud je shora v ty sroubovaci svorce dirka tak se kupuje repro bananek . Jinak kup si aspon repro dvoulinku klido z tesca to je fuk a tohle vyndej

05.08.2006, 17:17 |
empty | Upraveno: 2006-08-05 22:56:18
Machča diki ti za vycerpavajucu odpoved, takze mam dokonca na vyber ako riesit situaciu.
Inak, rozhodol som sa ze ten novy kabel nebudem tahat radio - repro, ale pouzijem ho az pri zosiku zosik - predne + zosik - zadne repro.
Teraz ostava uz len jedna otazka:
Ake kupit do predu kompa a aky zosik? aby utiahol tie predne a zadne repro na co mozno najvyssi vykon.
Teoreticky: keby boli aj v predu repra 2 x 100/200 rms/max, tak by mal byt zosik presne 4 x 100 rms?
Ozaj a frajerka pocuva hip-hop tak aby ste vedeli presnejsie poradit.
Vsetky rady su vitane, samozrejme diki za ochotu a odpovede

05.08.2006, 23:02 |
empty Haloo, je vas tu dost expertov, poradi niekto???
V zadu Magnat classic 204
[ Link ] v predu felicia seriove,
za ake ich mam vymenit? + aky 4 kanalovy zosik?
hudba hip-hop
Dik
reknu ti to asi tak zes je lepsi silnejsi stahnout se da vzdycky nez slabsi nebo stejne vykonny jako kompa mohl by se stat ze by sel do limitace a zacal zakmitavat a znici ti to repro lepsi tak o 50w silnejsi zes v RMS nez kompa klidne muze bejt silnejsi o vic je to jen otazka citu v nastaveni

05.08.2006, 23:21 |
empty nachapem,
ked mam vzadu 2 x 100 rms a keby som dal aj do predu 2 x 100 rms tak potrebujem zosik 4 x 150 rms?
dufam ze to zle chapem, lebo inak sa nedoplatim.
no pochopils to dobre ze je lepsi mit vykonovou rezervu
jinak tech 50 W byl priklad muze to bejt treba 20 W proste je lepsi mit silnejsi zes o neco protoze to bude hrat i pri velmi nizkejch kmitoctech a ne jen nekotrolovane hucet

05.08.2006, 23:29 |
empty ale naco mi bude ta rezerva?
Ja som chcel len kupit dopredu nejake lepsie repraky nech hraju zarovno tymi magnatmi, nech hlavne stihaju, a nejaky zosik ktory by to ozivil a vyuzil potencial reprakov.
Neskor mam naplanovane kupit monoblok a sw do kufra.
Dik za rady Machča
na to aby zesik i pri velmi nizkym kmitoctu kontroloval repra aby je neznicil na to

05.08.2006, 23:39 |
empty Jo viem co myslis, ale to mam kupit dopredu repra za 2-3000 to sa da, a aby to islo to mam kupit zosik za 15 000 ???
to sa mi nejako nezda.
proc jako za 15 litru tomu nejak nerozumim

05.08.2006, 23:45 |
empty myslim ze zosiky 4 x 150rms nie su prave najlacnejsie.
take 4x 50 alebo 4 x 75 maju este prijatelnu cenu.
navic pisu ti tu o lepsim reseni kde mas jistotu ze to zesik bezproblemu utahne samo ze kdyz das slabsi a dobre sladis a nebudes se pohybovat na hranici tak to utahne i slabsi ja bejt tebo mrknu tady do bazaru sezenes kvalitni zesik za dobry penize s dostatecnou vykonovou rezervou

05.08.2006, 23:51 |
empty Dik ze si mi to objasnil, lebo som si myslel, ze ked kupim zosik ktory ma viac rms ako repraky, tak ze ich odpalim. teraz uz chapem
mrknem na ten bazar
este raz dik za rady
no odpalit menice muzes jak slabym tak silnym zesem musis k nastaveni zesiku pristupovat s rozumem
Zdar, hele s tím zes to tak je, ale je to hlavně o nastavení.. Možná bych se nebál dát ten, co prodává Dali - Hifonics Zeus Z4400, hodně kvalitní zesilovač a za 3700 bych řekl je celkem zadarmo..

06.08.2006, 14:06 |
empty Dik za tip pasaťák,
pozeral som to a vyzera dobre, ked stoji novy 400 eur tak je to fakt dobra cena, len bude tych 4 x 55 rms stacit na repraky 4 x 100 rms?
Dali ponuka aj nejake 2 druhy komp, ktore z nich by boli lepsia varianta do feldy do predu?
Zdar, myslím, že by si s tím zesíkem byl zpokojený. Kdyby sis přeci jen myslel, že by to bylo málo, tak bych ti mohl nabídnout od sebe nový Ground Zero.. GZTA4000TX. Taky fajn zesík, hlavně nový s plnou zárukou.Tady je
[ Link ] jinak ohledně těch komp.. Myslím, že od něj ani jedny.. jsou to 16.5ky a ve felícii jsou 13ky

07.08.2006, 00:45 |
empty Dik pasaťák za ponuku
bezpochyby je to fajn zesik (rada titanium), ale pre mna pridrahy.
Najprv som chcel sw + monoblok kolem 10000
ale nakoniec som sa rozhodol pre kompa (nove) + 4 kanal (ojety, prip. neznackovy) do 4-5000.
Inak GZ s tym istym vykonom (rada titanium MK2) stoji na slovensku 4490 Sk
Hm nevsimol som si ze to ponuka 16.5ky, inak vedel by si dat tipa na nejake kompa ktore by drzaly krok s tymi magnatmi? dobre by bolo keby mali 100 rms a aspon 90dB
Su tu sami znalci tak poradte niekto.
zkus kompa od ground zero Radioactive GZRC 13 nebo Titanium GZTC 130T

07.08.2006, 15:47 |
empty Radioactive su drahe do feldy.
Tie titanium vyzeraju dobre ale vies poradit? Na slovensku su v ponuke:
TITANIUM GZTC 130T 13cm kompo systém, 90/140W RMS, 70Hz-20KHz, 90dB, 19mm silkdome výškač cena 3 490 Sk
TITANIUM MK2 v ponuke od juna 06
GZTC 13MK2 13cm kompo systém, 90/140W RMS, 70Hz-20KHz, 90dB, 19mm silkdome výškač cena 2 290 Sk
Co je zac ta seria MK2 ? Vyzera celkom vyhodne.
Ground Zero 13MK2
- 13cm kompo systém, 90/140W RMS, 70Hz-20KHz, 90db, 19mm silkdome výškáč
1690Kč
Ground Zero GZTC 130T
- 13cm kompo systém, 90/140W RMS,70Hz-20KHz, 90dB, fázový nástavec ochrany výškáče (plnohodnotná výhybka)
2690Kč
vypadá dobře, ale neumožní ti širší nastavení (crossover-výhybka: nastavitelná 12dB 0/+3dB je pouze u GZTW 130T)