Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > TLUMENÍ ?

o Navštíveno 1052x o
o 04.08.2006, 16:51 | Fridom
Hoj, potřebuju vytlumit kufr a rozhoduji se mezi tím to [ Link ] nebo [ Link ] , máte někdo skušenost co se tíče tvarovatelnosti, přilnavosti a odhlučnění ?

o 04.08.2006, 22:01 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
pomer vykon/cena/kvalita u mne vede tohle a super se stim pracuje
[ Link ]
o 05.08.2006, 00:27 | audioves.cz
Stinger a Tecsound nemuzes vubec srovnavat. Urcite bych volil Stinger.
o 05.08.2006, 01:02 | stingr
Chtěl bych si dát do auta taky nějaké tlumení, bude ten Tecsound stačit? popřípadě jaká tloušťka, nemám na to moc financí a tohle by bylo ideální.
o 05.08.2006, 09:29 | Fridom
Díky za komentáře, Kája : jj Dynamat je jasná volba, ale do předních dveří, do kufru mi to příde zbytečně nákladný materiál.
o 05.08.2006, 14:42 | noclue
toho tecsoundu mam v aute asi 5m2, je vhodny na podlahu a pripadne sikme plochy. Na strop/dvere sa dat neda - nedrzi poriadne ani po odmasteni. Ale na podlahe je to v pohode.
Strecha a dvere Dynamat extreme.

pre porovnanie:
Sikadamp630 1m2 1550Kc
DynaXtreme 1m2 2000Kc (bulk)
Tecs3mm+ALU 1m2 500Kc
myslim, ze medzi prvymi dvoma je to otazka vkusu, su ludia, co prisahaju na sikadamp.... ini hodia osvedceny DynamatXtr....
to tretie je o niecom inom.

o 05.08.2006, 14:44 | noclue
Fridom: prave do prednych dveri treba to najlepsie, co kupis.
Kam inam?????????????????????
o 07.08.2006, 08:29 | Fridom
Tak sem nakonec objednal Stinger, což si myslím, že do kufru bude dostačující a přední dveře, jasně že Dynamat, protože Fabije je jak plechová popelnice a v předních dveřích rezonujou snad i kabely : 0 )))))))))))
o 07.08.2006, 17:54 | tappaja
No nevim jestli je fabie plechova popelnice, naopak ma jedny z nejlip resenejch dveri.
k tem cenam materialu, je to vzdy o penezich, jen bych upresnil, ze dyna extreme vychazi na 2100 v bulk baleni (musis koupit za 7000 cely baleni)
Samostatne vychazi na 2300Kc.
SikaDamp, o kterym si dovolim tvrdit, ze je to uplne to samy, jen o 0,2mm tensi stoji tech 1550Kc
To uz je rozdil, kterej stoji za zvazeni, jak se to bude lisit po zvukove strabce, nebudu hodnotit.

foto k příspěvku  od tappaja

o 07.08.2006, 20:37 | audioves.cz
tappaja: podle ceho si usoudil, ze SikaDamp je uplne stejnej jako Dynamat? Delal si nejake zkousky, testy? Nebo si kouknul a rek: to bude asi stejny.
o 07.08.2006, 21:26 | tappaja
Mel jsem ty dva materialy v ruce, nedelal jsem chemickej rozbor, ale smyslovym porovnanim si dovolim tvrdit, ze je to jeden a tyz material, ale bez loga:o) Byl tu navrh na nejaky nezavisly porovnani, ale nikdo do toho nechce jit. Ja kvuli tomu Extreme kupovat nebudu. Jo jeste se opravim, SikaDamp ma tloustku 1,75mm, dival jsem se do materialovyho listu, takze ani ten rozdil v tloustce by nemel byt.
Pokud bys mel zajem, posleme vzorek.
o 08.08.2006, 10:54 | clown
tappaja .. kdyz budes v tom posialni posli cca 8ks vzorku smerem ke me :o))))

nejak se zkusim domluvit s Kralusou .. potrebuju neco na vnitrni plech zadnich dveri .. vnejsi plech bude zase vymazanej pastou od Braxe ..
o 08.08.2006, 10:55 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
clown, no problem, mam toho dost :-)
o 08.08.2006, 10:59 | clown | Upraveno: 2006-08-08 10:59:57
kral ... mnozstevni sleva ? :o))) jeste na strechu :o)))))

nejdriv to musim vymazat pastou .. :o)
o 08.08.2006, 11:03 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
clown: slewa 4,-Kc na desku pri lepeni od nas :-)
o 08.08.2006, 17:22 | empty
Zdar hosi,
Kukol som co dum dal, a nasiel som toto. je toho asi 1,2 x 50 m.
Bolo by to vhodne na nejake tlumici ucely?
A - volaco medzi gumou a penou
B - na vyzor alobal, na dotyk folia
hrubka 5 mm
Dik za rady

foto k příspěvku  od empty

o 08.08.2006, 17:27 | empty
a este volaco,
A - alobal
B - sklenena vata
C - pena (spongia)
D - sklenena vata
E - samolepiaca vrstva
F - ochranny papier
hrubka 3 cm
Co vy na to ako odbornici? je to pouzitelne?

o 08.08.2006, 17:55 | BMW_318iS
noclue: teda nevim jak si odmastoval ze ti to nedrzi na drerich nebo na strope, ja ted strhaval tappajomat z boku aut a a zadni cesati kde sem toho mel taky par metru a muzu rict ze je to na omrdani, tak zkurwenou pracvi uiz nikdy v ziovote nechci delat, trha se mi to po kouscich a drzi jak pribetonovany, pokud si to dobre odmastil tak se to s toho prakticky neda odstranit.

Nevim co furt vseci maji proti tappajamotu, podle me na tapp nadavaji jen lidi co neumi poradne pouzit aceton !!!
o 08.08.2006, 20:08 | tappaja
To je fuk, srat na to. Vim, ze mi vyrobce pred cca 2 rokama rikal, ze meli problemy s lepidlem, prechazeli na jinej druh. A taky kdyz dodavali do Tatrovky, tak na prototypech, kdyz to lepil nekdo, kdo to neosral, tak to drzelo, vsechny extremni zkouzky. Ale jak to slo do vyroby, kde to lepili lemplove z UK a byly reklamace, ze to z hauben pada.
Ale to jen tak na okraj.
Jinak ty materialy co sem dal empty, tak ani jeden neni na tlumeni vibraci, ten prvni je spis naka tepelna izolace, proste to fungovat nebude (ala mirelon, karimatka)
Ten druhej bude to samy, pokud neni ALU perforovany, tak to nebude tlumit ani ten hluk a vzhledem k tomu ze to obsahuje skelny vlakno, tak tohle by mi do auta nesmelo uz tuplem (at zijou odhlucnovaci sady Micra!)
o 08.08.2006, 21:24 | empty
Myslis takto perforovany?

o 09.08.2006, 04:40 | tappaja
Jo, takhle perforovany je to dobry na tlumeni hluku, ne vibraci, takze maximalne nekam do motorovyho prostoru traktoru nebo kompresoru, kde se z toho stejne bude po case drolit, prasit skelny vlakno. Uz takhle nedelam pro plice nic moc dobryho, ale vdechovani skelnejch mikrocastic si odpustim...
Fakt se poohlidni po necem nezavadnym, co bude fungovat...
o 09.08.2006, 08:40 | Ricci
nech zije sklenena vata a jej rakovinotvorne ucinky...
o 09.08.2006, 18:06 | noclue
bmw: nepadalo mi to, mam len na pohlahe... Ale videl som, ako to chlapikovi odpadalo zo stien kufra. Asi neodmastil.
o 09.08.2006, 19:56 | clown
noclue ... kuwa to si mne jeste neznal, jak to vis :o)

btw .. tak mne napada .. to mam nekde ten kus tappajomatu jeste v zaruce, ze bych ho reklamoval ? kdyz meli blbe lepidlo :o)))
o 10.08.2006, 10:51 | ACEMajky
Ja kupoval pred rokem a pul, tak ze by taky spatny lepidlo, dole ve dverich to zatim drzi, ale zvrchu to slo dolu, vse jsem odmastoval ja a cetonem, dole to zatim drzi, uvidime jak dlouho, je fakt ze kdyz to drzi, tak to je na pikacu a dost blbe se to odlepuje, tappajomat (tecsound)jedine s ALU i dovnitr dveri, ALU to zpevni, ja uz to opravovat nebudu, nahore kde mi to upadlo je prolis na dverich, takze ten plech je trochu vystuzenej, takze dalsi tlumeni az na novym aute
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3196 sekund.