Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Smerovy kabel

o Navštíveno 468x o
o 01.08.2006, 14:55 | dddd
Co je prosím signalový směrový kabel
dekuji

o 01.08.2006, 15:08 | jdoizo | Upraveno: 2006-08-01 15:10:20
uryvek z jednoho článku o šnůře ke kytaře... myslím že to stačí na osvětlení trochu, také sem přesně nevěděl co to je.

Přenos signálu zprostředkovává speciální vodič z mikrovláken, který údajně zajišťuje maximální harmonický rozsah.
Když jsem kabel zkoušel v praxi, větší "punch" v basovém spektru jsem nezaznamenal (buď to může být tím, že ho nemá moje basa, můj aparát, nebo blbě slyším). Ovšem čistota, s jakou kabel předává signál, rozhodně slyšet je. Zatímco na běžné levné kabely můžete pomalu chytat rádio, s Monster Bass, díky jeho speciálnímu stínění, neslyšíte ani brumík. Pokud tedy nemáte v řetězci efektů nějaký článek, který šumy přímo generuje (mezi krabičkami jich bývá hodně), bude váš zvuk opravdu perfektně čistý.

Oizo
o 01.08.2006, 22:24 | aTTim
Zdroj: XLO FAQ na [ Link ]

Q: Why do all XLO cables have directional arrows?

A: To indicate which way the cables should be installed for proper signal flow. The arrows should always point from "source" to "load", so interconnects will have their arrows pointing from the CD player (for example) to the preamp, or from the preamp to the amplifier. Similarly, speaker cables should always be installed so that the arrows point from the amplifier or receiver to the speakers.

Because XLO's two proprietary treatments interact with the grain of the copper conductors, all XLO cables are highly directional, and all must be properly installed in order to achieve their full performance capabilities. If installed in the wrong direction, XLO cables sound harsh. bright and "forward", just the opposite of the effects that the treatments are so famous for producing.

Another very important point on the directionality of speaker cables: INSTALLING SPEAKER CABLES WITH THE WRONG LEADS TO "HOT" AND "GROUND" WILL ACTUALLY REVERSE THEIR DIRECTIONALITY AND AFFECT THEIR PERFORMANCE. IN ADDITION TO MAKING SURE THAT THE ARROWS ARE POINTING IN THE RIGHT DIRECTION, ALWAYS BE SURE THAT THE LIGHTER COLOR LEAD IS ATTACHED TO THE POSITIVE ("HOT' or RED) TERMINAL OF YOUR AMPLIFIER AND THAT THE DARKER COLOR LEAD GOES TO THE NEGATIVE ("GROUND" or BLACK) TERMINAL.
o 02.08.2006, 09:11 | dddd
pěkné info, díky
o 02.08.2006, 16:58 | Cenda
nechce se to nekomu prelozit?
o 02.08.2006, 20:58 | dddd
jo aspon ve zkratce, ja anglicky umim mizerne
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3422 sekund.