Navštíveno 653x

Takže mám subáč 30cm, ale bez parametrů, jediný co vím je výkon 350W...
Poraďte jakou asi tak ozvučnici k němu, uzavřenou bo basreflexovou?? A kolik tak litrů?? Tak aby to pěkně basovalo.... díky
Nejlepší by bylo kdyby si sem dal jeho foto,třeba poznáme co to je zač.Pak se s tím dá něco dělat.
Oizo
To je horší, teď nemám digiťák doma, a asi dlouho mít ještě nebudu... Tož odhadem co je asi tak nejlešpí pro 12palcovej basák... Nepotřebuju to na litry přesně, zas takovej rozdíl ani ve zvuku asi nebude.... Odhadem jestli třeba 50litrů nebo ne... A co je lepší uzavřená nebo basreflex?? A ten reprák nebyl nijak drahej, takže to bude nějaká nejnižší třída takže tam fakt jenom hrubě říct jakej objem pač zvuk to stejnak nebude nějak závratnej...
Nevim,udělal bych uzavřenou 32 litrů.možná někdo bude mít i jiný názor.Čím to budeš krmit?
Oizo
tak takto ti asi nikdo neporadí...je sub kterej chce 20litru a hraje velice dobře protože je na to stavěnej a je sub kterej potřebuje 60litru...vyfot ho třeba fotakem nebo dej odkaz na stránku co to je zač a myslím že kluci co tady v tom frčí ti určo poradí...
a nebo hokus pokus ale myslím že tě nebude bavit stavět bednu 20,30,40,50,60...litru
jo a jsou sw na tlak a na kvalitu podle toho se staví bedna...
tlak-BR
kvalita - uzavřená
atd
a nebo nekoho, kdo ti zmeri TS parametry nez takhle naslepo
Zdali je to takhle-nebal bych se ho dat do 40litru uzavrenejch a doladit tlumenim.Tot muj univ.prispevek.:))
wattman: dobrej kompromis, a dobrej nápad... Jsem potřeboval takovej univerzální nápad, pač fakt nevím co je to zač ten sub..... thx
Podle mého jde s největší pravděpodobností třeba o značky jako jsou reveland,atexsound,McFun... které ve většině hrají skoro stějně jak v 30,tak 40litrech podle meho.Když sem začínal,tak sem měl MCfun atex sound,reveland,,, to sem měl vše v 32litrech, 12palce,proto sem to uvedl,,,
cr4sh3r: Zkus projet web třeba jako je www.conrad.cz www.tipa-czech.com zda by si h tam nenašel , pokud to bylo něco opravdu levného něco pod tisíc korun,tak by to tam mělo nejspíš bý.
Oizo

27.07.2006, 18:25 |
K11 Piskoteek:co to meles?tlak-BR,kvalita-uzavrena.
To jako nektere bassreflexove ozvucnice nedokazou zahrat kvalitne,ze jsi to tak definitivne napsal?
Hele jedenactko nervi tady!"Presnidavka" to myslel jako obecne woe.
Vsichni vime,ze jsou BR,ktery hrajou gut.
jdoizo: no napadlo mě že to bude nějaká taková značka... To jsi měl uzavřenou ozvučnici těch 32litrů?
to CR4.... no jako správnej začínající sem to měl v 120L ,protože sem viděl v parametrech 110L Vas , taksem řek, pod stul se mi vejde 120, tak sem delal bednu 120L :D ,,, podle mě s tou kvalitou těch sw to je na hranici repra a toho co se hejbe,když to hodně nafouknu.Podle mého bych udělal něco kolem 30L nahoru.Už si to opravdu nepamatuju kolik to bylo přesně, vystřídl sem bost sw, ze začátku jako tuzzér asi 10sw do pulroka.
Oizo
jdoizo: no názor mám stejnej na to "repro"... Jenže co si můžu dovolit z kapesnýho, zhe... Ale zejtra první výplata asik, tak asik koupim hned něco novýho.... Pokud ne, tak to narvu do 35litrů + budu experimentovat... Jinak dik za názor a čas..
wattman: dik
K11 : nou coment , každej si myslím, že to pochopil jak jsem to myslel...
Jo, Piskotku, my jsme to pochopili :-)
Ccr4: to nebyla určitě narážka na to za jeké to je peníze nebo zda si to někdo může nebo nemůže dovolit,vyjadřoval sem se z pohledu jak to většinou hraje a že není až tak markantní rozdíl v ozvučnici,protože nejsou stejnak věrohodné parametry..... jen na vysvtlení,aby si někdo nemyslel že sem nějakej srá*č.
Neni zač cr4sh3r
oizo
skor uzavretu, objem pre 12l byva pri uzavretej od 17 litrov do cca 100l alebo este freeair (ma tak vysoke QTc ze aj teoreticky nekonecny objem mu vyhovuje-ten sa dava len do plata) s basreflexom sa mozes viac seknut uplne mimo. Silne nedoporucujem.
Tak ci tak neni skoda prace robit bednu pre basak neznameho vyrobcu a parametrov? ak je to nejaky najlacnejsi typ basaku zabijes tak akurat cas a za par dni ti bude zvuk skor vadit. na inzerat (second hand) zozenies za 1000-2000?- Kc aj slusne kusky (nedavno tu bol napr starsi Emphaser 30cm z triedy Linear X za 1500,- Kc), material na slusnu bednu ta aj tak vyjde minimalne 1000,- Kc takze pozrel by som sa aj po hotovom. Chapem ze mas doma nieco a chces prakticky bez dalsich investicii hrat, ale nie vsetko je tak ako vyzera:-)
Ono hrat to urcite bude ak to urobis do 40l bedne +-10l nehra rolu kedze je to od pasu:-). Basreflex urcite nerob odhadom