Navštíveno 450x

nechápu proč, ale kdyz naladim jakýkoliv rádio tak mi na pozadí de takovej hnusnej vysokej tón..... nemyslim rušení ale prostě souvislej pískací tó ...... zkoušeno už se třema rádiama a dělá u každýho tudíž to je zakletý někde v autě asi v anténě....... řešil ste někdo něco podobnýho ?
thx
Může to bejt rušení ze zdroje zesilovače,zkus ho vypnout a připoj reproduktor na zesilovač v rádiu nebo sluchátka na linkovej výstup.Samozřejmě že to může způsobit poškozenej kabel k anténě nebo předzesilovač v anténě a pak tam proleze nějaký rušení.Třeba u oplů se to děje tak 5 vteřin po zapnutí zapalování,ale to tam způsobuje řídicí jednotka motoru.
kdyz tohle je naprosto souvislej pískavej zvuk na pozadí..... takovej jako by nemel vubec nic spolecnyho s rusenim od jinejch veci, vymena anteny by mozna pomohla ne ?
Vyměna antény by mohla pomoci,ale je dobrý vyměnit i kabel a důkladně ukostřit patku antény aby tam neprolezlo rušení které je ve většině případů ve vnitř v autě.Ale stejně je nejdůležitější zjistit zdroj rušení.Já sázim na zdroj v zesilovači nebo špatný kostření zesilovače a je mi jasný že to s NF signálem nemá nic společnýho.Taky to může rušit LCD jestli ho tam máš.Prostě musíš zjistit co to ruší pak to nejsnáze a nejefektivnějš odstraníš.Taky jestli to dřív nedělalo tak si vzpomenout co se změnilo.... .
jeť nekam kde je dobry prijem-vem do prstu hrebik nebo kus dratu,strc to tam(ale nee moc hluboko-nektery to nemusi delat dobre:)),neco vylad a hned vis,zda je to antena.