Navštíveno 835x

19.06.2006, 18:34 |
Sisma Zdarec, potřeboval bych pomoct/poradit....
Koupil jsem si před týdnem od feldy 16 EXIDE maxxima 900. Je stará údajně 3 měsíce a použitá na 1, nebo 2 srazech (db). Jinak asi ležela, nebo co. Před poslánim měla být na nabíječce. Tak jsem myslel, že přijde, hodim jí do auta a ok. Ono to ale nešlo. Když přišla, měla jen něco kolem 10V(asi 10.3, nebo tak nějak), tak jsem jí teda dal na nabíječku a malinko mě zaskočilo, že si bere jen 1A. Nabíjela se asi 12 hodin a pak jsem jí dal do auta. A ono sko ro nic. 3x jsem zastartoval a umírala. Měla něco kolem 10,8V. Tak jsem jí ještě trochu vybil a hodil jsem jí zas nabíjet.
Nabíjel jsem jí zhruba 30 hodin, udržoval jsem jí cca na těch 14,4V a hned po odpojení začala dost klesat, po 10 minutách měla 11.6V, kde se zastavila. Dal jsem jí do auta a zas nic moc. Tak jsem j chvilku vybíjel přes světla, to spadla na 10.2V a tam se držela. Po 10 minutách už jí docházela síla a začala ztrácet, tak jsem jí odpojil a hodil ven. Jo a při nabíjení si neveme víc, než 4A i když jí vyndám a hned připojim.
Tak co s tim? Jsem z toho nanervy, tak pls někdo poraďte, jestli je mrtvá, nebo jak se dá oživit, či co....
Dík moc...

19.06.2006, 19:06 |
petis chtělo by jí trochu projet v autě. aby se nabila od altíku.
To je gelová baterie a musí se nabíjet pulzní nabíječkou určenou k nabíjení gelových baterek

19.06.2006, 19:25 |
Pagoš Neni to gelová baterie a myslim, že se nabíjí normálně, max je potřeba alespoň těch 14V
exide maxxima se urcite nenabiji beznyma nabijeckama
hm ale tato nieje gelova je to taká fialovo čierna alebo taka nejak.. teda by sa mala dať nabiť aj s normalnou nabbijačkou.. hmm no skus ju torchu projet v aute jak pisal petis:)

19.06.2006, 21:44 |
Q mám jí a nikde jsem se nikdy nedopátral, že by měla mít spešl nabíječku. a ¨není gelová.
ask signuma nebo basica
v zarucaku pisou jak se ma nabijet

20.06.2006, 09:02 |
Sisma Hm, projet v autě jí určo zkusim.
Záručák nemam, tak se nemam do čeho mrknnout.... :-)
Tu je návod, ale jako elektrický laik ti k tomu podání nevysvětlím... totiž vysvětlení nepodám...

urcite ji nabijes jak normalni nabijeckou ci tedy altikem..tohle vypada,ze to ta baterka ma za sebou a ma KO jeden clanek,vidim to na reklamaci,respektive uvidis,zda ti reknou zda se na to vztahuje zaruka....
Sisma: ta baterka je 100% KO

20.06.2006, 12:32 |
Sisma Hm, díky za rady...
Pavel,Radek: To je to,co jsem si taky myslel, čeho jsem se bál, ale nechtěl jsem si to připustit.
Díkes...
jak ma takovyhle maly napeti , tak si myslim ze je uz po smrti
Článek bude v p..eli :-(((((((((((((((((