Navštíveno 781x

14.06.2006, 16:14 |
Hnata mel bych dotaz a ackoliv se muze zdat nekomu hloupej ja bych rad znal odpoved ... Dnes jsem vylezl z prace a vlezl do auta a teplomer ukazoval nadhernych 56 stupinku celsiovych nad nulou (uvnitr) - niceho nedbam a okamzite zapinam klimu a frcim smer domov - nicmene ta teplota se nesrovna hned ze ano a zvlast ne v zavazadlovem prostoru no a jelikoz posloucham muziku dosti nahlas tak se zesik hreje o 106 ... vrtalo mi v hlavou jak se asi zesik tvari na to ze se samo osobe zahriva a misto ochlazeni je vnejsi vzduch skoro horkej ... jako odpoved mi po par minutach jizdy prislo to ze vypnul ... nebo alespon prestali hrat SW v kufru ... ovsem po chvilce se zas rozbehli ... tak jak to je? Vadi zesiku ta teplota tak ze se vypne? Nebo ze by se nekde pokazilo neco jineho a vyplo se to kvuli necemu jinemu? Sahal jsem na zesik a byl fakt rozhavenej - ani ruku jsem na nem neudrzel ...
diky za odpovedi
Mno, lepsi zesiky sou blbuvzdorny a vypinaj se sami, pri prehrati. Vetsinou na nich sviti nejaka protect signalizace. Zesiky umej varit jako prase, skoro to syci kdyz na ne das spocenou ruku :) Byl bych bez obav, je to na vsechny podminky v aute staveny...
Vetsina zesiku uz ma teplotni ochranu, tzn. ze pokud teplota dosahne urcite hodnoty, zesik se vypne, jakmile se ochladi, znovu se zapne... ;o)

14.06.2006, 16:18 |
Hnata jj tak v manualu zesiku jsem se docetl ze tam jakasi ochrana je - signalizuje ji dioda ktera sviti ve trech pripadech a jednim z nich je prehrati zesilovace .... takze budu v klidu s tim ze se proste prehral ale vydrzi to ...

14.06.2006, 16:19 |
Hnata no ulevilo se mi ze jsem neco neodpalil ... diky
zacnu hold hledat misto kolem firmy kde by mohl byt ferdík ve stínu ...
:o) nebo udelat chlazeni zesiku ;)

14.06.2006, 16:25 |
Hnata jo chlazeni je taky dobrej napad ale pro zacatek je jednoduzsi najit ten stin :o)
ono stejne ke konci tejdne to slunce zaleze a uz se neukaze takze bude klid :o)
Nebo nalepit folie, od te doby co je mam se mi interier prohriva podstatne mene!
Tak teplota v interiéru kde je spoustu černých plastů je je vždy podstatně vyssí nez v kufru jde to sluneční záření zastavý plato.. kup si v oby plachtu na auto :o) ale jinak jako ti nade mnou. spis by me zajimal vliv přímého slunečního záření na závěsi reproduktorů v platě, na komponenty ve dveřích a podobně.. ale asi moz zdraví a životnosti jim to nepridá

16.06.2006, 08:18 |
Hnata no s tou plachtou jsem na to prisel taky :o) dneska uz parkuju na boku budovy kde je odpoledne cca od 14:00 stin a tak to uz nejni tak vyhraty (uz jen 35°C) ale navic jsem pres okno hodil celtu a tak by to melo byt v pohode ... kazdopadne uz vcera jsem prujezd Plzni zvladnul bez vypnuti zesilovace :o)
Chlapi,
já jsem instaloval 2 ventilátory z PC, které odsávají vzduch z uzvřeného prostoru kolem zesíků a jsou výrazně chladnější.
Ale nějak mi indukují bzukot do repráků - napadá vás jak je odrušit?
Díky
texmur: maji vlastni napajeni a kostru?
Ano mají - přes spínací relé, které je spínané remotem

16.06.2006, 12:34 |
Smrada (M)
Jako onlyone, zajimalo by me co udela takovy vejskac, kdyz na nej pres predni okno prazi slunce cely den :(
Zatim se nic nestalo, ale nejsou to repraky za petistofku
kdyz je das dal od zesiku, tak to prestane? Nemam napad :-o
Už je to OK byl vadný větrák
Jinak doporučuji. Zvlášť v těchto horcích to zesík dost ochladí

16.06.2006, 23:42 |
clown jeste ze nemam zesaky co tak topi a nepotrebujou aktivni vetrani ..
ale to je vzdy v lete problem