Navštíveno 1599x

12.06.2006, 17:43 |
Ravo Ahoj,
jsem hrubě nespokojen s "kvalitou" plata ve felině (krátké). Dřív jsem měl Fávo a plato jsem nahradil deskou z MDF (to bylo v pohodě, origo plato bylo taky rovný), hrálo to dobře.
Teď mám felinu a nevím co s tím, je tam ten debilní rádius (plato je vzadu ohlý směrem nahoru). Vyztužování nepomohlo, prostě chci kus masivu jako ozvučnici. Chci dostat opět minimálně na úroveň Fava.
Jeslti jste někdo už tohle řešil, tak prosím poraďte. Díky moc..

12.06.2006, 18:08 |
kamas Mrkni se na www.vltava.2000.cz/doronel.Mají v nabídce už hotová plata z MDF, i na Feldu.Na vyžádání si můžeš nechat vyřezat otvory na repro a potáhnout.
No taky by mě to zajimalo jak řešit ten radius... tak něco mě napadlo, ale mít zase hrubé plato 4cm kvůli tomu radiusu moc neci...
já jsem ho naklonil podle toho rádiusu a do mezery která tam vznikla jsem vyřezal "klínek" přesně podle vykrojení

12.06.2006, 22:54 |
Ravo no to je super idea, ale pak ti zase nebude pasovat na ty boční plasty...bude tam schod jak prase...což teda designově taky není žádná hitparáda...napadlo mě to plato v místě kde se to začíná zvedat zůžit aby neleželo na těch plastech. Ale asi to bude taky pěkná hnusoba.
zatím dík
Naše vypadá asi takto:

13.06.2006, 08:03 |
Fipo jedna z možností je to plato udělat jen na tom rovném úseku,ale záleží na jednotlivcích,jestli se jim to tak líbí...navíc zloději mají pěkný výhled. Každopádně by se i do toho kratšího plata vlezly ovály,mám už to vyzkoušené:-)

13.06.2006, 09:58 |
Ravo Jojo,
díky za obrázky, asi to udělám jako Harry, dneska v noci jsem něco podobnýho vymyslel taky (zůžit to a pak na to udělat nějákou pěknou nástavbu). Jak dlouho jsi to vyráběl? Čekám pěknou drbačku...
Asi jediný dva způsoby jsou buď to udělat zůžený+ nástavba, nebo celá plotna je mírně nakloněná a zespodu jsou ty tarovaný nohy kopírující ten rádius.
Jinak všem dík za ideje...Howgh :)
Jestli na to plato natáhneš hadr, tak to v podstatě můžeš udělat kuchyňským nožem. Ale jastli uvažuješ o laku, tak bez pořádnýho vercajku by to asi nedopadlo. Kdybys to potřeboval mít čistý, tak ti rád píchnu. Mám u Prahy truhlárnu.

13.06.2006, 15:43 |
Ravo Díky za nabídku,
budu čalounit (silný slovo na potahování hadrem :-). Navíc bydlím 30 km jižně od Brna, takže by to pro mě byla trošku zajížďka :-D.
Dílnu mám, v ní ponk, svěrák, přímočarku-šukačku, flexu, brusku, vrtačku (normál i aku) a svářečku, takže si myslím, že nakonec tomu MDFku nějáký tvar dám :D
Ravo - to plato můžeš koupit u nás hotové :-)
[ Link ]

13.06.2006, 17:38 |
Ravo A co takhle nějákej obrázek? nezdá se mi, že by všechny plata vypadaly jako do fábie :D. Nerad kupuju zajíce v pytli...ale o tom to není...rád něco dělám vlastníma rukama, ten pocit pak stojí za to (vlastně celý ten "tuning" vlastního auta o tom je), je to zábava a koníček. Když si to koupím hotový, tak to pak tak nehřeje, jak když si to splichtím sám. Pak k tomu mám hned jiný vztah...ostatně asi všichni co něco upravují to berou jako nevyléčitelnou diagnózu (viz TUS :-)
Nejlip udelany plato do feldy ala Edizon:
[ Link ] 
Ravo - ty obrázky máš nahoře. Nebo nechápu co za obrázky ještě chceš?

13.06.2006, 20:49 |
Ravo Aha,
tak to sorry, já netušil že ty obrázky nahoře jsou přesně to plato, který prodáváš. Na Shopu je takový nicneříkající unoverzální obrázek, to co je nahoře je dokonalý popis plata. Podle obrázku na Shopu bych si to jako potenciální kupec asi nekoupil, podle těch nahoře ale určitě jo. Tak to hoď do toho Shopu a uvidíš jak ti kšefty pojedou :)
Takže se omlouvám jeslti jsem vypadal jako nějakej otravnej rejpal, to nebylo v mým úmyslu. Díky za pomoc kterou si poskytl a nemusels (KnowHow na výrobu atd...). Ještě jednou sorry...
To Tappaja: Tak tohle je teda fakt vymakávka, do takových extrémů to asi určitě zatím nepoženu (ale nikdy neříkej nikdy :-)