Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Použití auto sw doma

o Navštíveno 759x o
o 23.05.2006, 10:52 | Majk-fox
Jen se chci optat, dělam si subwoofer pro domácí použití ke kino, bude tam 38 cm sw,tak ¨tak jsem přemýšlel, že bych tam dal auto sw šasy. Tak jestli někdo máte zkušenosti, tak mi prosím napište názory.

o 23.05.2006, 10:57 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
magnat dela pro HC set kde je Agressor 5000

nejvic zkusenosti s timhle bude mit yawor a jeho sousedi :-)

jinak si dej pozor na impedanci
o 23.05.2006, 11:01 | clown
sasi ano .. ale zesik budes mit taky z auta ? :o))

je otazka zda to ma cenu resit, nebo si koupit hotovej sub v nejakym uz designu se zesikem a vyresenym napajenim .. prepinacem faze, LPF atd atd :o))
o 23.05.2006, 11:17 | Majk-fox
No, napájení mám vyřešný, sehnal sem si měnič napětí z nějaký komunistický mašiny z ČKD, dodělal jsem si usměrňovač napětí a mám z 220 na 12 a 9 ampér, takže krmit to budu autozesilovačem.
to Clown: Víš co, ja si dělám komplet domácího kina sám, protože veškeré peníze zatím cpu do auta a hi-fi v něm. No sloupovky už mám připravený na lakování a pro sw mám zatím připravenej matroš. Na kupování nejsou teda money. No a taky pro pocit, tojle mě baví, tak proč bych neudělal sám:-))))

A sw tam dám a teď se rozhoduju mezi Aviator 15", Magnat X press 15", takže něco levnýho.
o 23.05.2006, 11:26 | clown
hmm .. asi bych to nedelal ..

ale co .. tvuj cas a tvoje penize .. ja furt svuj cas pocitam hodina za 300kc, takze sou proste veci ktere si mi nevyplati doma delat .. treba aktiv sub pro doma, pac Yamaha ma v subu takovej zvukolam, ze bych to stejne nikdy nespocital .. :o))) o cerne dyze a designu nemluvim .. sice jsem kupoval 3 lety ale stal 4000kc .. ale uz 5 let hraje ke spokojenosti .. a 90W RMS s 20cm wooferem pro vesti mistnost dost staci .. :o))
o 23.05.2006, 11:50 | wattman
Majk-fox-proc chces zkouset davno vyzkouseny!A pleskat car hifi do home hifi!!??
Magnat at jde do haje!!Neda se jejich parametrum vubec verit!!!!Jinak konkretne agressor za ty prachy by mel byt duveryhodny-a to neni!!:(((
Repro do auta jsou svymi T S parametry prizpusobeny malym prostorum a jejich vlastnosti se v mistnosti totalne zmeni!A navic ve finale jsou daleko drazsi nez ty home-ponevadz maji konstrukci odolnou vlhku a vubec podminkam v aute!!
Kdyz chces sub domu,tak zajdi na [ Link ] a na jejich foru najdes spousty zkusenych lidi pres tuto problematiku!!
o 23.05.2006, 11:51 | Majk-fox
Jo, moje peníze:)))), rad bych sehnal nějakou work, ale nedaří se.:((( Tak mám alespoň dost času:-)) No, vypočítat ozvučnici umím, měl jsem rozdělaných pár wooferů od Jama no a taky jsem čekal nějaké přepážky a různé vychytávky a až na ten zesilovač jsou to obyčejný bedny s reprem do podlahy nebo bandpass. Jo a povrchová úprava je asi to nejmenší, trocha kytu, sada brusek, moře trpělivosti a stříkací pistole......Jo Yamaha to je kvalitka.
o 23.05.2006, 11:53 | wattman
pises levnyho???Kolik te vyjde ten magnat??????
Slysel jsi nekdy 12"Beyma 12BR70????Jinak MC je 1450kč!!!!!!!!!!
A v sedesati litrech ti to rozhybe pulku chalupy!!!
o 23.05.2006, 11:57 | wattman
joo a jeste jsem zapomel-ten bass je uzasne dole a presne!!-ovsem kloudnej zes.k nemu-ale staci 100w-ma vysokou citlivost-te vyjde tak na bura!!
A prosim te-kdyz mas usmernovac 220/12V pri nomin.9A-tak by me zajimala investice do nej!!!!!!!!
o 23.05.2006, 12:01 | Majk-fox
wattman: No, měl jsem doma už dělanej usměrňovač, proč se ptáš? Jo, Beymu znám, je to španělská firma, je tento typ v katalogu od Dexonu????
o 23.05.2006, 12:02 | Majk-fox
Já nepotřebuju jen rozhýbat celou chalupu, já ptřebuju přesný a kvalitní basy a nr nějakej hučák. A těch 60l je uzavřená bedna?
o 23.05.2006, 12:03 | FSAL
clown: a co teprve kdyby sis koupil nejakej opravdovej sub od firmy, ktera se tim zabejva ;) :P
o 23.05.2006, 12:10 | wattman
jj-z katalogu dexonu!
A to chces jako na kvalitni bass magnata apod!!??To by jsi me rozesmal!!
Je to br-a beyma nedela vubec spatny repro!!
Presne jak pises-ta beyma i pres svuj prumer dokaze hrat perfektne presne a kvalitne!!
Hucak budes mit s tou tvoji predstavou!
Jinak Yamaha fakt akorad z domaciho kina ty suby a av recievry-jinak repro az to vic drazsi!!
Kdybych nekdy chtel kupovanej sub tak vitezi B&W!!!!
o 23.05.2006, 12:39 | clown
FSAL .. Velodyne mi nejde designem a velikosti :o))

a proc utracet penize za neco co nevyuziju .. uz takhle automaticka kalibrace rve, ze sub je moc hlasite .. :o)))
o 23.05.2006, 12:40 | clown
a mozna i koupim .. az doplatim hypoteku .. , ale uvidime co bude za 10 let .. to si mozna vemu dalsi hyposku a na strese pristavim mistonost pro domaci kino pro pulku vesnice ..
o 23.05.2006, 12:48 | FSAL
:D
o 23.05.2006, 12:54 | choze
clown - ty chceš tomu sousedovi za každou cenu tu zeď zbourat, né :-)

jinak bych se přiklonil ke koupi hotového sw.
o 23.05.2006, 13:06 | Majk-fox
Wattmann: Myslíš, že nevim, že levné řady od magnatu jsou nic moc, ale nemám prachy na nic dražžšího, jinak děkuju za ten typ s beymou. Neřekl jsi mi jestli 60l bassreflex nebou uzavřená.
o 23.05.2006, 14:17 | wattman
Majk-fox:23/05/2006 12:10
o 23.05.2006, 18:37 | Majk-fox
Jo Bower a Wilkinson, jenomže, to si může dovolit, jen málokdo.My máme doma Jamo Home cinema sw 2O cm basák, 100W. A hraje taky super.
o 24.05.2006, 09:09 | Milhauzz
Ja bych se na to uplne vyprdnul. Je to porad to same dokola, bud tvm v aute, nebo nejakej agresor doma. Sam zastavgam nazor, ze na doma staci na woofer v pohode i 50W rms. V panelaku i dvacet. Ono bude nejrozumnejsi koupit hotovej aktivni sub.
o 24.05.2006, 09:52 | Majk-fox
to Milhauzz: To ne, my máme rodinný barák a mám rád filmy s pořádnejma efektama. Máme doma 100W Jamo, hraje super, ale mě to nestačí, moc brzy si sáhne na hranici . A kupovat??? Vždyť na tom nic není, to udělat. :-)))) Jo a co myslíš pořád dokola, já myslel, že tento server je od toho. Já zase zastávám, že doma pořádnej mazec v muzice. Ale to je věc názoru.
o 24.05.2006, 10:07 | wattman
100w??:))
Do nedavna jsem mel jeste zdravej starej poctivej dvanactipalec od tesly s litym kosem a ten mel sin.15W-byly ctyri ve dvou bednach a zvucilo to saly pro 200lidi!
Ono s tim vykonem prevedenym na waty je to tezky,protoze mnohdy 100W hraje vic nez 300atd. ....!
o 24.05.2006, 13:12 | Majk-fox
to wattman:Toho se nebojim, opravdu poctivých 100W max., vyhrávaly testy ve stereo a video kolem roku 2000.Opravdu hraje pěkně. S teslou s tebou naprosto souhlasim, To byly opravdu kvalitní reproduktory, těch 15W to mělo, ale podle jiného měření, teď nevim jaké. Když jsme u těch poctivejch starejch reprákáků, tak jsem měl možnost poslechnout kytarové kombo s 18" basákem od Eminence, taktéž 100W, když mi na to bratranek zahral na bass kytaru, tak jsem utíkal z místnosti. Mi to málem roztrhlo kalhoty a otočilo střeva:-))))))
o 24.05.2006, 13:31 | wattman
jj-tesla mela normu 100hodin na sin vykon-a to taky dodrzovali!
Chtel bych videt nejaky reprak dnes,kteremu pisou 100sin-jak by vypadal po 100hodinach nepretrziteho krmeni timto prikonem!!!:))))
Somozrejme v umerne cenove kategorii!!!
Nebavim se o repro za desetitisice!!
takovou profi 18tku do sneka a do auta-to by na db dragu koukali!!:))))
o 24.05.2006, 13:39 | clown
watt .. myslim ze nekoukali ..
o 24.05.2006, 13:46 | Majk-fox
Tak to každopádně, slyšel jsem, že nějakej kluk měl ze škodárny vyhozený sedačky a měl tam 18" palcovej DEXON. A taky prej maso.
No jo, jenomže ta životnost v autě. To dostal kámoš od jednoho strejdy z dechovkový kapely za 150,- 15" Teslu basák, ale nádhernej, nikdy nehranej ještě zabalenej, jen asi 20 let starej:)). No a já mu za něj nabízel 500,- a onže né, že ho dá do auta, tak jsem mu to vymlouval, že to jenom zkurví, no, tak neposlech a v zimě ho tam dal jen tak na rádio ho zapojil a ráno přišel, vohulil to a membrána mu se mu vytrhla ze závěsů. takže ho zkurvil a má hovno, blbec.
o 24.05.2006, 14:49 | clown
hm a ten kluk mel ty Dexony dva a natlacil 128dB na DbDragu ..

kluci opravte mi .. bylo to vloni ...
o 24.05.2006, 15:41 | wattman
clown-takovej byl i v Mimoni-s tim Fackem!Ale to jsou pokusy na nic!
Nekde jsem cetl,ze me tam se snekem nepustej-na db!!??
Neznam pravidla-je to tak??
A clowne-nic proti Tobe,ale osmnactka ve sneku(Pa)-samo dobre spocitanym dokaze neuveritelny tlak!!
Uz dlouho se premlouvam na to,ze vam to tam dokazu!!:))))))))
Ovsem zda to jde s touto variantou ozvucnice!!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2737 sekund.