Navštíveno 385x

22.04.2006, 16:46 |
MXM Ahoj řeším problem ohledně zapojení Alpiny 9855r. Musí tohle rádio byt zapojeno přes spínané napětí 12V tedy přesm klíček? Já doted měl vždy rádio zapojeno tak že jsem nemusel mít zapnutý klíček tedy červený i žlutý drát na trvalé napětí 12V. Pokud tuhle Alpinu tak zapojim tak má odběr v nezapnutém stavu 45 mA bez panelu a s panelem 110mA což je nepřijatelné ohledně vybíjení baterky. To by byla za měsíc uplně vybitá. Odběr celého auta v klidovém stavu musí být max 40mA pak už to není dobrý. Prosím o rychlou odpověd jestli je problém v rádiu nebo musí být opravdu červený drát spínaný klíčkem. Díky moc.
no, nestalo se mi nikdy, ze by auto stalo nekde mesic. Maximalne tejden, 14 dni, dyl fakt ne, takze tenhle argument je takovej prapodivnej.
Ale ten odber je vazne divnej, taky se mi to zda moc. Cim jsi to meril? Da se na to spolehnout?

22.04.2006, 18:43 |
MXM Mam digitalni multimetr a v oboru delam jiz nekolik let. Ted to mam na stolnim zdroji a odber je porad stejnej jak píši. Bud to bere Alpina jako standart tim myslim zapojeni přes kliček a nebo je fakt něco špatně. Idealni kdyby někdo vydělal pojistku co patří k rádiu a ampermetrem to ověřil aby jsme to mohlui porovnat. Každopádně se stímhle setkávám poprvé u ostatních rádií nebyl problém zapojit i bez klíčku s odběrem kolem 1mA pro pamět
U Beckera tuším to bylo podobné. Taky když nebyl zapojen klíček, resp. byl napojen natvrdo, tak měl taky podobný odběr proudu.
Tak to je fakt divny, ten odber je urcite vic, nez by bylo zdravo. Snad se tu najde nakej jinej majitel tohodle modelu a zmeri to.

22.04.2006, 21:32 |
Pagoš Mam tohle rádio taky zapojený natvrdo bez klíčku, ale nemam to čim změřit, i když, možná jo, ale úplně obyčejnym měřákem, zkusim to. Jinak jsem problém, že by mi rádio vyždímalo baterku, nikdy neměl. Ale auto snad nikdy nestálo víc jak 4 dny v kuse..
Mluvil jsem s Ondrem co má tuhle Alpinu a delaj to vsechny, moc to nechapu proc to takhle udelali ale je to tak
Me tohle delala IVA, mel jsem to zapojeny taky na tvrdo a za 14 dni po dovoleny jsem nenastartoval. Musel jsem to predelat na klicek.

24.04.2006, 02:39 |
Olda Hmm tak to jsem na tom podobne me to taky dost zdime baterku:( a uz me to celkem stve asi to taky hodim na klicek, kdyz odpojim minus od baterky a znovu k ni prilozim tak to jistri jak o zivot :) njn musim to predelat.
Odběr kolem 100mA trvale autobaterky fakt nemaj rady ono se to hlavně projeví vzimě tehdy jí to dává nejvíc na prdel určitě to přepoj.