Navštíveno 5788x

O Octaviích tu bylo řečeno hodně, ale nikde jsem nenašel dotaz podobný mému.
V autě mám ještě originální repra z výroby. Už chrčej a drnčej, takže si toho moc neposlechnu. Radio mam Škoda DX s navigací a moc se mi ho měnit nechce. Reproduktory chci vyměnit za něco lepšího, převážně poslouchám rock/metal/hard rock/punk atp. Dveře pravděpodobně tlumit nebudu, rád bych vyměnil jen reproduktory. Z čehož tedy vyplývá, že na extra kvalitním poslechu si nepotrpím(asi bych ani rozdíly nepoznal), proto se mi za ně nechce dávat X tisíc.
Tak nějak jsem koukal a hledal a našel tohle:
Blaupunkt Blue Magic
Powerbass S-6C
Helix Blue B 62C
Crunch GTi6.2C
Kicx GFQ 6.2
Předem píšu, že se v muzice atp nevyznám. Takže třeba existuje ještě něco lepšího za rozumný peníz. Rád bych věděl vaše názory na výše uvedené, případně klidně navrhněte i jiné. Rád bych něco kolem 2000Kč, ale klidně i méně, pokud si myslíte, že bez tlumení a s mým přístupem rozdíl nepoznám :D Něčemu bazarovému se taky nebráním.
Děkuju
Já jsem měl na origo rádio helixi jen v zadu 6x9 ale taky v octávce a můžu říc že nehráli špatně.
Vím že se tě nechce tlumit ale i jeden plát za repro něco udělá. Každopádně bych dokoupil podložky
[ Link ] místo těch plastových
Zapomněl jsem dodat, že mi jde o přední dveře. Ani mi tak nejde o to vytlumit to, ale spíš si to tak nevychutnám, jako vy, takže to je pro mě spíš škoda peněz. Ale neříkám, že někdy časem to neudělám. Podložky pořídím určitě, s tím počítám.
V Corse B jsem měl Kicx ICQ 5.2 bez vytlumení a byl jsem taky spokojený. Auto jsem koupil se zesilovačem Pyle, ale ten jsem prodal.
Osobně si myslím, že ať pořídíš jakékoliv repro a budeš to krmit tím DXkem, tak to bude všechno prašť jak uhoď.
Jako low-cost bych to viděl takto:¨
1, MDF podložky
2, alespoň minimum tlumení na zavředí děr
3, repro dle ceny
4, alespoň maličký dvoukanál na přední repro
Jinak to nemá smysl.
Jo to chápu, jen jsem referoval jaký jsem měl a kde :) Za mě ty můžu ty helixi doporučit.
Ještě jsem na rádiu Cruch bmx6.2C MKII taky nehráli špatně
k tomu malinkemu zesiku. mel jsem u jirky v ruce toto:
[ Link ] a je to opravdu prcek. nekam za palubku, kabelaz k tomu taky za par kacek...
Co sa tyka repro, mal som Helix B 62c na radiu, aj na zosiku, potom som vymenil za eXcursion SX6 a su o hodne lepsie, takze urcite by som doporucil eXcursiony .. (o dost vylepsene powerbass S6C) ... :))

12.05.2014, 19:28 |
Lockman | Upraveno: 2014-05-12 19:30:58
Inak pozor na kupu repro na origo radio .. ak nedas zosik a nebudes tlmit, moze sa kludne stat, ze sa ti zvuk bude pacit menej ako v serii .. ono tie seriove repro maju nieco do seba .. velka citlivost, a slusny spodok pri nizsich hlasitostiach .. pri vysokych to samozrejme nestiha ... preto ak menit repro, tak tlmenie, MDF kruzky a nejaky zosik, tak ako pise Milhauzz ...
P.S. ..keby si chcel mam na predaj 4kanal eXcursion HXA a 8" subwoofer crunch gpx 8 vented. vsetko 100% :))
Jako hlavní si chce uvědomit, kde je kámen úrazu u jedničky Octavie. Bohužel to není v reproduktorech, ale v konstrukci dveří. Jsou děravé jak cedník a pokud je alespoň neuzavřeš, tak se bude prostě jakákoliv investice míjet účinkem. Pakliže se chceš vejít do 2000,-Kč, pořídil bych raději instalační materiál a o to snížil investici do reproduktorů jako takových.
Pro alespoň "zfukčnění" dveří budeš potřebovat:
2x STP iSilver pro uzavření dveří
[ Link ] 1x MDF podložky
[ Link ] Instalák tedy v ceně 760,-Kč, čili na reproduktory zbyde kolem 13ti stovek. V této ceně bych s zajímavou citlivostí mohl doporučit například Renegade RX 6.2C s hedvábnými výškami, které nejsou tak uřvané, jako například u JBL, apod.
[ Link ] Takováto kombinace bude 100% podstatně efektivnější, jak reproduktory kolem 2000,-Kč a nic k tomu.
Tak to ještě pořádně zvážím a asi i budu mít na to dostatek času, protože se ve dveřích budu muset ještě hrabat :(
Jinak na jedny dveře stačí jen jeden plát toho iSilveru?
No pro ideální vytlumení jsou 2 pláty málo. Proto jsem i psal, že 2 pláty použiješ pro uzavření dveří. Pro dobré vytlumení by si spotřeboval 4-5 plátů.

17.05.2014, 11:36 |
gooder | Upraveno: 2014-05-17 11:40:27
Můžu se ještě zeptat na porovnání Powerbass S6C a těch Renegade? Ty Powerbass bych měl možnost mít za 1500Kč. Pokud se vůbec dá bavit o tom, že některé budou hrát lépe na DXku.
Toho radia se zbavovat nechci, když za něj není náhrada, která by zobrazovala text na MaxiDotu. Navíc neplánuji zesilovač atp, hudba je pro mě vedlejší, ale ty origo šumějící repro se opravdu poslouchat nedají :D
Edit: Ještě mám možnost mít za 1500Kč komplet origo sound system z O1. Zadek mě někdy bude taky totiž čekat, výšky zrovna hezky už taky nehrajou.
Ak nechces zosik fajn, ale ak nechces ani tlmit dvere v O1, tak vazne kasli na to, nema zmysel sa v tom hrabat X hodin, ked vysledok bude na nic ... ked rozmyslas nad zlepsenim audia, tak automaticky v kosiku musia byt aspon 4 platy STP a MDF kruzky ... potom sa da spekulovat o reproduktoroch :)
S tlumením a MDF počítám, jen jsem to výše nezmínil. Ale zajímalo by mě porovnání těch repro, repro bych zvažoval kolem 1500Kč(s tím, že ty S6C za tu cenu mít můžu, ale těm Renegade se nebráním, pokud jsou pro moje použití dostačující). Rád bych něco slušného v poměru cena/výkon :)
Tak z tychto dvoch su podla mna lepsie PB, ale realne to asi vedia posudit len predajcovia, ktori to mozu zapojit vedla seba a testovat .. za tych 1500 to su nove repro z obchodu, alebo od niekoho ? .. Kazdopadne pri PB by som predsa len uvazoval nad tymi excursionmi .. je to tak trochu ako kupit si nove auto, ked je na trhu uz facelift ktory dostal velmi pekne vylepsenia .. dostanes zlavu, ale je to velky kompromis :D ..mrkni sem :)
[ Link ]
Za těch 1500 to jsou právě nové, proto mě zaujaly. Rozumím Ti, ale rozdíl cca 900Kč je už celkem znatelný. Navíc výše psal Milhauzz, že na DXku toho moc nevylepším, takže jestli by měly vůbec smysl :D
Tie eXcursiony maju aj vyssiu citlivost, takze by si z nich dostal trochu viac hlasitosti, ale zase 1500Kč za nove PB je dobry deal, osobne si myslim ze za tu cenu sa asi nic lepsie neda :)
Asi půjdu do těch PB. Hlasitost mám nastavenou tak, abych slyšel i spolujezdce, takže rozdíl moc nepoznám.
Máte někdo zkušenosti s tlumícím materiálem Ground Zero GZDM, případně STP Anticor L? Ten první je v akci a u druhého se mi líbí váha. I když teda na dveřích toho moc nebude, ale i tak :)

18.05.2014, 09:19 |
Lockman | Upraveno: 2014-05-18 09:20:12
Ja mam dvere s STP Anticor S, prijemny material, velmi dobre sa tvaruje a celkovo sa s nim super pracuje, na druhej strane niekomu pride trosku "blatovy" cize tazko povedat, kazdy ma rad ine :) myslim, ze chybu neurobis ani s jednym ani s druhym .. velmi zaujimavy je tento ..
[ Link ] .. vyjde to o 2 stovky drahsie ako GZDM AB, tak by som radsej isiel do toho :))
Tak ako Lockman ak chceš ušetriť tak
[ Link ] ja osobne mám STP silver a je pravda, že je to také blatovejšie