Navštíveno 3121x

09.06.2009, 14:03 |
Suprre | Upraveno: 2009-06-09 14:06:47
Zdravíčko, může mi někdo poradit, jak zapojit dva středobasy v předních dveří na zesilovač Ground Zero GZHA 5125X.
Jestli je potřeba na zapojení 2 kanály na dveře nebo se to může živit jen jedním. Repro je 2x Helix Dark Blue 62.1 na dveře. Popřípadě pls. schema zapojení.
PS: Dveře jsou svědomitě vytlumeny

no bud potrebujes 2kanaly na jedny dvere a nebo 1 silny kanal ktery umi do 2ohmu a repro zapojit paralelne
Tak nevim, if to muj zesik umí:
[ Link ] Předpokládám, že pokud to připojím na 1 kanál, tak před každé repro dám výhybku, aby hráli stejně silně + na jednu výhybku dám výškový.
Nebo raději udělat jeden singleboard a upgradovat na kvalitnější repro?
tak zesik to umi,ale bude to hrat na hrane,protoze podle me 120W na obe repra je malo...
takze bych dal tento 4kanal jen na predni dvere a kazdy repro napajel jednim kanalem
Dik za radu. Tak to vidim, že opráším CARPOWER HPB-602 a budu jím živit zadní ovály.
Ovály zahoď, nejsou potřeba a HPB-602 zahoď také.
no.. plato je už po úpravě

Ked chces nechat GZ zosik tak pouzi 2kanaly na napajanie komp aj s vyhybkami a 2k na napajanie len stredobasov a na nich nastav LPF max do 400Hz no a piaty kanal ti ostane na Sub.Alebo dalsia moznost je kupit kickbass vyhybky a potom predok vyriesis len dvoma kanalmi.
Ale najrozumnejsie by bolo upgrade na kvalitnejsie repro,to by si potom mohol skusit aj aktiv,myslim ze tento zosik 2way aktiv vie.
ty precizne vytlumeny dvere maji i prekryti otvoru?
to Cosmix: dikas za vyčerpávající info. Ted mám Helixy a v plánu bylo dokoupit jen další compa Helix Dark Blue. Podle toho, jak dopadle pilotní doorboard, tak bude další postup.
to Kral007: otvory nejsou překryté. Při mé smůle bych to přelepil a posrala by se stahovačka oken :-(
Druhý kickbass by prý neměl hrát do dveří, ale do doorboardu, ten by měl mít objem kolem 10litru. Uvidíme.

No tak to ale neplní svůj účel to tlumení.. Nechci být sprostý, ale dělal jsi to na hovno..
to Bolthorn: mám to dělané "SinusLive ASFALTOVÁ DESKA ADM" a Braxem. Tapec je taktéž vytlumen.
Jak to tedy vylepšit, když je to ted na hovno ?
takhle by to melo vypadat ?

koukam zorrova davna install pro padreho :-)

09.06.2009, 23:22 |
Sodom Supre:Můžeš to řešit tak,že vyrobíš deklíky na každou díru ve dveřích.Deklík vytlumíš a našroubuješ a pod styčný plochy dáš např silikon.Já jsem dělal některý deklíky z plechu a některý z laminátu.
jako kral007 :o) taky jsem si na to vzpomel:o)
Uzavření těch dveří je z hlediska zvuku důležitější než samotné tlumení.
Ano, ano ... tlumení dveří prováděl slovutný PADRE!! I Plato mám od něj :-) Jen ty doorboardy jsem minul. Tak já to tedy uzavřu a uvidím.
09.06.2009, 14:30 | Suprre
Nebo raději udělat jeden singleboard a upgradovat na kvalitnější repro?
Asi bych šel touto cestou.
Poslední věc.
Tip na lepší compa,jak Helix Dark Blue 62.1. Cena není zase tak rozhodující. Dík za tipy.

11.06.2009, 16:17 |
Libor foto - 09.06.2009, 22:30
Kvalitní prácička:)))))