Navštíveno 3178x

19.05.2009, 00:35 |
Petr0000 | Upraveno: 2009-05-19 00:43:47
1) chci se zeptat jestli je dobré regulovat basy nějákým basovým ovladačem
2)nevadí mít na zesik na kterým bude sw jiný signálový kable jak který je na zesik kde budou kompa?Nebo je lepší koupit 4ch kabel. Od kolika kč je lepší signálový kabel? Co znamená stíněný? Když je 3x tak je to nejlepší? Čím se mám řídit při výběru?
3)jak připojujete repro kabely k zesilovači,jakýma spojkama nebo vidlicema?
4)kdy poznám,že je zapotřebá kapacitor?
Jaký je rozdíl mezi sw s bassreflexem,uzavřeným a bandpass.
Vím že jsem toho napsal hodně,ale budu velmi rád,když mi to někdo osvětlí,děkuji moc
ad1)jestli myslíš EQ tak jak kdy
ad2) už kvůli manipulaci jsou lepší radši dva kabely jak jeden
Stínění zamezuje infiltraci rušivých vln do signálu jdoucího k zesilovači.Čím víc je kabel stíněný tím líp
ad3) buď kabel pořádně procínovat, nebo dát dutinku
ad4) nepotřebuješ ho
BR-basreflex = bedna s BR nátrubkem obecně lze ladit trošku níž jak CL a vytváří vyšší tlak
CL-Closed = uzavřená ozvučnice. Kratší a přesnější bas méně tlaku
BP-Bandpass = dvoukomorová ozvučnice ..........
jo a ještě jedna věc,jak poznám co je sq a co spl?
SQ-jde tam o zvukovou kvalitu viz.EMMA
[ Link ] SPL-jde tam o tlak ne o kvalitu viz. dB DRAG
[ Link ]

20.05.2009, 12:21 |
Petr0000 | Upraveno: 2009-05-20 12:27:16
jo,ale jde mě o to,jak to poznám,když si něco kupuji co je třeba sq,třeba při výběru subwooferu,jak to poznám.
Jak se přemostí signál třeba když mám 2 kanálový zesilovač a chci aby mi jel na jeden kanál na subwoofer,tak se to dělá jak?
Zapojení do můstku je znázorněno v manuálu nebo na zesíku u výstupů. Pokud to zesík umí.
dík za odpověd,jak poznám,že je to přemostěný na jeden kanál?Když nemám manuál dá se to něják udělat?
když budeš kupovat nové komponenty tak prodejce ti určitě porádí a řekne ti co je víc nebo míň SQ či SPL..
Petr0000 > Co máš za zesík?