Navštíveno 3491x

zdrvím odborníci potřeboval bych radu, moc se v autohifi nevyznám a tak se obracím na vás. bude mi v autě aspon trochu dobre hrát repro pioneer ts-6969 (ty mám doma)a k tomu bassáček magnat active reflex 300A a k tomu radio bud alpine CDE-101R vs. pioneer DEH 2120B nebo pioneer P 3100UB. Nejni to stejne asi nic extra ale nechci do toho moc vrážet.Co vy na to.BUdu vděčnej za každou radu.
Tak radio bych vybral Alpinku.Ty ovály chceš asi dozadu na plato,jestli se nepletu.A co se jedná o ten aktivní subwoofer tak za mě nebrat.Nehraje moc hezky.Radši bych zvolil samotnou bednu se subwooferem a k tomu zesilovač,bude to hrát o dost lépe.A ještě taková otázečka.Co budeš dávat dopředu za repra???Udělal bych to následovně.Dopředu bych koupil nějaká lepší kompa(vytlumit dveře),do kufru bych dal subwoofer a koupil nějakej čtyřkanál.Toď vše.S nějakýma oválama dozadu bych se neobtěžoval.A věř že budeš mile překvapen.
Jo jo.. Jako kuchta.. Ovály jsou na prd, pokud nechceš hrát pro ty vzadu.. Na kvalitě zvuku ti nepřidají.. Chce to udělat opravdu pořádně předek a k tomu stačí jen sw.. Jinak jestli posloucháš spíš mp3 tak kup klidně Pioneer...
moc díky za rady ale s tim predkem toho moc neudělám páč mam jen maly repraky v palubce a ve dverich nejsou ani diry na repro tak jsem myslel ze dam ty ovaly do plata, mam malynky auto suzuki swift tak by to mohlo stacit a poradte teda nakej ten sub za rozumnou cenu a zesik pls.
jo a ja vim ze me za to ukamenujete jo ale jakej je rozdil mezi kompo a koax reprakama?
kompa středobas a výška zvlášt

a koaxiály jsou vše v jednom

mno sub
[ Link ] a zes bych volil
[ Link ] sice s tim zesem nedostaneš ze subu maximum ale bude stačit:-) pokud by si chtěl dostat ze sw maximum volil bych
[ Link ] ale záleží co posloucháš za muziku

14.04.2009, 20:20 |
Valdík | Upraveno: 2009-04-14 20:21:13
jo diky za objasnění jeste me teda ted napadlo kdyz teda vezmu to radio pioneer deh-2120ub prasknul bych k tomu nejakej 4-kanál zesik budu s tim moct napajet kompa nebo koaxi vpredu pak dalsi par vzadu v plate a jeste sub nebo se to resi nak jinak
Valdik:Řeší se to tak že když máš repro vepředu a zadní repro tak na ně pověsíš čtyřkanál (od toho se to taky jmenuje čtyřkanálový zesilovač neboť má čtyři kanály).A subwoofer se obvykle zapojuje na nějaký dvoukanál který jde můstkovat nebo v lepším případě zapojit na monoblok.A nebo jestli chceš mít všechno v jednom tak na to je pětikanál.Na ten zapojíš jak přední repra,tak zadní repra a ještě tady je jeden a ten je na subwoofer.Snad jsem to napsal alespoň trošku srozumitelně.
Já bych klidně zadní reproduktory oželel a na zesilovač bych je nedával.. Už když tam musí být, tak ať hrajou jen tak na doplnění a na 4k bych zapojil přední reproduktory a subwoofer..

15.04.2009, 14:12 |
Valdík | Upraveno: 2009-04-15 14:16:11
jo tak tomu uz rozumim moc dik a pujde to zapojit takhle na ten pioneer deh-2120ub pac to ma vzadu jen jeden par RCA kdyz budu teda chtit ten ctyrkanal(libi se mi crunch gts480) na sub a predni repro a ty zadni tam pichnu jen tak?
jj půjde ale vzhledem k tomu že pio má jen jeden pár RCA budeš muset koupit ,,Y ADAPTER"
ok tak to je par korun dik
Ahoj asi se ted zeptam na poradnou blbost ale coz!
muzu zapojit 4 repra na 2 kanalovy zesilovac??levou stranu na 1 kanal a pravou na 2kanal!!! na wofer mam mono blok
zaleží co máš za repra a co za 2kanal a jestly je stabilní do 2 ohmu
aha no repra sou zatim original od vyrobce vozu ale asi tam pridou kompa nevim zda je lepsi kompa nebo koaxily v zadu urcite kulate je to sedan a rezat otvor pro ovaly se mi do noveho auta nechce ale mozna dam na zesik jen predek jeste se uvidi ale vedet bych to chtel zda to jde 4 repro na 2 kanal zesik
paja truhlik:No pokuď máš repro s impedancí 4ohm a zapojíš dva paralelně tak bude výsledná impedance 2ohm.A na to potřebuješ dvoukanál kterej je stabilní do 2ohm na kanál.Ale to sou dnes skoro všechny.Takže to jde.Ale lepší je čtyřkanál.
aha vyborne dekuji tim si mi rekl vse co sem chtel radio asi pujde budto do kitek nebo na dily nebo koupit kdyz mi jebne v hlave ten 4 kanal kanal sem mel moznost mit
resim to kvuli radiu ktery ma v riti zesilovac jde o dvd s lcd a je mi ho lito dat pric