Navštíveno 3664x

Tak jak jsem psal níže, tak jsem zapojil Morel Dotech Ovation 6 do aktivu na H/K CA470
[ Link ] a dále mám woofer zapojený na Orion 6002
[ Link ] Reproduktory jsou nové, takže nerozehrané, ale čím víc poslouchám tak mám porád větší pocit, že středobasy hrajou tak nějak "lenivě" nevýrazně a výškové reproduktory naopak až moc výrazně :-) i když šteluju Gain na zesilovači a středobasům dávám o dost víc, stahuju výšky i na radiu (DEX-P99R řídí aktiv) pořád nemůžu najít nějaké optimum. Myslíte, že by bylo lepší zapojit středobasy na Orion 6002 (2x150RMS) a výškové reproduktory nechat na dva kanály H/K a zbylé dva kanály zmůskovat pro woofer??? Woofer mám teď DD (je v sekci bazar autohifi) a místo něj plánuju vyměnit něco slabšího cca. 120-150rms a hlavně SQ a dát ke spolujezdci. Hlavně mi jde o to jestli si myslíte, že na 150RMS vs. nynějších cca 80rms středobasy "ožijou"
Díky
Nevím jestli to popisuju dobře, hlavně to "lenivě" prostě mi připadá, že výškáče hrajou mnohem dynamičtěji, více "kreslí" a středobasy se do toho jen plácají, trápí se...

08.04.2009, 22:40 |
mishan | Upraveno: 2009-04-08 22:41:33
nemáš přehozené u jednoho stredobasu + a - :-)))))
jen forek.. už sem ti psal :-)
sorry za OT, ale já mám ty samé repra v pasivu na Hifonics Zeus ZS6400 (cca 4x90W RMS), a mě ty středobasy teda lenivé nepřipadají ;)
Zkus to a uvidíš. To bude nejrychlejší. Jinak tu každý píše, jak jsou Morely nenažrané takže víc výkonu určitě neuškodí.
taky bych zkusil jinej zesík, nevím proč,ale ten HK mi připadá nějakej nedůvěryhodnej. Dal bych středobasy na silnější dvoukanál,třeba zrovna ten Orion a uvidíš..
ok... dnes večer zkusím a napíšu jestli se něco změnilo
vencaf: Na původních repro (Kicx Pro6020) jsem byl s H/K velice spokojený

10.04.2009, 16:26 |
pesa lenive? co to znamena? nedotatecně rychlé, detailní, precizní = nepatrne niance?
Nebo bez dynamiky, tlaku? = problem s instalaci
Co se tyce vykonu: nejjednodusi bude, kdyz si original vyhybky zapojis za zesik jeden a pote druhy a zjistis zda potrebuje vic stavy.

10.04.2009, 17:15 |
DyEm stejné repro a zkušenost: zes Hifo Son of Olympus, zapnutý jen na dva kanály hrajou dobře (samo že je ty dva kanály ze čtyřech neuživěj... zes má 4 x 75W) zvuku není co moc vytknout. Pak jsem to zapojil na zes. Hifo Titan TXi6000 2x170W a to co z toho leze je celkem hnus, slitý, pomalý, nevýrazný...... . Takže možná to H/K hoď do můstku a vyzkoušej pasiv... Já třeba už čekám jen na pořádnej čtyřkanál a pak poreferuju, jak to hraje v aktivu. Celkem se těším. Je možný že budu vybírat mezi aktivem a pasivem a pak se uvidí.
Pesa: Lenivé = nedostatečně rychlé, detailní, prezicní v porovnáním s výškovými repro...
DyEm: rozumím správně, že jsi měl Dotech zapojené v pasivu a na 2x75W se ti zdálo, že hrajou lépe než na 2x170W???
Hlavne tie repra treba zapojit na normalny zosik a nie na HK a Hifonics....a poriadne nastavit activ!!!...

10.04.2009, 22:50 |
TomasW | Upraveno: 2009-04-10 22:57:45
gregi: například??? poraďte kdyžtak nějaký solidní sq 4ch
každopádně nejdříve zkusím přepojit na Orion

10.04.2009, 23:59 |
-gregi- | Upraveno: 2009-04-11 00:01:18
4kanal by som v takejto kategorii neriesil..poddimenzovana zdrojova cast sa dost prejavuje na dynamike a detailnosti basov/strodobasov, dalej presluchy medzi kanalmi su pri 4kanaly dost velke, cim ti klesa lokalizacia...a atd....4 kanal nie je to prave orechove na SQ(nekompromisne) a najme nie na DEX, ten si zasluzi poriadne zosiky...tazko povedat co, na vyber je kopec kandidatov DLS,Genesis,Sinfoni,Brax,Steg,Audison a atd (ale urcite nie hifonic-si a podobne nezmysly)...
-gregi-: takže ty doporučuješ spíše zkusit pasiv?? nebo 2x2 kanál aktiv
Idealne by urcite bolo 2x2kanal aktiv...s tym sa mozes vyhrat a vyladit to tak, aby to hralo:-) V pasive uz tych moznosti je menej...