Navštíveno 3409x

Zdravim vsechny hifimaniaky a chci poprosit, jestli mi da nekdo radu na reprokabel k wooferu, do ktereho potece 1100 rms.. Souhlasite s 6 mmq? Diky za radu, nemuzu nikde najit zadny vzorec nebo tabulku..

22.03.2009, 20:55 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2009-03-22 20:56:34
Maniaci dávají 10qmm.. :-) Já osobně ti můžu doporučit tyto 8qmm od Kicker..
[ Link ] a
[ Link ] Dělá se s nimi opravdu skvěle..
máme skladem Sound Quest RMAX8B250 , 8qmm metr za 55Kč , černej i červenej cca po 300m skladem, stačí napsat kolik toho chceš :-)
To by me zajimalo jak 10qmm narvou do tech konektoru na wooferu a jeste kdyz je tam klema...Kazdopadne diky a v nejblizsi dobe poresime ;-)
nedaval by som napajaci ako reprakovy.... to je reserved pre dBdrag
to len tak naokraj ak to ma byt 50cm, tak mozno...
mam 1kW RMS (zapco studio), skoro 5 metrov kabla z kufra do palubovky a je to 2x6qmm reprokabel, ved ide tusim o zvuk, ci nie?
ano, ale něco jiného je tahat metrový a pětimetrový kabel. Při trošce benevolence může být ten metrový mít pětkrát menší průřez. Impedance reproduktoru je taky zásadní. Jiné ztráty na kabelu budou při 8Ohm reproduktoru a při 1Ohm. asi tak osmkrát větší.
1100W RMS do 2Ohm a vzdálenosti kolem metru by měl bezpečně stačit i 2x4qmm kablík. Šestkou se nic nezkazí.
Vzdalenost je cca 1metr.. a vysledna je na sub. 2 ohm.. Prave to me zarazelo,jestli davat napajeci nebo reprokabel... Tak vam teda nevim...Tak jeste naky nazor? 6 reprokabel nabo 8 napajeci?? chci se ucastnit emma,takze bych si predstavoval co nejmensi ztraty... Bude to zadelany fest nebudu ho moci pak vymenit..takze jeste naky navrh?? Dekuju kluci..

24.03.2009, 09:32 |
Crashpc | Upraveno: 2009-03-24 09:33:12
celkový odpor dvojlinky 2x4mm s délkou jeden metr, by měl býti 0.0083 Ohmu.
pokud vydělím Impedanci reproduktoru odporem kabelu, vyjde mě, že kabel má cca 241x menší odpor, než reproduktor. Ano - znamená to, že na kabelu bude ztráta jedné dvestěčtyřicetjedniny z příkonu. tedy 1000/241 jsou nějaké 4 Watty. pokud bych to měl přepočíst na teoretickou akustickou ztátu, mělo by to být 0.04db. Nepočítám další ztráty v konektorech, kde to bude u všech kabelů stejné.
Zda ti to za to stojí záleží na tobě, já bych tam s klidem prsknul tu čtyřku a šestku, a daleko víc laboroval s autem, kde se daj nahnat třeba i celé decibely.
Další věc, co na to tatrmani z EMMY. jejich pravidla jsou nepochopitelná, a když bude v pravidlech, že na repráky patří 100qmm kabel, tak ho tam budeš prostě muset mít, jinak nesoutěžíš.
Tak ok, dam tam 2x6,jak jsem si na zacatku myslel.. To je mi jasny, ze se hlavne laborovat musi s autem :-) Tak diky moc za vsechny uzitecne rady
čtyřka by stačila opravdu bohatě...

24.03.2009, 14:27 |
Cenda nevim o tom, ze by EMMA diktovala v pravidlech prurez reprokabelu. Tyka se jen jisteni napajecich vzhledem k prurezu. 6qmm je az dost.
mno já mám na 2,5kw 10ku a bohate stačí :-))) takže 6ka upe v poho
Cenda: to ne. neznám pravidla, ale už jsem pár znechucených lidí slyšel, a přišlo mi vhodné podotknout, že si má dát pozor, ať je to jaksi " EMMA compliant "

25.03.2009, 14:52 |
Cenda jezisi, kdyz se k necemu vyjadrujes, tak si to aspon projdi sam a nekvakej dal ptakoviny z doslechu, mas snad vlastni hlavu. To plati obecne.
já už jsem si to jednou prošel, a je tam plno děsný demagogie. Původ aparátu, použití zvukovodů, stálost instalace, klasifikace reproduktorů - všechno je to velmi omezující, nebo naopak velmi "přikazující".
kluci ja mel jednou i 20QM slo to tam blbe ale po uprave slo -)
Jak je toto možné? :D
upravoval jsi nějak svorky zesíku a repráku, nebo to řešilo okrouhání kabelu, nebo jsi to tam instaloval "nahusto" (čti pod tlakem) ? :D
Kluci diky, nic se nema prehanet,dam tam 6..to bude akorat :-) Diky za vsechny rady...