Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Napájecí kabel

o Navštíveno 3480x o
o 15.03.2009, 07:34 | Mazda MX3
Ahoj všem .Prosím vás o radu , možná se to tu už řešilo , ale já jsem to bohužel nenašel tak se předem omlouvám.Jde mi o to , že jsem si objednal zesilovač Grunch MBX 4200i a k němu mi přišel napájecí kabel 35mm a ten tam prostě nedostanu , ale s té firmy mi bylo řečeno , že je k tomu zesilovači doporučen . Další věc je pojistka , na zesilovači jsou dvě 35 A a mě přišlo pojistkové pouzdro Sinus live SH 200 a pojistka 150 A , je to v pořádku nebo ne ?Mě se to zdá moc . Díky za každou odpověď

o 15.03.2009, 09:23 | Zdenek (A)
1) Kabel:
Pokud je kabel silnejsi a nedostanes ho fyzicky do terminalu zesilovace, muzes pouzit redukce. Daji se pomerne snadno koupit. Nechce se mi to ted hledat, ale uz to tady bylo i s odkazama.

2) Pojistka:
Pojistkove pouzdro s pojistkou davas na kabel co nejblize k baterce. Ta pojistka ale nema nic spolecneho se zesilovacem. Ta pojistka chrani kabel. Dojde-li k nejakemu zkratu (proriznes kabel nekde o plech - treba pri nehode), tak ta pojistka ochrani vozidlo pred potencialnim pozarem. Pojistka, kterou ti dodali, odpovida prurezu kabelu.
o 15.03.2009, 10:04 | Mazda MX3
Díky moc za odpověď , dost si mě uklidnil .Ty redukce už někde pořeším .
o 15.03.2009, 10:13 | Frenkie | Upraveno: 2009-03-15 10:14:57
Mazda MX3 podle meho ti na ten zesilovac staci 25qmm sada Crunch. jinac prodavaji se redukce napr. od Sinusu [ Link ] , ja mam ted naskladnene od AIV , ale jeste je nemam na shopu , behem odpoledne bude cena ...... mam jich dost
co se tyce pojistky tak Zdenek ma pravdu a co se tyce zesiku, jde do nej to co potrebuje a kdyby slo vic nez ma, tak ma vlastni pojistku, ktera v tomto pripade "praskne" a to ochrani zes
o 15.03.2009, 11:35 | ivls
pokud není moc velkej rozdíl mezi tím kabelem a terminálem napájení na zesilovači, tak stači na konci kabelu trochu oříznout ty pramínky mědi a zmenšit na průměr který potřebuješ
o 15.03.2009, 13:53 | koren
1) jako zdenek / ivls, absolutni nesmysl kupovat jinej kabl,aspon je rezerva do budoucna
2) pojistku davam o hodnoce odpovidajici souctu vsech pojistek na zesicich, tzn v tomhle pripade 75A
.
.
.
.
3) priprav se na hromadu tlumeni,mx3 je jak z alobalu:-D
o 15.03.2009, 16:42 | Mazda MX3
Díky za názory a co by jste tedy doporučily , nechat těch 150A nebo dát 75 A . Přemýšlím taky jestly tedy dát ty redukce a nabo koupit distribuční blok (snad se to tak jmenuje)a připravit to už do budoucna i na druhý zesilovač a z toho bloku táhnout třeba 10 - 20 cm 25mm kabely , co bude lepší ?A když jsme u toho tlumení co by jste doporučily přímo to téhle Mazdy za nějaký rozumný peníz , kdo má nějakou zkušenost . Kupoval bych to postupně , protože máme tyhle Mazdy dvě tak to nejde naráz , díky všem.
o 15.03.2009, 16:52 | LiborFab..
Já bych koupil dist. blok a pojistku 75A.
o 15.03.2009, 16:55 | Mazda MX3
Jen tak pro upřesnění ve dveřích budou Morel tempo 6 , rádio Alpine CDA-9884r, zesilovač Grunch MXB 4200 i a subwofer Hifonics Zeus zx 1254 .Jestly to má nejaký vliv na výběr tlumení a do budoucna chci vybrat nějaký dvoukanál nebo mono blok na pohánění toho subwoferu a doplnit možná dozadu ještě jedny komponentní repro .
o 15.03.2009, 17:53 | ivls
to koren
píšeš na moji adresu uplně z cesty - já jsem mu nepsal at koupí jinej kabel, ale pokud mezi tím kabelem, co má a terminálem pro napajecí kabely není až zase takovej rozdil, tak , že místo redukce stačí oříznout kabel, aby vlezl do terminálu - tot vše
o 15.03.2009, 18:11 | Frenkie
s tim kabelem jsem psal ja,ale nebylo to mysleno ze ma kupovat jinej, jen ze by mu stacil.
kde sezenu pojistku 75A? jako 80A neni problem
a ivls ma pravdu staci orezat a nemusi ani kupovat redukci jak jsem ji nahodil,ale co jsem tak resil tuto vec s vice lidmi tak pry je ta redukce lepsi,ale to uz zalezi na Mazda MX3 jak to udela.
o 15.03.2009, 18:21 | Mazda MX3
Já s autohifi nemám skoro žádné zkušenosti , proto si nechám poradit abych neudělal nějakou prasárnu a pak to stejně nemusel předělávat .Tak díky předem za každou radu a zkušenost.
o 15.03.2009, 20:05 | ivls | Upraveno: 2009-03-15 20:09:51
to koren
špatně jsem pochopil asi tedy já - myslel jsem, že za lomítkem / ivls, absolutní nesmysl.........
patří vzkaz mě, proto jsem tak reagoval - ted jsem přečetl a už vím, jak jsi myslel :o)

to Mazda MX3
moje rada je - zjisti si kdo je v okolí tvého bydliště a něco o problematice ví a domluv si s ním schůzku - to je podle mě nejlepší
o 15.03.2009, 20:12 | koren
kompo dozadu nema cenu...
event dotazy klidne na moje icq, mx3 mam a uz sem se v tom nahrabal dost
o 15.03.2009, 20:55 | Mazda MX3
Já bohužel ICQ nemám psal jsem ti email
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3316 sekund.