Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Dynamat Xtreme nebo Vibraflex?

o Navštíveno 8280x o
o 05.03.2009, 14:07 | Matyasz
Zdravím, pečlivě jsem prostudoval forum, nejvíc opěvované materiály na vylumení jsou podle většiny Dynamat Xtreme nebo Vibraflex. Hodlám vytlumit celé auto, jde mi hlavně o snížení okolního hluku při jízdě na dálnici a také ke zkvalitnění hudby v autě. Dynamat Xtreme je o něco dražší než Vibraflex, rád bych věděl jestli se vyplatí si připlatit za Dynamat, jaké máte zkušenosti atd. Popřípadě jaké jsou nejvhodnější kombinace (podlaha, kufr, střecha, kapota) i s jinými materiály (Brax)

Koukal jsem na ebay, tam se dá celkem dobře Dynamat Xtreme koupit, vibraflex jsem tam nenašel.

Děkuji všem za dobré rady ;-)

o 05.03.2009, 14:30 | Matyasz
[ Link ]

našel jsem i nějaky FATMAT, udajně je ještě lepší než Dynamat za poloviční cenu, nemáte zkušenosti?
o 05.03.2009, 14:39 | jdoizo
Vibra za tu cenu je uplně v pohodě. Máme i skladem, tak i dynamat, stačí se jen kouknout.

o 05.03.2009, 14:55 | CarMedia.cz
Na Dynamat Xtreme máme akci.. [ Link ]
Jinak bych udělal kombinaci Vibraflex 25 [ Link ] na podlahu a do dveří bych dal Dynamat.
Jinak na těžko dostupná místa a místa hodně členitá máme nyní novinku Vibraflex SXP 25, který je pružnější, jak klasický Vibraflex. [ Link ]
Všechny tyto tlumící materiály skladem v hojném množství, takže by v případě zájmu nebyl problém ihned odeslat, případně pokud by jsi měl cestu kolem Hradce Králové, tak by sis mohl nabrat jak jen hrdlo ráčí.. ;-)
o 05.03.2009, 15:37 | Resuscit
A proč chceš vlastně kupovat ten vibraflex,když dynamat je osvědčenej a můžeš ho koupit levnějc přes ebay.Já koupil dynamat a doufám,že jsem chybu neudělal.

No a jinak mám takovej dojem,že dynamat je podstatně lehčí než vibraflex-tak na to bych bral taky zřetel pokud chceš aby to auto i po úpravách ještě trošku jelo.
o 05.03.2009, 16:14 | jdoizo
Jde o to, že bitumen , butyl.kaučut a mnoho dalších je mnohem dražší na výrobu a má trochu rozdílné vlastnosti, proto je dyna , sika dražší .

Vibra je jiný materiál, který je těžší, za ty peníze tlumí vibrace víc než dobře...
netřeba všechny materiály tak škatulkovat
o 05.03.2009, 17:54 | petis
souhlas s jdoizo. Ale asi tady nikdo moc velký zkušenosti s oběma materialy na stejný ploše( nebo plechu) nemá. jinak by tady niko nikdy nenapsal křivý slovo o Vibraflexu. Dynamat je dobrej. ale kdyby byl stejně silnej njako vibraflex váhově se to moc lišit nebude. A kdyby měl vibraflex tak silnou hliníkovou folii jako dynamat tak je to tlumení daleko dál než nějakej Dynamat. Přeberte si to jak chcete
o 05.03.2009, 18:43 | Resuscit
petis - no jo no,vždycky záleží z jakýho úhlu pohledu to bereš.Pokud bych dal 2 pláty dynamatu přes sebe,tak bude asi tlustej jako vibraflex,stejně těžkej,ale bude asi tlumit líp než plát vibraflexu.No a teď co je lepší,že jo,Podle mě pokud jde o poměr Váha/schopnost tlumení,je určitě dobrej dynamat a pokud cena/schopnost tlumení,pak by to byl vibraflex.

Ale vyzkoušený jak kterej materiál tlumí,to nemám,takže z praxe porovnávat nemůžu.
o 05.03.2009, 18:49 | petis
ano to máš pravdu vyzkoušeny to nemáš. já jo. A říkam že jedna vrstva vibraflexu 4mm tlumí víc než dvě vrstvy dynamat Extreme.
o 05.03.2009, 19:05 | D-door
A co rikate na toto tlumeni je vhodne na kufr? [ Link ]
o 05.03.2009, 19:10 | TomasW
na kufr určitě, ale do dveří bych si ho už nedal... za velkých teplot v létě se mi odlepil... a to jsem odmašťoval jako blázen :-)
o 05.03.2009, 19:11 | petis
ani na podlahu:-))
o 05.03.2009, 19:20 | D-door
Dvere mam Dynamatem a je fakt dobrej.Chtel bych udelat kufr ale nevim co je dobre ta cena je prave paradni.Co poradite mam to koupit nebo ne??
o 05.03.2009, 19:27 | vinzek fa
Vibraflex
o 05.03.2009, 19:30 | hifim@ni@k
Za podobnou cenu jako Tecsound je ještě Sinus Live ADM 2L. Ale mrkni v bazaru je nabídka na tlumení za super peníz. Hned jsem objednal. Podobné jako TBP.
o 05.03.2009, 19:49 | jdoizo | Upraveno: 2009-03-05 19:51:06
Tesco je low tlumení :-) Vibraflex na kufr ideal
[ Link ]

Dyna je stabilnější v teplotách , to je bezespory

Muj názor, že tesco je podle mého budeš k ničemu za tu cenu :-) vibraflexem uděláte 10x víc "hudby" :-)

o 06.03.2009, 07:37 | Matyasz
Asi vyhrál vibraflex, možná do dveří na repra dám dynamat:)
o 06.03.2009, 20:21 | vinzek fa
vibraflex vsude
o 07.03.2009, 19:14 | Martin21
Neznáte někdo plošnou hmotnost vibraflexu a Sinus Live?
o 07.03.2009, 21:36 | prohifi.cz
2 Martin21:

Vibraflex 25 - 5 kg/m2
Vibraflex SXP 25 - 5 kg/m2
Vibraflex 40 - 8 kg/m2

Sinus Live ADM - 5 km/m2
o 08.03.2009, 07:34 | Martin21
prohifi.cz:super, díky moc, lepší to už být nemohlo.
Ještě jeden dotaz, můžete někdo porovnat tlumící vlastnosti vibraflexu 25 a Sinus Live? Do teď jsem tlumil TBP a taky jsem neměl problém.
o 08.03.2009, 12:21 | CarMedia.cz
Vibra je o něco pružnější..
o 08.03.2009, 15:12 | hifim@ni@k
SL se pří nízkých teplotách štípe. Ale já ho nahříval pistolí a mám pocit, že se změnila struktura protože na dveřích i když byl zmrzlý tak se mi ho nepodařilo ulomit. Na těch dveřích je prostě pružnější než před nalepením.
o 20.05.2009, 12:06 | Radeggast | Upraveno: 2009-05-20 12:08:12
Já budu volit Vibraflex... Chcu se ale zeptat... Je rozdíl mezi nalepeným tlumením na vnitřním plechu a nalepeným tlumením na tapecu???
S tím, že repro je až za tapecem (vylézá z něj)
o 21.05.2009, 10:18 | noclue
tecsound nie, je to bordel, dobre akurat do starych rozheganych skodoviek.
Kazde normalne auto ma seriovo nejake to tlmenie na podlahe, blatnikoch a trocha aj vo dverach a na streche.
tam uz tecsound nepomoze.
Ultra/Alubutyl/Sika/Xtreme su dobre matrose na strechy, dvere atd..

najlepsie matros, co som videl je Bitmast Bomb, jedna vrstva ma mat lepsie vlastnosti jak 2 vrstvy alubutylu..
na podlahu staci aj vibraflex a podobne.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3954 sekund.