Navštíveno 8280x

Zdravím, pečlivě jsem prostudoval forum, nejvíc opěvované materiály na vylumení jsou podle většiny Dynamat Xtreme nebo Vibraflex. Hodlám vytlumit celé auto, jde mi hlavně o snížení okolního hluku při jízdě na dálnici a také ke zkvalitnění hudby v autě. Dynamat Xtreme je o něco dražší než Vibraflex, rád bych věděl jestli se vyplatí si připlatit za Dynamat, jaké máte zkušenosti atd. Popřípadě jaké jsou nejvhodnější kombinace (podlaha, kufr, střecha, kapota) i s jinými materiály (Brax)
Koukal jsem na ebay, tam se dá celkem dobře Dynamat Xtreme koupit, vibraflex jsem tam nenašel.
Děkuji všem za dobré rady ;-)
[ Link ] našel jsem i nějaky FATMAT, udajně je ještě lepší než Dynamat za poloviční cenu, nemáte zkušenosti?
Vibra za tu cenu je uplně v pohodě. Máme i skladem, tak i dynamat, stačí se jen kouknout.
Na Dynamat Xtreme máme akci..
[ Link ] Jinak bych udělal kombinaci Vibraflex 25
[ Link ] na podlahu a do dveří bych dal Dynamat.
Jinak na těžko dostupná místa a místa hodně členitá máme nyní novinku Vibraflex SXP 25, který je pružnější, jak klasický Vibraflex.
[ Link ] Všechny tyto tlumící materiály skladem v hojném množství, takže by v případě zájmu nebyl problém ihned odeslat, případně pokud by jsi měl cestu kolem Hradce Králové, tak by sis mohl nabrat jak jen hrdlo ráčí.. ;-)
A proč chceš vlastně kupovat ten vibraflex,když dynamat je osvědčenej a můžeš ho koupit levnějc přes ebay.Já koupil dynamat a doufám,že jsem chybu neudělal.
No a jinak mám takovej dojem,že dynamat je podstatně lehčí než vibraflex-tak na to bych bral taky zřetel pokud chceš aby to auto i po úpravách ještě trošku jelo.
Jde o to, že bitumen , butyl.kaučut a mnoho dalších je mnohem dražší na výrobu a má trochu rozdílné vlastnosti, proto je dyna , sika dražší .
Vibra je jiný materiál, který je těžší, za ty peníze tlumí vibrace víc než dobře...
netřeba všechny materiály tak škatulkovat

05.03.2009, 17:54 |
petis souhlas s jdoizo. Ale asi tady nikdo moc velký zkušenosti s oběma materialy na stejný ploše( nebo plechu) nemá. jinak by tady niko nikdy nenapsal křivý slovo o Vibraflexu. Dynamat je dobrej. ale kdyby byl stejně silnej njako vibraflex váhově se to moc lišit nebude. A kdyby měl vibraflex tak silnou hliníkovou folii jako dynamat tak je to tlumení daleko dál než nějakej Dynamat. Přeberte si to jak chcete
petis - no jo no,vždycky záleží z jakýho úhlu pohledu to bereš.Pokud bych dal 2 pláty dynamatu přes sebe,tak bude asi tlustej jako vibraflex,stejně těžkej,ale bude asi tlumit líp než plát vibraflexu.No a teď co je lepší,že jo,Podle mě pokud jde o poměr Váha/schopnost tlumení,je určitě dobrej dynamat a pokud cena/schopnost tlumení,pak by to byl vibraflex.
Ale vyzkoušený jak kterej materiál tlumí,to nemám,takže z praxe porovnávat nemůžu.

05.03.2009, 18:49 |
petis ano to máš pravdu vyzkoušeny to nemáš. já jo. A říkam že jedna vrstva vibraflexu 4mm tlumí víc než dvě vrstvy dynamat Extreme.
A co rikate na toto tlumeni je vhodne na kufr?
[ Link ]
na kufr určitě, ale do dveří bych si ho už nedal... za velkých teplot v létě se mi odlepil... a to jsem odmašťoval jako blázen :-)

05.03.2009, 19:11 |
petis ani na podlahu:-))
Dvere mam Dynamatem a je fakt dobrej.Chtel bych udelat kufr ale nevim co je dobre ta cena je prave paradni.Co poradite mam to koupit nebo ne??
Za podobnou cenu jako Tecsound je ještě Sinus Live ADM 2L. Ale mrkni v bazaru je nabídka na tlumení za super peníz. Hned jsem objednal. Podobné jako TBP.

05.03.2009, 19:49 |
jdoizo | Upraveno: 2009-03-05 19:51:06
Tesco je low tlumení :-) Vibraflex na kufr ideal
[ Link ] Dyna je stabilnější v teplotách , to je bezespory
Muj názor, že tesco je podle mého budeš k ničemu za tu cenu :-) vibraflexem uděláte 10x víc "hudby" :-)
Asi vyhrál vibraflex, možná do dveří na repra dám dynamat:)
Neznáte někdo plošnou hmotnost vibraflexu a Sinus Live?
2 Martin21:
Vibraflex 25 - 5 kg/m2
Vibraflex SXP 25 - 5 kg/m2
Vibraflex 40 - 8 kg/m2
Sinus Live ADM - 5 km/m2
prohifi.cz:super, díky moc, lepší to už být nemohlo.
Ještě jeden dotaz, můžete někdo porovnat tlumící vlastnosti vibraflexu 25 a Sinus Live? Do teď jsem tlumil TBP a taky jsem neměl problém.
Vibra je o něco pružnější..
SL se pří nízkých teplotách štípe. Ale já ho nahříval pistolí a mám pocit, že se změnila struktura protože na dveřích i když byl zmrzlý tak se mi ho nepodařilo ulomit. Na těch dveřích je prostě pružnější než před nalepením.

20.05.2009, 12:06 |
Radeggast | Upraveno: 2009-05-20 12:08:12
Já budu volit Vibraflex... Chcu se ale zeptat... Je rozdíl mezi nalepeným tlumením na vnitřním plechu a nalepeným tlumením na tapecu???
S tím, že repro je až za tapecem (vylézá z něj)
tecsound nie, je to bordel, dobre akurat do starych rozheganych skodoviek.
Kazde normalne auto ma seriovo nejake to tlmenie na podlahe, blatnikoch a trocha aj vo dverach a na streche.
tam uz tecsound nepomoze.
Ultra/Alubutyl/Sika/Xtreme su dobre matrose na strechy, dvere atd..
najlepsie matros, co som videl je Bitmast Bomb, jedna vrstva ma mat lepsie vlastnosti jak 2 vrstvy alubutylu..
na podlahu staci aj vibraflex a podobne.