Navštíveno 2056x

Mate někdo nějaký typ na hdd do vozidla?
Je třeba nějaký zdroj? Nebo je vše již součásti?
Díky za postřehy

08.03.2014, 17:37 |
Hrdlo No to záleží co si představuješ... Řešení je asi jedině externí disk. Můžeš koupit malé 2,5" ty jsou krapet dražší, nemají takovou kapacitu ale napajení je řešeno přes USB (zapojíš a valí). Nebo koupit větší 3.5" ale tam musíš zajistit přídavný napájení 12V.
zalezi hlavne k cemu to chces... jestli z toho neco provozovat nebo to mit jen jako uloziste veci...
urcite bych premyslel o ssd...
1) otazka jako ostatni: k cemu to bude? (jestli treba nestaci 128GB flash napriklad, to by bylo nejjednodussi)
2) k cemu to bude pripojene? 2.5" disk s jednim USB je super, ale uz xkrat mi to nekde nechtelo valit.
Ja daval do auta(uz davno) disk s USB rozdvojkou, k tomu stabilizator na 5V a fungovalo to...ale predpokladam, ze od te doby se casy zmenily a pristroje dnes uz budou na disk s jednim usb dostatecne dimenzovane.

08.03.2014, 18:11 |
Geo89 Mám v autě starej 80 GB 2,5" , napřed běžel pár let v notebooku, teď už je asi 3-4 roky v autě a žádnej problém.. Myslim že pokud nebude někde napevno přišroubovanej a je to myšleno jen jako úložiště, tak je SSD zbytečnost..
Dal jsem do auta navigační set, ma výstup USB, tzn filmy a mp3 nahazim na disk a nemusím tahat nic, zeptal jsem se hloupé jak bude hdd napapajenej, děla se 12v? Připadne je lepší přímo napájen z USB , je tam rozdíl v rychlostech ? Sekan atd
Nektere externi 2,5" disky maji uz rovnou pouze jedno USB. Boxy na 2,5" HDD maji vetsinou rozdelene na 2 USB, ale neni vzdy nutne oba zapojovat, musi se to vyzkouset a navic mivaji boxy jeste konektor na externi napajeni 5V. Rozdil v rychlostech muzes pozorovat maximalne pri nahravani z PC na ten disk, kde budes omezenej rychlosti USB. To ale i pri USB 2.0 bohate staci na prenost videa ve vysokem rozliseni. Rozhodne bych ale prvne vyzkousel co ten navigacni set skousne, muze tam byt omezeni na system souboru atd.
tohel všechno chápu, proto se ptám, zda-li už máted někdo něco podobněho vyzkoušeného v autě, žy bych se vyhnul laboracii :-)