Navštíveno 2680x

06.01.2011, 11:47 |
CRXMen | Upraveno: 2011-01-06 11:51:28
Akce na Tlumící materiály STP BOMB a GOLD.
Třívrstvý, 4,2mm silný špičkový materiál STP BOMB za cenu základní "M1".
Skladem na prodejně a e-shopu :
[ Link ] Dvouvrstvý 2,3mm silný velmi kvalitní tlumící materiál STP GOLD za nižší cenu než klasické bitumenové pláty.
Skladem na prodejně a e-shopu :
[ Link ] Akce platí do konce ledna 2011.

Nějaké porovnání vůči vibraflexu? čeká mě tlumení, tak by mě zajímalo co je lepší... Dík

06.01.2011, 23:57 |
Augi cr4sh3r: jednoduchá odpověď - jiná liga. Použil jsem v autě jak Bomb, tak i Gold, měl jsem kufr původně udělanej Vibrou, ale nakonec jsem ji serval a dal jsem STP. S Vibrou se katastrofálně pracuje, úplně mizerně. Musíš mít Vibru hodně hodně nahřátou, aby se s tím dalo dělat, zatímco STP je pohodička.
Měl jsem původně obavy z Goldu, kterej je docela tenkej, ale hliník je relativně silnej, takže po nalapení to perfektně drží - použil jsem ho na střechu kvůli váze, ale dokonce i na tak velké rovné ploše to perfektně zpevnilo.
No ale není STP teda moc měkký vůči vibře? Není lepší mít tuhej materiál oproti měkkýmu? Přeci jen jde o tuhost ozvučnice ne? O práci s materiálem mi tak nejde, jen to chci udělat fakt pořádně když už to budu dělat a aby to bylo kvalitní.

07.01.2011, 00:08 |
Augi Ne, není, má navíc ten hliník, kterej to zpevní. Navíc Vibrou se Ti budou blbě dělat místa, který jsou hodně profilovaný.
Ok. Dík za odpověď, ještě popřemýšlím, jestli využít akce, nebo to koupit až na jaře, protože v té kose co mám v garáži se mi to dělat nechce.
Jen bych ještě upozornil na chybu v popisu u STP BOMB:
- velikost desky 26,5 x 37,5cm !(0,01m2)! - 0,1m2

07.01.2011, 02:18 |
DaveX Augi: no já vibru nechal chvíli na slunku a dělal jsem s ní potom neskutečně propracované místa. Takže s tím bych moc nesouhlasil.

07.01.2011, 08:01 |
Augi DaveX: A dělal jsi i s STP Bomb i Gold, abys mohl srovnat? Nikomu nic nenutím, jen jsem už zkoušel tapajomat;-), Siku, Brax, Vibru, STP (několik matriálů) a pro sebe jsem si vybral to nejlepší, toť vše ;-)
DaveX: Materialy typu Vibraflex právě mají tu nevýhodu,že v letě změknou a když máš auto chvilu na sluníčku (a to nemluvě o např. černým) tak nemají takové antivibrační schopnosti jak tento STP GOLD nebo BOMB. V zimě zas praskají a nedá se s nimi tak dobře pracovat. Kvalitní hliníková vrstva napomáhá udržet materiál (taky díky teplotním rozdílům) velmi dobře na profilovaných místech.
Z STP jsem už udělal pár aut a jsem s tímto materiálem velmi spokojený.
např dva pláty velmi pevného Bomb ideální na uzavření dveří. (přední dveře : 4ks - 588,- kč )

před

07.01.2011, 09:36 |
CRXMen | Upraveno: 2011-01-07 09:39:38
na to ještě STP BTP5 GOLD a za reproduktor STP CRYSTAL.

07.01.2011, 09:50 |
Augi Vnější plech přední dveře O2

07.01.2011, 09:50 |
Augi Vnitřní plech přední dveře O2 - oba plechy STP Bomb

07.01.2011, 09:51 |
Augi Střecha STP Gold

07.01.2011, 09:51 |
Augi Pod zadní sedačky taky STP Gold

07.01.2011, 09:52 |
Augi Pátý vrata vnější plech STP Gold

07.01.2011, 09:52 |
Augi Pátý vrata vnitřní plech STP Gold

07.01.2011, 09:53 |
Augi Kufr:
boky STP Bomb
dno Vibra - chtěl jsem ji zkusit a na tom relativně silných plechu kufru je to O.K. - ikdyž teď už bych raději dal STP Gold

07.01.2011, 09:55 |
Augi Ještě přidám jednu - velký otvory ve vnitřním plechu pátých vrat jsem nejdřív překryl STP ALUM
[ Link ] a přes to jsem pak dal STP Gold

Augi: skromný dotaz, ale o kolik je teď octa těžší?

07.01.2011, 17:36 |
Augi Fordik: Tak to Ti řeknu naprosto přesně, protože jsem si psal, kolik čeho jsem spotřeboval na kterej díl.
49.5kg :-)
také nesouhlasím s tím že vibra praská a že se s ní pracuje špatně.. STP bych tipoval na hodně podobný materiál dynamatu se kterým jsem dělal často a jestli mám srovnat dynamat a vibru tak na normální plochy (krom dveří kufru a tam kde řeším váhu) bych jednoznačně dal vibru... Už i kvůli ceně

08.01.2011, 16:35 |
Midnite | Upraveno: 2011-01-08 16:39:16
já vám opravdu nevím, ale mě se v životě nikdy nic neodlepilo, nepopraskalo. asi jsem měl ,,vadné" várky

08.01.2011, 18:36 |
Augi Midnite: A dělal jsi s něčím jiným, abys poznal, že to jde i lépe a snáze? ;-)
sika, brax, adm, vibra, dynamat, aiv... myslím že dělal :)

08.01.2011, 19:19 |
Augi A skončil jsi u Vibry?!?! Už jen Sika je mnohem lepší, než ty drolící se pláty! Brax vítězí váhou. AIV byla taky pasta nebo ty jejich rádobypláty? Dynamat je v pohodě... Fakt nechápu, jak jsi mohl skončit u Vibry... :-/
Kájo:
Věřím, že pokud Vibraflex použiješ tak, jak jsi použil STP, tak může mít v létě tendenci se odlepovat. Pokud ale použiješ zprávný technologický postup a nebude to tlumení taková rychlovka (jako prosté přelepní koncernových děr a hotovo), nikdy se ti to nestane. V zímě je křehké, to máš pravdu. Proto se ho snažím vždycky maximálně zabalit a vyztužit, aby došlo v pořádku a můžu říct, že například tuto zimu nemám jedinou připomínku o tom, že by někomu došlo tlumení popraskané.
Augi:
Trochu se vzpamatuj. Jestli se ti Vibraflex drolí, tak zkus postupovat nějak jinak. Třeba ho nechat rozmrznout. Rukama mě prošlo mnoho set plátů Vibraflexu, můžu říct, že jsem jich hodně použil při montážích osobně, ale aby se mě drolil? Fakt NE!
Kájo a Augi:
Proč třeba používám rád Vibraflex?
- při nahřívání i pouhým fénem je krásně pružný
- nemám od něj věčně pořezané ruce, jako od Dynamatu, STP a Sikadampu
- Pokud neberu momentální akci na STP, tak je to v poměru cena/účinnost určitě nejefektivnější tlumení

09.01.2011, 18:26 |
Augi Revilohifi.cz: Ten tón bych si vyprosil. Můžeš mě vysvětlit, co jsem udělal špatně na tom, že jsem vzal Vibru do ruky a povrch měl tendenci se drolit?! Jako že jsem tu Vibru !chňapnul" moc hrubě??? :-)))
Ale zpátky k tématu: Toto vlákno se týká STP s akční cenou a já jsem několikrát výše napsal, že STP Gold je z mého pohledu lepší materiál ve všech ohledech, o STP Bomb ani nemluvě.
Jinak samozřejmě vůbec nikomu neberu to, aby si vytlumil auto Vibrou, já chápu, že někdo nemá v úmyslu nasypat několik tisíc jen do tlumení... Stejně jako jsem nikde nenapsal, že Vibra je špatná, jen prostě STP je lepší :-)
Kája: No, že když se podívám na dveře toho auta, jak máš přelepené otvory, tak mě nepřijde, že by to bylo udělané zprávně. Máš nějaké fotky, jak to vypadá pod tím nalepeným tlumením?
Nepovažuju se za nešikovného člověka, spíše naopak a stejně jsem ty ruce dořezané měl.
Jinak poopravím tvoji kalkulaci ceny oproti Vibraflexu. A to aktuální v tvoji akci či takovou, jakou vlastně tvrdíš, že máš..
1 plát Vibraflex 25: velikost 395,-Kč za plát o velikosti 50x100 cm = 5000 cm2. Na kompletní vytlumení standardních dveří spotřebuješ 2 pláty, čili 10000 cm2 a cena celkem 790,-Kč.
1 plát STP BOMB: cena 147,-Kč za plát o velikosti 37,5x26,5 cm = 993.75 cm2. Na rozsahově stejné vytlumení dveří tedy spotřebuješ 10 plátů STP BOMB a cena celkem 1470,-Kč.
1 plát STP GOLD: cena 450,-Kč za plát o velikosti 53x75 cm = 3975 cm2 (Beru v potaz cenu u Bulk packu a ne tvoji, kterou sis udělal tak jak udělal - předpokádám, že akční). Na rozsahově stejné vytlumení dveří tedy spotřebuješ 2.5 plátů STP BOMB a cena celkem 1125 ,- Kč. V tvém případě a ceny 346,-Kč za plát tak vyjde cena vytlumení jednich dveří na 865,-Kč.
U tlumení předních dveří náklady logicky zdvojnásobíš.
Cena vytlumení předních dveří tedy vyjde na čáskty:
1580,-Kč : 2940,-Kč : 2250,-Kč : 1730,-Kč (Vibraflex 25 : STP BOMB : STP GOLD (klasická cena z BULK PACKU) : STP GOLD (tvoje akční cena).
Cenový rozdíl tedy není 100,-Kč v případě neakční ceny, ale mnohem vyšší. Pro řadu lidí je tento rozdíl celkem zásadní a není tedy pravdou, že by jsme porovnávali materiál, který je standardně cenově porovnatelný. V případě porovnání STP GOLD (tvoje akční cena) a Vibraflex 25 bych váhal, co kam. Pro tlumení dveří bych zvolil STP kvůli hmotnostnímu ekvivalentu, pro podlahu Vibraflex. Navíc opět porovnáváš klasické bitumeny s Vibrou, která není až zas tak náchylná na praskání. Například ADM apod. je tragedie, to v zimě opravdu nejde poslat, u Vibraflexu se opravdu nebojím.
Augi: Nevím, jaký tón jsi z tohohle vyslyšel. Tohle je diskusní forum a pokud ti u toho něco hraje, tak si to stlum. :-) Bylo to napsané naprosto v klidu. Spíš to byla reakce na to drolení, což prostě není pravda.
Jinak bych fakt chtěl vidět to drolení. :-) Když si vemu, že při 20° je Vibraflex takový vláčný (to je teplota, při které se doporučuje práce s ním) a když to nahřeju, tak až "mazlavý", tak jsi prostě musel udělat něco špatně. Co, nechám na tobě.
To by mě zajímalo, kdo říká, že jsem nervák.. :-) Ty všechny konverzace končíš s tím, že na to už nebudeš reagovat, nejsi schopen dotáhnout nic do konce a pořádně si něco obhájit. Povaha jsem vyrovnaná a ctím a umím ocenit lidi, co se umí realizovat. Ne jen prodávat krabičky a odkazovat se na demopanely nebo zkušenosti ostatních. Evidentně nevíš, na co jsem v případě tlumení narážel. Ne na to, že není vylepené vše, ale jak jste zadělali koncernové otvory. Proto jsem chtěl vědět, jestli jste to jen přelepili, nebo jestli jste udělali nějaký podklad. Není to tedy o tahání peněz, na které se pořád odkazuješ, ale o poctivě odvedené práci.
Mě ten rozpočet o tlumení přijde dost srozumitelný.

10.01.2011, 11:45 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-01-10 11:46:46
Mezi Vibraflexem a ADM je velký rozdíl. Nejsou to stejné materiály. Za určité nízké teploty se ADM tříští prakticky jako sklo, ale Vibra jde stále ohnout. Dělal jsem nějaké pokusy doma v mrazáku.
O Vibraflexu se tu už píše pomalu jako svého času o Tecsoundu. Ten je opravdu k ničemu. Žvýkačka s alobalem nahoře. Ale s Vibrou jsem problémy neměl a už několikrát jsem ji potřeboval sundat dolů a bez pistole to nešlo. Je pravda, že příště už bych použil Dynamat, STP, Siku apod. Kvůli rychlejší práci s nimi, nižší hmotnosti a neposlední řadě pěknému vzhledu. Jde o to, že raději než klečet u auta 16 hodin navíc kvůli nahřívání, strávím 16 hodin v práci v klidu a teple a ty peníze na dražší tlumení jsou doma :-)

10.01.2011, 13:22 |
Augi hifimaniak: Amen... jak jsem už několikrát napsal výše, znovu zopakuji, Vibra je fajn, za danou cenu nabízí dobrou službu. Ale prostě a jednoduše existují i lepší materiály (samozřejmě za jinou cenu).
Augi, ale napsal jsi to formou, kterou by jsi Vibru odepsal.. O nic jiného v tvém případě nešlo.. :-)

10.01.2011, 16:17 |
Augi Revilohifi.cz: O.K. :-) Chápu, ale mohl bych použít Tvoji odpověď a teď Tě cituji:
"Tohle je diskusní forum a pokud ti u toho něco hraje, tak si to stlum. :-) Bylo to napsané naprosto v klidu."
takže asi tak, ale snad si teď rozumíme ;-)