Navštíveno 601x

Koupím optický kabel délka min. 3,5m nebo doporučte jaký a kde koupit.

27.07.2009, 16:41 |
Augi v podstatě cokoliv, je to přece jenom světlo ;-)
Tak jednoduché to asi nebude.
řekl bych že je jedno co je to za kabel. jen bych dával obzvláť důraz na kvalitu koncovek a svárů.

27.07.2009, 21:50 |
Augi hifimaniak: tak mi to teda vysvětli, chytrolíne ;-)
No to jsem se moc nedozvěděl. Jestli jsem pochopil Augiho tak vlastně kabel jak kabel. Hlavně že je optický. No ale je kabel za 300,- a taky za 3.000,-. Já chci propojit HU alpine 7969 a CHA-S624 (přes PXA-H700) nebo 7944 a CHA-S624 bez procesoru.

28.07.2009, 11:31 |
Augi Pavle, já měl IVU 900 a PXA 701 propojený 5m kabelem za nějakých 800 - protože jsem jinej narychlo nesehnal :-D Hlavně se podívej, jak má Alpina vyvedenou optiku vzadu, většinou bývá doboku, tzn. že potřebuješ optiku s krátkým konektorem, aby ses vešel. Obecně platí, že je nutný se dívat na kvalitu konektorů a do auta bych volil i nějaký "širší" kabel, protože bude mít tlustější ochranu vlákna. Já tehdy sehnal takovou tenkou tkaničku a docela jsem měl strach, když jsem to někudy protahoval. Určitě bych tu optiku dal do nějaký opletu nebo nějak jinak ještě dodatečně ochránil. Jinak rozdíl mezi 300Kč a 3000Kč kabel bude právě ve věcech, které jsem zmnínil výše. Pomohlo to teď aspoň trošku?
Diskuse např. zde:
[ Link ] . A kdysi jsem narazil na článek o optických kabelech kde bylo, že nejdůležitější je ukončení toho vlákna. Tam prý je nejproblematičtější místo. Od náročnosti provedení se prý hlavně odvíjí cena ( jako např. řezání laserem a následné leštění apod. ). Druhá věc je, jestli to jde znát. Více snad pomůže diskuse.