Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Bazar - autohifi > Daruji ALPINY

o Navštíveno 1545x o
o 11.06.2009, 15:25 | Pavel02
Mám doma dvě nefukční suprové ALPINY 7944!! mají jen jednu vadu, jsou prostě nefunkční. Oprava cca 4.800,- !! Pošlu zdarma jen za poštu. Nejlépe třeba původním majitelům (Kapka, Rom_octa) - zn. nemí podmínkou.

o 11.06.2009, 15:45 | france
ahoj,m nevím který je puvodne ode mne)) ale mám vážný zájem, kam ti mám poslat adresu??
o 11.06.2009, 15:48 | france
zkouším ti volat, ale nedaří se ...
RAdek 739224811
o 11.06.2009, 16:30 | db-marek
bol by som rad keby sa zvysil jeden kusok pre mna
o 11.06.2009, 16:42 | Luke-Jeep
kdyby nahodou... :-) tak jak pojedu okolo tak se stavim ;-)
o 11.06.2009, 17:01 | LukeFab
a co se u nich pokazilo?
o 11.06.2009, 17:02 | Luke-Jeep
mechanika
o 12.06.2009, 08:16 | Pavel02
France: naše dohoda platí
db-marek + Luke: zatím jsem dohodnutý s francem. Jinak nabídka pro původní majitele trvá. Třeba by je mohli ještě jednou prodat.
Ano u obou je vadná mechanika. Jedna nebere CD vůbec, druhá po zahřátí přestane číst.
o 12.06.2009, 08:46 | Kapka (M)
tak Pavle koukej trosku vychladnout...tu moji Alpinku jsem ti prodaval nekdy už pred lety...byla v poradku krome toho ovladace hlasitosti,ale o kterem jsem ti na rovinu rekl a ty jsi to s tim koupil...jinak spousta EMMAku ti potvrdi že radio makalo bez problemu,jezdil a vyhraval jsem s nim pohary...jinak je to puvodni radio od Erika,bral jsem to od nej spolu s procakem a to taky moc dobře víš,řikal jsem ti to...a nevim proc to teda vytahuješ až ted po letech že ti nefunguje,když jsem se parkrat spolu nekde normalne bavily na srazech a nikdy jsi nic mi neřekl že by ti nejak zlobila atd...
o 12.06.2009, 10:01 | Pavel02
Kapka: je mě líto, ale: kupoval jsem ho v loni na Macoše. Tvrdil jsi to co ted, že je vadný potenciometr hlasitosti a to taky byl. Bral jsem ho proto, že jsem měl od Rom_octy stejné, které ale nebralo CD. Tvoje CD bralo ale jen asi měsíc (neměl jsem jej v autě já, ale moje manželka). Ona má a používá jen origo CD tipu Iglesias, Blunt atd. a je na ně opatrná. Po měsíci začalo blbnout. Přestali se po zahřátí přístroje načítat CD. Prostě to hodilo PAUZU a dál nejelo. A znovu opakuji, že jsem jej neužíval já. Klidně ti ti může uživatelka dosvědčit. Upřimně, měl jsem s tím s ní dost hádek. Byla pěkně nasraná co ji to dávám do auta za šmejdy. Tak jsem se domluvil s Ladanem a poslal mu obě dvě ALPINY na opravu. Ladan mě volal s tím, že jedna (Rom-octova) je totální šrot (mechanika) a že to udělá tak, aby aspoň jedno ze dvou bylo OK (ve tvojí mechanice byly vypadené dvě pružinky - jedna uplně scházela a druhá byla v mechanice volně vypadená). Když jsem zaplatil nemálo za opravu a dal tvoji ALPINU do auta tak to bylo stejné jako před opravou. Jediný rozdíl byl v tom, že fungoval potenciometr hlasitosti. Takže jediné co mě to přineslo, byla platba za poštu a opravu u Ladana. Doklad snad ještě někde vyhrabu. Manželka odmítla mít takové rádio v autě, takže tam putoval její původní Panasonic. Ten jede bez nejmenších problémů. Jen zvuk samozřejmě kulhá a kazí celou intalaci. Zbytek je sestavy je DENON DCA 800 + MOREL. Takže asi tolik tomu tvému rádiu. To, že jsem ti to ani neříkal? považoval jsem to za marné. Byla by snad tvoje reakce jiná než teď? nebyla! Tvrdil by jsi to samé, tedy že bylo vše OK. Já bych to už vůbec neřešil, kdyby jsi mě v jiném příspěvku nenapadl společně právě s Rom_octou. Ty peníze které jsem za obě ALPINY dal nebyly tak hrozné, a vzal jsem to jako ponaučení pro příště a opakuji, že bych to vůbec neřešil ani u Rom_octy ani u tebe, nebýt vašich výpadů proti mě. Klidně vytoč Ladana a at ti porefureje co při opravě zjistil. ostatně Rom_octa s ním komunikoval taky. A to ještě před samotnou opravou. Stavěl se k tomu tak jako ty - všechno bylo OK. Výsledek je ten, že mám doma dvě nefunkční ALPINY, které měly být ve špičkovém stavu. Takže pokud byly, jsem je já nemo manželka zničili. Nebo jim ublížil Ladan ale to mu ale já říkat nebudu a nevěřím tomu, nebo v tak super stavu prostě nebyly.
Na závěr jen tolik, že jsem naprosto vychladlý. Ale taky poučený, že není všechno zlato co se třpití a taky že nic není jisté při koupi starších věcí. A je jen škoda, že jsem věřil tomu, že osoba prodávajícího je i jakousi nepsanou zárukou.
o 12.06.2009, 10:10 | Pavel02 | Upraveno: 2009-06-12 10:11:46
Nebo si můžeš vytočit giga a zeptat se ho na to jak to bylo s oběma Alpinkama. On si od manželky občas její auto půjčoval a ví co a jak přehrávaly a nepřehrávaly.
To že od Macochy neuplynuly roky to snad uznáváš.
o 12.06.2009, 11:31 | erix7 (K)
to se musim Kapky zastat, to radio je uz historickej kousek, kdyz si ho Pavel02 Kupoval, bylo funkcni, to ze je ted v prdeli, je bohuzel smula, ale kapicka za to nemuze byt zodpovednej. To snad nemyslis vazne, ze ne?
to samy se stalo mne , kupoval jsem 928 tady a taky asi ani ne po tydnu nesla mechanika, ale je to to samy redio-myslim obdobi, dal jsem to spravit a je to.

zene jsem tady koupil DVD clariona, a tam jede kazde druhe CD zasunout, ale je to bazac, co muzu delat nez do dat opravit ?
o 12.06.2009, 11:51 | Etien (M)
rikal jsem do vzkazu... ;-)))
o 12.06.2009, 12:12 | Pavel02 | Upraveno: 2009-06-12 12:14:49
Etien: já jsem v dobre rubrice!! Já jasně deklaruji,že přenechám dvě ALPINY !! To že kapka reagoval tady za to já nemůžu, jen jsem mu jen odpověděl. On měl dat svoji reakci do vzkazů. Já jsem mu nic přímo nevzkazoval.
Eriku: souhlasím, hodíme to na moji manželku, neumí prostě mačkat knoflíky. Já jsem ale tak postupoval, dal jsem Alpinku do opravy. Ale Ladan si s tím napoprvé neporadil a navrhl ted výměnu mechaniky (mechanik) za 4.800,- a krát dvě je to 9.600,- a to jak jistě uznáš u tak jak píšeš historických kousků asi smysluplné není. proto jsem dal tuto nabídku. Upřímně řečeno jsem očekával, to co bych udělal já, tedy nabídku na zpětvzetí. Nechtějí, nechtějí.... zájemců je dost.
o 12.06.2009, 12:35 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
7944 je historicky kus, tusim ze rok 1998 a problemy se ctenim CD byly i kdyz jsme to mel ja pred X lety, nebrala vsechny znacky, ale kdyz jsi vychytal jaky medium pouzivat bylo to ok

ja mam u sve 928 nakonec taky novou mechaniku, holt je to stara vec, X-ty majitel a stari s eprojevuje, navic treba muze byt na vine i posta pokud jsi to posilal ladaNovi
o 12.06.2009, 13:29 | Tuner#2
Po měsíci hraní si naivně myslet, že za to může Kapka - to je dle mě ubohost. U takhle starého rádia se s tím prostě musí počítat... Chceš 2 roky záruku? Kup nové.
o 12.06.2009, 13:33 | TomasW
"tvoje cd bralo, ale asi jen měsíc".... LOL
chceš ušetřit korunu tak se nediv... jinak jako Tuner
Taky jsem tady koupil cca. 8 let starého Dexe a taky jsem zjistil, že nenačítá každé CD... neřešil jsem a dokoupil changer... jinak teď po návštěvě basysu kdy měnili pásek mezi radiem a changerem už bere všechno, zdarma mi ho pročistili...
o 12.06.2009, 13:43 | Pavel02
S kralem souhlasím, je to těžké. Ale oba dva od kterých jsem je kupoval byli pro mě jakousi zárukou kvality. Jinak bych asi uvažoval o jiném.
Tuner: nevím jestli je možné považovat za ubohost očekávat víc než měsíc provozu byt u staršího rádijka. Komu jinému pak tady věřit při nákupu starších věcí, než právě třeba Kapkovi. Přesně jsem věděl jak to dopadne pokud budu reklamovat - tak jsem se na to vykašlal a dal rádio do opravy. Ubohost je to co jsi napsal. Já jsem po nikom nechtěl dva roky záruku, jen aby bylo alespoň nějakou dobu funkční. Já sám mám ALPINU obdobného stáří a řady 7969 která je vlastně se 7944 totožná jen má i koncové zesilovače, koupené taky tady již jako starší od H.E.R.A. a jede už několik let bez nejmenších problémů.
Ale jak jsem již napsal, zničila je ruka mojí manželky. Jenom ji to nesmím říkat.
o 12.06.2009, 14:12 | Pavel02
TomasW: fakt chytré. Zkus sehnat toto rádijko nové a já ti pozlatím ruce. tady vůbec nešlo o to ušetřit korunu. To fakt nemám zapotřebí. Šlo o kvalitu této ALPINY. Já už jsem se od té doby nekolikrát stejné pokusil koupit - marně. Je to jen a jen o kvalitě této ALPINy. A taky o instalaci která je v autě - potřebuji optický výstup. Přečti si pořádně všechno okolo a pak sem něco piš!!!! Já jsem to taky neřešil a poslal je do opravy. Tebe taky stála oprava 4.800,-?
o 12.06.2009, 14:15 | Tuner#2
Pavel02: A Kapka má být teda jako jasnovidec a nědět kdy rádio lehne? Tohle se prostě stává (může to být opotřebením mechaniky, může to být i obsluhou, která tam cpe CD za jízdy auto vjede na hrbol a na CD zatlačí moc proti mechanice atd.) ale pořád nechápu co s tím má Kapka společného? Když jsi ho kupoval, tak pokud vím nešlo jen to co Tě řekl a to že se rádio pokazí za měsíc, rok a nebo 10 let neví bez křišťálové koule nikdo.
o 12.06.2009, 14:19 | Pavel02
Nechme toho. Etien už zvedá varovný prst. To nemá cenu. I to že to zavinila obsluha už jsem tady napsal.
o 12.06.2009, 14:20 | Etien (M)
11/06/2009 15:25 Pavel02 - Daruji ALPINY 85.160.94.157
Mám doma dvě nefukční suprové ALPINY 7944!! mají jen jednu vadu, jsou prostě nefunkční. Oprava cca 4.800,- !! Pošlu zdarma jen za poštu. Nejlépe třeba původním majitelům (Kapka, Rom_octa) - zn. nemí podmínkou.
12/06/2009 08:16 Pavel02 85.160.84.101
France: naše dohoda platí
db-marek + Luke: zatím jsem dohodnutý s francem. Jinak nabídka pro původní majitele trvá. Třeba by je mohli ještě jednou prodat.
Ano u obou je vadná mechanika. Jedna nebere CD vůbec, druhá po zahřátí přestane číst.
12/06/2009 10:01 Pavel02 85.160.71.239
Kapka: je mě líto, ale: kupoval jsem ho v loni na Macoše. Tvrdil jsi to co ted, že je vadný potenciometr hlasitosti a to taky byl. Bral jsem ho proto, že jsem měl od Rom_octy stejné, které ale nebralo CD. Tvoje CD bralo ale jen asi měsíc (neměl jsem jej v autě já, ale moje manželka). Ona má a používá jen origo CD tipu Iglesias, Blunt atd. a je na ně opatrná. Po měsíci začalo blbnout. Přestali se po zahřátí přístroje načítat CD. Prostě to hodilo PAUZU a dál nejelo. A znovu opakuji, že jsem jej neužíval já. Klidně ti ti může uživatelka dosvědčit. Upřimně, měl jsem s tím s ní dost hádek. Byla pěkně nasraná co ji to dávám do auta za šmejdy. Tak jsem se domluvil s Ladanem a poslal mu obě dvě ALPINY na opravu. Ladan mě volal s tím, že jedna (Rom-octova) je totální šrot (mechanika) a že to udělá tak, aby aspoň jedno ze dvou bylo OK (ve tvojí mechanice byly vypadené dvě pružinky - jedna uplně scházela a druhá byla v mechanice volně vypadená). Když jsem zaplatil nemálo za opravu a dal tvoji ALPINU do auta tak to bylo stejné jako před opravou. Jediný rozdíl byl v tom, že fungoval potenciometr hlasitosti. Takže jediné co mě to přineslo, byla platba za poštu a opravu u Ladana. Doklad snad ještě někde vyhrabu. Manželka odmítla mít takové rádio v autě, takže tam putoval její původní Panasonic. Ten jede bez nejmenších problémů. Jen zvuk samozřejmě kulhá a kazí celou intalaci. Zbytek je sestavy je DENON DCA 800 + MOREL. Takže asi tolik tomu tvému rádiu. To, že jsem ti to ani neříkal? považoval jsem to za marné. Byla by snad tvoje reakce jiná než teď? nebyla! Tvrdil by jsi to samé, tedy že bylo vše OK. Já bych to už vůbec neřešil, kdyby jsi mě v jiném příspěvku nenapadl společně právě s Rom_octou. Ty peníze které jsem za obě ALPINY dal nebyly tak hrozné, a vzal jsem to jako ponaučení pro příště a opakuji, že bych to vůbec neřešil ani u Rom_octy ani u tebe, nebýt vašich výpadů proti mě. Klidně vytoč Ladana a at ti porefureje co při opravě zjistil. ostatně Rom_octa s ním komunikoval taky. A to ještě před samotnou opravou. Stavěl se k tomu tak jako ty - všechno bylo OK. Výsledek je ten, že mám doma dvě nefunkční ALPINY, které měly být ve špičkovém stavu. Takže pokud byly, jsem je já nemo manželka zničili. Nebo jim ublížil Ladan ale to mu ale já říkat nebudu a nevěřím tomu, nebo v tak super stavu prostě nebyly.
Na závěr jen tolik, že jsem naprosto vychladlý. Ale taky poučený, že není všechno zlato co se třpití a taky že nic není jisté při koupi starších věcí. A je jen škoda, že jsem věřil tomu, že osoba prodávajícího je i jakousi nepsanou zárukou.
12/06/2009 10:10 Pavel02 85.160.71.239
Upraveno 2009-06-12 10:11:46
Nebo si můžeš vytočit giga a zeptat se ho na to jak to bylo s oběma Alpinkama. On si od manželky občas její auto půjčoval a ví co a jak přehrávaly a nepřehrávaly.
To že od Macochy neuplynuly roky to snad uznáváš.
12/06/2009 12:12 Pavel02 85.160.92.205
Upraveno 2009-06-12 12:14:49
Etien: já jsem v dobre rubrice!! Já jasně deklaruji,že přenechám dvě ALPINY !! To že kapka reagoval tady za to já nemůžu, jen jsem mu jen odpověděl. On měl dat svoji reakci do vzkazů. Já jsem mu nic přímo nevzkazoval.
Eriku: souhlasím, hodíme to na moji manželku, neumí prostě mačkat knoflíky. Já jsem ale tak postupoval, dal jsem Alpinku do opravy. Ale Ladan si s tím napoprvé neporadil a navrhl ted výměnu mechaniky (mechanik) za 4.800,- a krát dvě je to 9.600,- a to jak jistě uznáš u tak jak píšeš historických kousků asi smysluplné není. proto jsem dal tuto nabídku. Upřímně řečeno jsem očekával, to co bych udělal já, tedy nabídku na zpětvzetí. Nechtějí, nechtějí.... zájemců je dost.
12/06/2009 13:43 Pavel02 85.160.92.205
S kralem souhlasím, je to těžké. Ale oba dva od kterých jsem je kupoval byli pro mě jakousi zárukou kvality. Jinak bych asi uvažoval o jiném.
Tuner: nevím jestli je možné považovat za ubohost očekávat víc než měsíc provozu byt u staršího rádijka. Komu jinému pak tady věřit při nákupu starších věcí, než právě třeba Kapkovi. Přesně jsem věděl jak to dopadne pokud budu reklamovat - tak jsem se na to vykašlal a dal rádio do opravy. Ubohost je to co jsi napsal. Já jsem po nikom nechtěl dva roky záruku, jen aby bylo alespoň nějakou dobu funkční. Já sám mám ALPINU obdobného stáří a řady 7969 která je vlastně se 7944 totožná jen má i koncové zesilovače, koupené taky tady již jako starší od H.E.R.A. a jede už několik let bez nejmenších problémů.
Ale jak jsem již napsal, zničila je ruka mojí manželky. Jenom ji to nesmím říkat.
12/06/2009 14:12 Pavel02 85.160.92.205
TomasW: fakt chytré. Zkus sehnat toto rádijko nové a já ti pozlatím ruce. tady vůbec nešlo o to ušetřit korunu. To fakt nemám zapotřebí. Šlo o kvalitu této ALPINY. Já už jsem se od té doby nekolikrát stejné pokusil koupit - marně. Je to jen a jen o kvalitě této ALPINy. A taky o instalaci která je v autě - potřebuji optický výstup. Přečti si pořádně všechno okolo a pak sem něco piš!!!! Já jsem to taky neřešil a poslal je do opravy. Tebe taky stála oprava 4.800,-?

ja jenom aby to bylo pohromade, kdyz je to ten inzerat...
o 12.06.2009, 15:33 | Pavel02 | Upraveno: 2009-06-12 15:34:24
Etien: děkuji za sumář. Já to říkal že to u Etiena neprojde....... prostě vyčerpávající informace. Jen je jich trochu víc než Etien unese.
o 12.06.2009, 17:27 | TomasW
changer mě stál tuším 1.400-1500,-... oprava propojení mezi radiem a panelem 1.200,-... bohužel pokud kupuješ starší věc tak MUSÍŠ počítat s tím, že může fungovat pouze měsíc... bohužel.... myslíš, že žádné dnešní rádio nedosahuje kvality tebou kupované ///A??? Opravdu jsi nechtěl ušetřit korunu??? :)
o 13.06.2009, 11:13 | Pavel02
Ten kdo tyto ALPINY zná, ví o co jde a je zbytečné řešit jestli je dnes nějaké lépe hrající rádio. U Alpine jich ale moc není. A ted k inzerátu at nemá Etien problém. Pár foteček.

foto k příspěvku  od Pavel02

o 13.06.2009, 11:15 | Pavel02
Jak je jistě vidět,pohledově jsou to super kousky. Leč jejich funkčnost je omezena pouze na tuner.

o 13.06.2009, 11:17 | Pavel02

o 28.06.2009, 08:39 | Etien (M)
P02: pokud je nabidka stale aktualni, tak ja je obe beru...

napis mi, prosim mail, kam Ti mam napsat adresu...

postovne uhradim, jak zni v nabidce...
o 28.06.2009, 09:13 | Rom_octa | Upraveno: 2009-06-28 09:15:19
No tak koukám že se tady probírá taky moje jméno ...nechtel jsem ale asi se malinko k tomu taky vyjadrim :
cili prodával jsme 7944 za velmi dobrou cenu a upozornuji !!!!
Po jednom souteznim kole v EMMe nevim presne kdy tak zase chytry nejsem. popisu to jak to bylo , 7944 jsme vyndal z auta , jelikoz už jsme věděl že budu dělat tus, 7944 jsem používal s 5210 z které jsem hrál a sloužilo jako ovládání pro toto DVA , je pravda že CD jsme moc nehrál , to je pravda, ale toto všechno pavel02 věděl .Nabidnul jsem radijo k prodeji , ozval se pavel02, zabalil jsme radijko a to dost pečlivě aby se něco cestou nic nestalo, pavel02 obržel a ještě se ozval že raijko došlo vše je OK !!! po nějakou dobu nevim cca po měsíci mě psal že to nečte CD , odpověděl jsem že bere jen originální s jinýma má problém . pak byl zase klid. Kdyby tenkrát požadoval penize zpět jistě bych se tomu nebránil anbeo to nějak řešil a moje odpověď že rajiko bylo v pořádku když jsemho posílal nevim proč bych měl lhát, nejsem zrovna z těch kdo by na radijku za 2200 korzun chtěl zbohatnout.
A ted pro Tebe pavle02 , nevim proč si bereš do úst stále moje jméno a vytahuješ záležitost 2 roky starou.
Chtěl jsme taky napsat moje vyjádření aby bylo trochu v tom jasno i když at si každý udělá názor o tom všem vlastní svůj.
o 28.06.2009, 09:30 | Rom_octa
asi to bylo dva roky ...
o 28.06.2009, 09:45 | Luke-Jeep
Etiene do řady ;-)
o 29.06.2009, 11:34 | Etien (M)
Luke-Jeep,VW,Porsche atd.: jak do rady??? ono je snad nejake vyberove rizeni, ze se na ne stoji fronta??? bud se o ne nekdo prihlasil a ma je uz 14 dni doma a nebo jsou stale volne a pak se hlasim ja... zadna jina varianta u inzeratu typu "daruji za postovne" prece neexistuje... nebo snad je to "daruji za postovne jenom tomu komu sam uznam za vhodne"???
o 29.06.2009, 13:39 | Augi
Kdyby někdo moc, chtěl, tak já mám jednu funkční 7944 ;-)

Pvel02: Promiň za zasírání Tvýho inzerátu - díky.
o 29.06.2009, 13:46 | koren
Pavel02: ta spodni-cerna, to je jen striknuto nebo se delala nejaka verze ktera mi unikla? a sry za OT
o 29.06.2009, 14:04 | Pavel02
Chvilku jsem se sem nedíval.
Koren: ano je stříknutá, tuším od Kapky
Augi: nevadí, ta tvoje 7944 by byla za kolik?
Etien: máš pravdu, je to podle pořadí
Luke: pořadí zůstává stejné, první byl France a chce obě.
Zatím je nemá nikdo. Důvod je jednoduchý, TomasW mě vnuklmyšlenku o použití CD měniče, Pokud neseženu jdou pryč.
o 29.06.2009, 14:16 | Bucci
kořen: soudě podle druhý fotky a odřenýho pravýho horního rohu je stříklá
o 29.06.2009, 14:28 | Etien (M)
potom nechapu, ze je jeste France nema doma pod polstarem...

bud neco davam nebo nedavam
o 29.06.2009, 14:36 | Pavel02
já jsem napsal proč je zatím France nemá. Měl jsem za to, že už jsou mě k ničemu a někomu by se mohli hodit - klidně třeba tobě. Ale nápad s použitím CD měniče mě natolik zaujal, že jsem to vzal jako možnost. To se snad dá pochopit.
o 29.06.2009, 20:29 | Augi
Pavel02: píšu Ti na mail
o 29.06.2009, 20:32 | Raimmii
jsou ještě? měl bych zájem...
o 29.06.2009, 21:27 | koren
Pavel02: na changer bych se vyprdnul, signal poleze nejdriv skrz ainet-tzn kvalita zadna. a dik za info;-)

Bucci: jj,vsiml jsem si,ale lepsi se zeptat
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3352 sekund.