Navštíveno 2041x

Koupím 4kanál zesilovač na 24V je to do nakladního auta.Nebo radu jak vyřešit 24V.Díky mooc
Vytáhnout si 12V z baterky ;-)

15.10.2013, 10:12 |
hotdog | Upraveno: 2013-10-15 10:13:14
záleží jak výkonny je zes. když dáš z jedný baterky, tak se bude hůř dobíjet a pravděpodobně časem odejde. nebo dát měnič z 24 na 12 ale tam záleží na odběru zesíku kolik bere ampér. aby měnič nejel pořád na hranici svého výkonu
možná by bylo nejlepší dát dva zesy a každý napájet z jedné baterky aby se vybíjeli obě současně :-)

15.10.2013, 10:15 |
rebel hotdog : Ja sem si to vždy tahal z jedný baterky a rem sem daval z menice 12v
Mel sem na tom 300w dvoukanál a po roce no problem nevím jakej chceš výkon ale 300w se ani po roce nic nestalo

15.10.2013, 13:50 |
rebel jj delaji se 24v ale sou dražší jak 12 v nebo tomu tak bylo dříve proto sem volil já cestu baterky a 12v :-)

15.10.2013, 14:37 |
Pavel 528 | Upraveno: 2013-10-15 14:38:34
hotdog:to jaksi nejde,pac pak mas rozdilne zeme a spojis to pak treba obalem zesu ci RCAckama a ohynek je na svete..o))
edit :myslel jsem to jak by si napojoval kazdy zesik na jednu baterku
Pavel 528: Taky to člověk nesmí podcenit a dát kabely s pořádnou izolací a ještě nejlépe v husím krku ;-)
to sice ano,ale tady jde o zcela rozdilne potencialy zemi..
zem vozidla je jedna a tam je jedna baterka,kdeztto druhy minus druhe baterky je "posazeno" o 14V vejs,ale pritom je to zem druheho zesu....no a ty pak minusy spojis na radiu RCAckama a je hotovo..o))
takze tady nejde o izolace,ale o zcela neco jineho...
Nj, to máš recht. Tudíž leda rádio připojené na stejnou baterii nespojené s kostrou vozidla. Pokud to tedy chápu dobře.
jo,jenze radio budes mit namontovane nekde v kovovem panelu ve vozidle a opet se ti tam spoji kostry a je to zase v haji....o))takze tudy cesta nevede.....
idealni je dat zesik na 24V a je to...

15.10.2013, 15:33 |
rebel Nevim mel sem to pred 3 lety auto renault premium Radio tusim blau orig Natazeny +a-od baterek cca 25 tka ,cinch byl prez h adapter a jelo to krasne a bez horeni a zes dones hraje v peugotu i s woferem :). Ale mozne je ze i jeda baterka tam rvala 15v to si ted nejsem jistej
Milane a mel si to radne monitorovany??
ale ano s jednu baterkou jo,ta co je ukostrena v aute,pisu variantu se zapojenyma obema a na dva zesy kazdej na jednu....
jj pavel má pravdu, na to jsem nevzpomněl
blbá rada, sorry. to je tak, když někdo píše a nemyslí. kdybych to zapojoval, tak to je vidět hned že to nejde .-)

16.10.2013, 08:21 |
kacerm | Upraveno: 2013-10-16 08:25:15
Já sem to pořešil měničem 24/12V
[ Link ] napájím tím monoblok Helix Dark Blue 1000.1 a bez problému.
A nebo výkonějši varianta, ale dražší
[ Link ]
no menic sice peknej,ale na ten zesik dosti poddimenzovanej....40A je na tento zesik malo,tedy pokud by si ho vyuzival co umi...
tak určitě máš pravdu, taky si myslím, že by tomu zesiku slušelo lepší napájení, ale mám na něm SW kolem 500W na 4Ohm