Navštíveno 1013x

mame tady par baliku:
Marauder - klika
Pepino_Honda - zadni svetla, predni svetla
Michal850 - exhaust temp gauge, HKS filter + vaha vzduchu 300ZX
je to zatim na celni poste, zitra nebo pozitri u me.
prosím tě, v jakém případě napočítaj clo a dph? Přišlo mi z ebaye třeba železo (rám skla na cabrio) za 120USD a tam jsem neplatil nic, včera kniha s udanou cenou 200USD a tam jsem platil DPH 5%, tak nevím, jak to mám vždycky vědět, jestli budu platit nebo ne
nevim, jako na nahradni dily na auta to vychazi 19% DPH, zadne clo.
fakt zadne clo? to ale jen do nejake castky ne?
hele ja se v tom nevyznam, ale proste mam tady sdeleni o vysi celniho dluhu.
Tak jako ke kazdymu baliku.
Castka celniho dluhu:
Clo 0,- Kč
DPH 417,- Kč.
Jsou to baliky neobchodniho charakteru pro osobni potrebu fyzicke osoby.
aha, to je dobry vedet
pro mym stesti by to zas nedoslo a jeste by to potom bylo s dph
btw posilal jsem tvuj email pod nickem jednomu clovekovi, co by chtel poslat nejaky kola z usa, kdyz to pujde pujde, kdyz nepujde nepujde, je to kseft jen jeho ja s tim nemam nic spolecneho
Když si to necháš poslat bez faktury , tak si můžeš vyplnit svojí vlastní cenu do čestného prohlášení, tím pádem zaplatíš kolik chceš. myslím že do 100USD je vše od cla a DPH osvobozeno. Faktury si nech poslat zvlášť v obálce....
není pravda ani náhodou, clo+DPH Ti klidně vyměřej dle udaný hodnoty balíku, pojitění a nebo tabulek když se jim Tebou udaná cena nebude zdát ...
hmm, to bude buď komplet na Delsolku, nebo pouze předek na Civica :-) nechme se překvapit..
To: Pepino Honda.....Vsechno na DelSol ,svetla na Civic byly poslany tento tyden.
Není pravda že clo + dph vyměří podle pojištění. Je jasný že pokud dostaneš balík bez faktury odesílatel bude zřejmě vyplňovat průvodku balíku kam uvede hodnotu zboží - na tom se dá přeci dohodnout aby cena byla pro tebe příznivá.
Pojistit balík si můžeš klidně na 1.000USD i když cena na dodejce bude 100USD , sám jsem to takhle dělal, takže nemám důvod psát nesmysly!!
Pro příklad Notebook za 1250USD jsem si nechal zaslat bez faktury. Na celnici byl zadržen kvůli chybějícím papírům a byl jsem vyzván k doplnění. Napsal jsem čestné prohlášení, že zboží má hodnotu 150USD a odešl jsem s noťasem....
Pojištění balíku bylo na 1250USD
jasně tak si tohle zkus posílat každej tejden a uvidíš jak rychle dojedeš na čestný prohlášení ...
MarekSTI:
fakt se mi to nezda, co tady pises.
Nam US posta nevezme balik s udanou cenou 150$ s tim ze je pojistenej na 1500$, uznej sam ze to je trosku picovina.
O tom, ze pokud to udelas jak pises, a doma zjistis ze je notas v prdeli, tak si ho muzes dat vis kam, kdyz uvedes do cestneho prohlaseni to co pises.
jako ze poslat svetla za 50$ a pojistit je na 500$, a kdyz to prijde rozbity chtit 500$ ?? Ty woe kam by to asi tak vedlo.

08.03.2006, 16:45 |
FSAL to snad myslim ani na cesky poste nejde, dycky jen do vyse castky, ale treba uz se to zmenilo
jako marauder...
clu se davyhnout kdyz se to posle jako "GIFT" ale DPH vzdy, do 50$ je to bez poplatku....
clu se neda vyhnout ani jako gift, tahle moznost uz neplati par let.
Pokud nekdo tvrdi opak, at mi to najde na papire.
Meli jsme s Hartikem zasilku, muj naraznik a kridlo, z USA uredne overene cesnta prohlaseni ze zasilka je GIFT pro kamarada, s razitkem a na celnim urade v Ruzyni se mi jen vysmali. Hledanim jsem stravil pul dne a nic nenasel.
Humanitarni pomoc leda tak.
Jak pise Kwalik, je to myslim 30€ nebo 40$, po vstupu do unie to bylo snizeny limit.
Výňatek ze stránek! Pokud nevěříte je mi to v podstatě jedno,ale funguje to! Jak už jsem psal, provedl jsem to několikrát.
Vzhledem k tomu, že výsledné vyměření cla je na daném úředníkovi celního úřadu, je jen na Vaší fantazii a umění improvizace, jak bude konečná částka vysoká ... pokud vůbec něco zaplatíte.
[ Link ]
Maro woe, mluvis o cle, to neplatim nikdy !!
Chodi mi cca 10 baliku mesicne a porad je to to samy, na pruvodce je clo 0,- a DPH vyčíslené.Nicmene porad si myslim ze nez to zbytecne provokovat, zustanu u zavedeneho systemu ktery mame a funguje.
Nahore jsem napsal jasne:
08/03/2006 10:16 H-Honza
hele ja se v tom nevyznam, ale proste mam tady sdeleni o vysi celniho dluhu.
Tak jako ke kazdymu baliku.
Castka celniho dluhu:
Clo 0,- Kč
DPH 417,- Kč.

Jasný já se nehádám ani nerozčiluji :-)) byla to moje rada, protože mně to takhle funguje.... I DPH přeci platíš dle výše hodnoty zásilky a s tím jde prostě něco udělat. Navíc opravdu jde pojistit balík na jinou hodnotu, než je vyplněno v průvodce. Zkusím doma najít ty papíry a zítra to sem vylepím :-)
jo jo to by me fakt zajimalo, kdo to vezme, nam to US post proste nevezme, pokud je cena baliku nizsi nez castka na kterou je to pojistene.
tak dnes dovezli neohlasene a necekane balik II pro Maraudera:
vacka, pisty, ojnice, saly.... az bude cas vyfotim.
tohle bude asi CORMI-ho

docela je to nakazlivy, ty trapne wotuzeny japan modely me neberou, ale tyhle US stary krasky to je neco moc hezkyho

MIchal 850 tu ma taky neco

vaha z 300ZX TT a HKS filtr

budas s analni sondou

mno a Pepino_Honda nekomu udela radost svetlama na delsolku