Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > port forvarding

o Navštíveno 4575x o
o 12.01.2017, 17:25 | Jeffry.j
Zdravím Vás, potrebuju poradit s nastavením port forvardingu u modemu zyxel p-660.
Jedná se o intrnet o2 adsl, chci totiž ovládat modem z internetu na dálku kvůli rodičovskému dohledu nad synem.
Syn bydlí na jiné adrese, v týdnu ho navštěvuji. Je mu 20let,nedostudoval učňák, pracovat se mu nechce, bydlí s prarodiči a doma nepomáhá. Neustále je doma ve svém pokoji a hraje hry.

Napadlo mě ovládat modem na dálku a zakazovat fltrovat mac adresu nebo něco podobného. Je připojen pomocí lan přímo do modemu proto ten zákaz mac adresy.
tady je návod jak se dostat z venku na ip kameru např. Jde to i stejně udělat dosta se na dálku do modemu avypínat mu internet?
[ Link ]

Máte někdo podobné zkušenosti? Chci ho nějak donutit pracovat, on ale nechce. Vím že musí chtít on sám, ale když třeba bude donucenej tak třeba se to někam pohne.

o 12.01.2017, 19:08 | rosak
Ahoj. V tomhle případě nejde o port-forward, ale o vzdálenou správu, takže podle firmware buď [ Link ] nebo [ Link ]
o 12.01.2017, 19:42 | Jeffry.j
ok,zítra tam budu, tak to vyzkouším.
Dns jsem zkusildvě věci. Filtr na jeho mac adresu a vypnout lan to wan a funguje to. Internet přes lan mu nejde a wifi jde, takže se aspon tak, ale je jen otázka času až mu to zase půjde.
Naštěstí nepoužil restart modemu do tov.nadtavení.
Tu vzdálenou správu určitě zítra vyzkouším.
o 12.01.2017, 19:48 | Jeffry.j
Pokud bych nastavil vzdálenou správu podle odkazu od tebe, jak bych potom doma se připojil na jeho modem?
Musím asi znát jeho IP adresu, že?
Abych ji zjistil musím fyzicky k němu na pc? nebo to jde zjistit z třeba z připojení přes wifi na jeho síti a zjistit to v modemu?
o 12.01.2017, 20:15 | Jeffry.j
Zítra budu na jeho pc, jak využít situace že bych v jeho pc něco povolil nebo nainstaloval abych do budoucna třeba z venku ovládal jeho pc?
Teď mu nejde lan, ale wifi ano, v pc má jen síťovku takže takle mě to vyhovuje, ale minule jsem to udělal stejně, ale změnil si mac adresu apak mu to šlo.
o 12.01.2017, 20:15 | crestik
Tyjo, mazec, jako pardon, ale na takového syna patří spíš HW nástroj, než SW :-/
o 12.01.2017, 20:25 | Jeffry.j
Abych řekl pravdu je to syn od tchýně, takže já na něho nemůžu. Já bych mu hned sebral pc, ale nejde to. Hajzlík jeden, jen se doma válí a nic nedělá. Aspon kdyby pomáhal v domácnosti, prarodiče jsou nemocní a tchýně je hodně měkká. Vím, že to není moje starost ale...
o 13.01.2017, 09:09 | rosak
Jak píše Crestik, svatá pravda, amen.

K vzdálené správě - ano, musíte znát veřejnou IP adresu toho modemu. Zjistit lze buď z modemu jak píšete, nebo na jakémkoli pc/ntb/telef připojeném k tomuto modemu přes kabel či bezdrát v prohlížeči (kupříkladu myip.cz). Nicméně záleží na poskytovateli připojení, jelikož prý někteří už na xDSL nedávají veřejnou IPv4 (Vodafone dává). To, že je dynamická až tak nevadí, mě se nezměnila od začátku (více než rok).

Pokud si umí změnit MAC a pokud nemá problém resetovat modem do továrního nastavení a Vy nemůžete tato zařízení někam "zamknout", bude se Vám s tím bojovat těžko. Softů pro vzdálené ovládání PC existuje bezpočet. Některé jsou pro uživatele ovládaného kompu zcela viditelné, jiné už tolik ne. Ale tohle už je vyšší dívčí a být Vámi se o tyhle věci vůbec nezajímám.
o 13.01.2017, 10:01 | Jeffry.j
Mac adresa od poslední návštěvy se změnila. Ale reset modemu neudělal protože heslo je stejné, nezměnilo se.
Vím, že už je pozdě něco dělat, ale.
Vše to začalo když jsem zjistil kolik platí za pašá, platila to tchýně, on utrácel za m-platby třeba 800kč za měsíc, zakle to bylo několikrát, pak jsem se v tom začal vrtat já.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1618 sekund.