Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Home-hifi - oprava výškového repro?

o Navštíveno 6496x o
o 09.01.2017, 22:10 | Transportérák
Dobrý večer, potřeboval bych poradit. Mám poškozené titanové kaloty na výškových repro pro sloupové repro pro home - hifi. Dá se to nějak řešit opravou a nabo mám začít shánět jiné kusy? Docela rád bych je spíš nechal opravit. Repro nemají spálené cívky a normálně "hrajou" resp. jedna je jen málo promáčklá ale ta druhá víc viz. foto :-( Není to moje práce a takhle se to už ke mě dostalo. Jedná se o staré bedny Heco Superior 750 Presto a výšky viz specifikace

Díky moc za rady, případně odkaz kam to zaslat na opravu.

Typ: 3-way, uzavřená
Basový reproduktor: 2x 175 mm (kužel, 28-120 Hz)
Midrange: 1x 125 mm (kužel, 120-3000 Hz)
Tweeter: 1x 19 mm (kulového vrchlíku, 3000 až 35000 Hz)
Endurance (nominální / Musikb.): 120/160 W
Účinnost: 88 dB
Frekvenční rozsah: 28-35000 Hz
Přechodové regiony: 290/3000 Hz
příkon: 4-8 Ohm
Impedance: 4 Ohm

foto k příspěvku  od Transportérák

o 09.01.2017, 22:10 | Transportérák
:-(

o 09.01.2017, 22:11 | Transportérák

o 09.01.2017, 23:45 | 323Marty
Jestli repro normálně hrajou, tak se neboj rozšroubovat ty čtyři šroubky shora a sundej celý to čelo a ta kalota tam bude nějak nasazená. Opatrně jí vyndej z magnetu a zevnitř jí normálně vymáčkni do původního tvaru. Jestli se Ti do toho nechce, nebo když se Ti to nepovede, tak to zabal do krabice a pošli panu Křížovi do Akustika Brod. Zatím sem od něho měl vždy skvěle opraveno a rozumných termínech.
o 11.01.2017, 12:32 | Transportérák
323Marty - Moc díky. Vypadá, že se to povedlo :-)
o 11.01.2017, 13:14 | blázen
nic na tom není, rozeber vytáhni cívku (bude po krajích asi přilepená k deklu nějakou páskou, promáčkni zpět a slož. Jen na tom budou vidět mapy po destrukci. Není na tom co bys zkazil, jen neurvi lanka - vodiče k tomu terminálu. A jestli tam najdeš takový měděný maz, tak ho nech tam, neutírej ho. Jinak takovou cívku ti možná výrobce prodá, nebo i kříž, ale přijde mi zbytečný mu to posílat. Pokud bys ale poslal, tak neuděláš chybu, je dobrej, opravil mi mnoho repro, ušetřil mnoho peněz, takovou opravu ti udělá za pár korun, možná ti nabídne novou cívku, umí sehnat ledasco.
o 11.01.2017, 14:16 | rover (WoodTech)
Mě když se to stalo tak jsem vyřešil brčkem :-) stačí přiložit,pusou nasát vzduch a potáhnout....výhodou je že nemusíš nic montovat ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1792 sekund.